Yksilöllisen jalkaterapiasuunnitelman tekemiseksi jalkaterapeuttiopiskelija arvioi opetusasiakkaan pystyasennon, kävelyn, alaraajojen nivelten ja lihasten toiminnot ja linjaukset liikeketjuna. Hän kartoittaa opetusasiakkaan jalkojen omahoidon tason ja tutkii kenkien sopivuuden. Lisäksi jalkaterapeuttiopiskelija arvioi iho- ja kynsimuutokset sekä alaraajojen ja jalkaterien kivun.

Jalkaongelmien ehkäisemiseksi jalkaterapeuttiopiskelija antaa jalkojen omahoidon opetusta ja ohjausta opetusasiakkaalle ja opetusasiakasryhmille. Hän toteuttaa iho- ja kynsimuutosten jalkaterapiaa monipuolisin menetelmin, joihin kuuluu mm. kemiallinen kynnenpoisto ja kynnen jousioikaisu.

Eri menetelmien avulla jalkaterapeuttiopiskelija tukee ja korjaa jalkaterän alueen asento- ja toimintapoikkeamia sekä alaraajojen linjausvirheitä ja lihasepätasapainoa.

Apuvälineterapiaan kuuluu yksilöllisten tukipohjallisten ja varpaiden asentoa suojaavien ja korjaavien apuvälineiden valmistaminen. Alaraajojen toimintaa tuetaan hieronnnalla, nivelten mobilisaatiolla ja toiminnallisella harjoittelulla.

Toimintamme perustuu opettajien ohjauksessa toteutettavaan kuntoutusalan opiskelijoiden harjoitteluun ja moniammatilliseen yhteistyöhön. Toiminnan perustana opetustilanteessa on aina huolellinen arviointi ja analysointi.

Hinnasto

Jalkaterapiatarpeen arviointi 30 €

    + yksilöllinen harjoiteohjelma 50 €
    + pikapohjalliset 50 €
    + varvasortoosit 50 €
    + yksilölliset tukipohjalliset 90 €
    (sisältävät seurantakäynnin)

Iho- ja kynsimuutosten jalkaterapia 40 €

Kynnen oikaisu 50 € (sis. seurantakäynnin)

Kemiallinen kynnen tai syylän poisto 50 € (sis. seurantakäynnin)

Liikelaboratorion 2D-järjestelmä
HyMy-kylässä käytössä on Liikelaboratorion 2D-järjestelmä. Liikelaboratorion toiminta alkaa uudella kampuksella syksyllä 2020.
Submitted on 22.1.2020 - 15:28