Jalkaterapiapalvelut

Jalkaterapian opiskelija tutkii opetusasiakkaan jalkaa.Jalkaterapiapalvelut

HyMy-kylän jalkaterapiapalveluissa sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun jalkaterapeuttiopiskelijoiden toimesta. Palveluista vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

 • Ensikäynnillä selvitämme jalkojesi terveydentilan erilaisilla alaraajojen ja jalkaterän tutkimuksilla.
 • Ensikäyntisi pohjalta laadimme yhdessä omia tavoitteitasi tukevan jatkosuunnitelman.
 • Käynnin aikana saat myös lisätietoa ja ennaltaehkäiseviä neuvoja jalkojen terveyteen liittyen.

Jalkaterapiakäyntisi voi sisältää esimerkiksi yksilöllisten tukipohjallisten valmistusta, iho- ja kynsimuutoksiin liittyviä toimenpiteitä, terapeuttisen harjoittelun ohjausta, manuaalista käsittelyä sekä alaraajojen ja jalkojen asennon ja linjauksien tutkimista.

Hinnasto

Jalkaterapiapalveluiden hinnasto - Opiskelija- ja eläkeläiskortilla alennus -20% - Syylänhoidossa käyntiin lisätään aina Materiaalikustannus 14 €
Käynnin tarkoitusKestoHinta-20 %
Arviointikäynti60-75 min35 €28 €
Jatkokäynti60-75 min35 €28 €
Pikapohjalliset-60 €48 €
Yksilölliset tukipohjalliset (Mahdollista myös Apuvälinetekniikan opiskelijan kautta)-140 €112 €
Footbalancen tukipohjalliset-120 €-
Pieni varvasortoosi-20 €16 €
Iso varvasortoosi (sis. seurantakäynnin)-40 €32 €
Kynnen oikaisu (sis. seurantakäynnin)-60 €48 €
Kynnen laserhoito kynsisieneen (4x sarja)-80 €64 €
Iontoforeesi jalkojen hikoiluun (4x sarja)-80 €64 €
Manuaalinen terapia (4x sarja)-80 €64 €
Fysikaalinen hoito (4x sarja)-80 €64 €
Syylän Hoito (4x sarja)-80 €64 €

Mitä jalkaterapeutti tekee?

Jalkaterapeutti on jalkaterveyden edistämisen ja alaraajojen monipuolisen tutkimisen, hoitamisen ja kuntouttamisen korkeasti koulutettu asiantuntija. Ammatissaan hän tekee itsenäisesti kliinisiä päätöksiä sekä hoito- ja kuntoutussuunnitelmia. Jalkaterapeutti on kansainvälisesti arvostettu ammatti.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

 • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista. Kaikista palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.
 • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja, joka on terveydenhuollon ammattilainen.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla useampi opiskelija seuraamassa tilannetta.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

Sosiaali- ja potilasasiavastaava

Sosiaali- ja potilasasiavastaavien toiminta järjestetään julkisena palveluna 1.1.2024 alkaen. Sosiaali- ja potilasasiavastaava

 • neuvoo ja ohjaa sosiaalihuollon asiakaslain, potilaslain sekä varhaiskasvatuslain soveltamiseen liittyvissä asioissa
 • neuvoo ja tarvittaessa avustaa asiakasta, potilasta tai tämän laillista edustajaa muistutuksen tekemisessä
 • neuvoo miten kantelu, oikaisuvaatimus, valitus, vahingonkorvausvaatimus, potilas- tai lääkevahinkoa koskeva korvausvaatimus tai muu asiakkaan tai potilaan terveydenhuollon, sosiaalihuollon tai varhaiskasvatuksen oikeusturvaan liittyvä asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa
 • tiedottaa asiakkaan ja potilaan oikeuksista
 • kokoaa tietoa asiakkaiden ja potilaiden yhteydenotoista sekä seuraa asiakkaiden ja potilaiden oikeuksien ja aseman kehitystä
 • toimii muutenkin asiakkaan ja potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi

Lisätietoa sosiaali- ja potilasasiavastaava palvelusta saa internetsivuilta osoitteesta www.hel.fi/sosiaali-ja-potilasasiavastaava

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Omavalvontaohjelma

Tutustu HyMy-kylässä tuotettavien yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen omavalvontaohjelmaan.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri