Toimintaterapiapalvelut

Toimintaterapiapalvelut

HyMy-kylän toimintaterapiapalveluissa sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaterapeuttiopiskelijoiden toimesta. Palveluista vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Toimintaterapiakäynnilläsi korostuu kokemuksiesi ja näkökulmiesi huomioiminen.

Toimintaterapiakäyntisi aikana tarkastelemme yhdessä

  • toiminnallisuuttasi ja elämäntilannettasi
  • ympäristötekijöiden vaikutusta suoriutumiseesi
  • työkykyysi tai työhyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä

Ensikäynnin pohjalta laadimme yhdessä tavoitteitasi tukevan jatkosuunnitelman. Käynneistäsi saat myös kirjallisen yhteenvedon.

Toimintaterapiapalveluiden hinnasto

PalveluKäynnin kestoHinta-20%
Yksilöllinen arvio toimintakyvystä75 min35 €28 €
Yksilöllinen arvio työkyvystä75 min35 €28 €
Yksilöllinen arvio apuvälinetarpeesta75 min35 €28 €

Mitä toimintaterapeutti tekee?

Toimintaterapeutti on kuntoutusalan asiantuntija, joka työskentelee asiakkaan kanssa kumppanina. Yhteisenä tavoitteena on ihmisen merkityksellinen ja tasapainoinen arki, joka on aina enemmän kuin pelkkää pärjäämistä. Alla tarkempia kuvauksia palveluistamme:

Arvio toimintakyvystä

Toimintaterapiakäyntisi aikana tarkastelemme yhdessä toiminnallisuuttasi sekä
ympäristötekijöiden vaikutusta suoriutumiseesi.

Arvio työkyvystä

Toimintaterapiakäyntisi aikana tarkastelemme yhdessä työkykyäsi, arjen toiminnallista tasapainoa sekä työhyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä.

Arvio apuvälinetarpeesta

Toimintaterapiakäyntisi aikana tarkastelemme elämäntilannettasi ja arvioimme apuvälinetarvetta itsestä huolehtimiseen, vapaa-aikaan tai työhön/opiskeluun liittyen.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

  • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista. Kaikista palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.
  • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja, joka on terveydenhuollon ammattilainen.
  • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
  • käyntisi aikana mukana saattaa olla useampi opiskelija seuraamassa tilannetta.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

HyMy-kylän potilasasiamies

  • antaa tietoa asiakkaan oikeuksista ja asemasta
  • neuvoo ja tarvittaessa avustaa muistutuksen tai potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä
  • neuvoo potilaslakiin liittyvissä asioissa

Potilasasiamies ei anna selvityksiä tai ota kantaa hoitopäätöksiin tai mahdollisiin hoitovahinkoihin.

Voit jättää yhteydenottopyynnön potilasasiamiehelle sähköpostilla osoitteeseen potilasasiamies.hymykyla [at] metropolia.firel="noopener noreferrer" target="_blank"

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri