Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymä

Hyödynnä innovaatiokeskittymän palveluita

Ota yhteyttä

Mikä on Puhtaat ja kestävät ratkaisut?

 • 18 hanketta

  ja yli 100 päättynyttä hanketta

 • 6 milj.euroa

  ulkopuolista rahoitusta

 • yli 200 yritystä

  mukana hankkeissa

 • 4 yhteistyö­alustaa

  hankkeiden tuottamiseen

Olemme innovaatiokeskittymä, jonka alaisuudessa tuotetaan kestävää kehitystä ja yritystoimintaa tukevia kehityshankkeita. Hankkeissa kehitetään jatkuvasti uusia ratkaisuja, tekniikoita ja toimintatapoja, joilla luodaan konkreettista hyötyä ympäristölle, ihmisille ja yrityksille. Julkinen rahoitus yhdistyy Metropolia Ammattikorkeakoulun asiantuntemukseen. Tuloksena syntyy kestävän kehityksen hankkeita, joista hyötyvät niin yritykset kuin ympäristökin.

Infografiikan sisältö on avattu edellä olevassa tekstissä.

Katso, mitä tarjoamme juuri sinulle!

Yhteistyöalustamme mahdollistavat vaativatkin innovaatiohankkeet

Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaaatiokeskittymällä on neljä yhteistyöalustaa Myyrmäen kampuksella. Alustoilla on omat teknologiset erikoistilat eli garaget. Niissä yritykset, Metropolian asiantuntijat ja opiskelijat tuottavat hankkeissa erilaisia prototyyppejä ja kokeiluita.

Toteutamme neljää suurta kestävän kehityksen teemaa

TÄMÄN LOPUSSA ON CSS-TYYLIKOODIA, JOKA VAIKUTTAA KOKO TÄLLÄ SIVULLA. ÄLÄ MUOKKAA, JOS ET TIEDÄ, MITÄ OLET TEKEMÄSSÄ!

Maailmalla puhutaan nyt neljästä suuresta kestävän kehityksen teemasta. Näitä kaikkia Puhtaat ja kestävät ratkaisut toteuttaa kehityshankkeissaan.

1) Kestävä ruokajärjestelmä: Kehitämme uusia tapoja tuottaa terveellistä ruokaa luontoa ja luonnonvaroja säästäen sekä tuottaen lisäarvoa ja kannattavuutta koko ruokajärjestelmään.

2) Kiertotalous: Löydämme ratkaisuja ilmastokriisiin siirtymällä tuotteiden omistamisesta kiertotalouden palveluihin. Näin sama hyöty saadaan pienemmällä ympäristövaikutuksilla.

3) Cleantech capacity building: Tuotamme teknologiaa, tuotteita, palveluita ja prosesseja, joissa luonnonvaroja käytetään kestävästi. Tämä tarkoittaa materiaali-, vesi- ja energiatehokkuutta sekä pienempiä päästöjä.

4) Teollisuus 4.0: Innovoimme tuotantoteollisuuden kestäviä ratkaisuita, joissa keskeisessä roolissa ovat data, analytiikka, koneen ja ihmisen vuorovaikutus sekä kehittynyt robotiikka.

*** ÄLÄ POISTA TAI MUOKKAA TÄTÄ! *** Lisätty 2023-04, Janne Valkeapää (p. 040 8390 135). Alla oleva css-koodi tekee pieniä muutoksia sivulle, kuten muotoilee yllä olevat pienet kuvakkeet tekstin sekaan. Koodi vaikuttaa myös muualla kuin tässä elementissä, mutta se ei vaikuta mitenkään muihin sivuihin. Tämä teksti tai kooodi itse ei näy sivulla mitenkään.

Yritys, organisaatio, hyödynnä hankkeitamme!

Julkisrahoitteiset kehityshankkeet ovat osallistujille maksuttomia. Ne ovat ainutlaatuinen mahdollisuus hyötyä korkeakoulun laajasta asiantuntijuudesta. Hankkeiden lisäksi yritykset ja organisaatiot voivat myös ehdottaa meille tiettyä omaa ongelmaansa ratkaistavaksi.

Voit hakea mukaan seuraaviin hankkeisiin:

Ota yhteyttä – katsotaan, miten voimme auttaa

Kysymyksiä, tai vaikka ajatus, miten kehitystyömme voisi auttaa sinua? Ole rohkeasti yhteydessä Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymään.

 • Merja Rehn
  Innovaatiojohtaja
  Merja Rehn

  merja.rehn [at] metropolia.fi (merja[dot]rehn[at]metropolia[dot]fi)
  p. 050 500 3890
 • Anna-Maria Vilkuna.
  TKI-johtaja
  Anna-Maria Vilkuna

  anna-maria.vilkuna [at] metropolia.fi (anna-maria[dot]vilkuna[at]metropolia[dot]fi)
  p. 040 334 7929
 • Riikka Kuusisto
  Asiantuntija
  Riikka Kuusisto

  riikka.kuusisto [at] metropolia.fi (riikka[dot]kuusisto[at]metropolia[dot]fi)
  p. 040 671 2633
 • Timo Nykopp
  Asiantuntija
  Timo Nykopp

  timo.nykopp [at] metropolia.fi (timo[dot]nykopp[at]metropolia[dot]fi)
  p. 050 473 8266