Työelämäyhteistyökumppanit

Tule kumppaniksemme — kehitetään yhdessä uutta ja jaetaan asiantuntijuutta!

Työelämäyhteistyösopimus tuo systemaattisuutta ja
helppoutta monialaiseen yritysyhteistyöhön

Yhteistyösopimuksen tavoitteena on syventää ja monipuolistaa yhteistyötä yrityksen ja Metropolian välillä sekä tehdä toiminnasta tavoitteellista, helppoa ja systemaattista.

Kirjaamme tekemiset yhteistyön vuosikelloon, jossa sovimme

Tule kumppaniksemme — yrityksesi ehdoilla, Metropolian johdolla!

Tutustu työelämäkumppaneihimme ja tekemäämme yhteistyöhön

ABB

ABB on sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja, joka luo edellytykset kestävämmälle ja resurssitehokkaammalle tulevaisuudelle. Ratkaisumme yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot, ja ne optimoivat tuotteiden valmistuksen, liikkumisen, käytön ja operoinnin. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n noin 105 000 ammattilaista ovat sitoutuneita kehittämään teollista muutosta vauhdittavia innovaatioita. Tutustu ABB:n verkkosivuihin

Uramahdollisuudet opiskelijalle

ABB:llä pääset työskentelemään mielenkiintoisten työtehtävien parissa sekä soveltamaan opintojasi käytäntöön kansainvälisessä työympäristössä ammattitaitoisten kollegojen kanssa. ABB:lle voit hakea kesätöihin, harjoitteluun tai opinnäytetyöntekijäksi. Lisätietoa tarjoamistamme uramahdollisuuksista löydät urasivuiltamme osoitteesta: https://careers.abb/fi

Your next career chapter at ABB

Ahlsell Oy

Yhteistyön tavoitteena on tarjota Metropolian opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia tutustua Ahlsellin toimintaan, jakaa yhteistä asiantuntemusta ja tehdä tutkimus- ja kehitysyhteistyötä sekä lisätä molempien osapuolten vaikuttavuutta yhteisen viestinnän keinoin.

”Kumppanuustoimintamalli on hieno tapa edistää yrityksen ja oppilaitosten välistä yhteistyötä. Yhteistyö on parhaimmillaan aito win-win-win -tilanne opiskelijalle, oppilaitokselle ja yritykselle. Haluamme tarjota opiskelijoille eri vaihtoehtoja tutustua työelämään ja toimintaamme ja vieläpä mahdollisimman laadukkaasti ja tavoitteellisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi hyvien resurssien takaamista opiskelijalle, olipa kyse sitten työvälineistä tai työn ohjauksesta.

Haluamme lähteä liikkeelle harkitusti, pienin, mutta varmoin askelin. Tavoitteenamme on lisätä Ahlsellin sekä koko teknisen tukkukaupan toimialan tunnettuutta.”

Ahlsell Oy, henkilöstöjohtaja Anna Saksi
Ahlsell Oy:n kotisivut

AIPWorks

AIPWorks on suomalainen 3D-asiantuntija, joka auttaa nykyaikaisen 3D-tuotesuunnitteluympäristön pystyttämisessä sekä sen jatkuvassa ylläpidossa ja kehittämisessä myös etätyövaatimukset ja käyttäjien osaaminen huomioon ottaen.

Olemme markkinoiden suosituimpien 3D-suunnitteluohjelmien ja -laitteiden toimittaja vuodesta 2003. Tuomme maahan ja myymme SolidWorks 3D-ohjelmia sekä teollisuustason 3D-skannereita ja 3D-tulostimia, kuten Artec 3D, Stratasys ja MakerBot. Omana erityissektorinaan on myös 3D Systems:n reverse engineering -ohjelmat. Asiakkaitamme ovat suomalaiset teollisuusalojen yritykset, startupit ja oppilaitokset.

AIPWorks:n kantava ajatus on 3D-kaveruus. Käytännössä tämä tarkoittaa laajaa osaamisyhteistyötä yritysten ja oppilaitosten kanssa. Hyvinä esimerkkeinä ovat erittäin kattava ja tasokas suomenkielinen opiskelijoiden ja opettajien vapaassa käytössä oleva SolidWorks-verkkokoulutusmateriaali sekä asiantunteva ylläpitopalvelu SolidWorks-käyttäjille.

Organisaatiomme muodostuu eri osa-alueiden 3D-asiantuntijoista, kuten 3D-mallinnus, PDM dokumentinhallinta, simulointi, 3DExperience-alusta, 3D-skannaus ja 3D-tulostus sekä ohjelmien ja toimintatapojen räätälöinti käyttäjän tarpeisiin. Meillä on oma innovatiivinen protopaja Porvoossa ja aluetoimisto Tampereella.

Suosituimmat palvelumme opiskelijoille ovat SolidWorks Education -ohjelma, etäkoulutukset sekä erilaiset 3D-aiheiset projektit. Opiskelu- ja yritysmaailmojen väliin yrityshautomoille ja uusille yrittäjille meillä on tarjolla erittäin suosittu Startup-ohjelma, jossa tuemme voimakkaasti aloittavia tuotesuunnitteluyrityksiä sekä 3D-osaamisen että 3D-ohjelmistojen osalta.

Annan mielelläni lisätietoja.

Antti Pellinen, General Manager
Katso yhteystiedot AIPWorksin kotisivuilla

AIP Works sosiaalisessa mediassa:

AIPWorks esittäytyy videolla

Caverion

Kumppanuussopimuksen tavoitteena on muun muassa tarjota Metropolian opiskelijoille entistä monipuolisempia mahdollisuuksia tutustua ja osallistua Caverionin toimintaan, jakaa yhteistä asiantuntemusta esimerkiksi tutkimus- ja kehitystyössä, vahvistaa molempien organisaatioiden asiakas- ja työnantajamielikuvaa sekä tukea toiminnan ja henkilöstön kehittämistä Caverionin strategian mukaisesti.

”Käytännönläheisenä teknologiatalona haluamme toimia alamme opiskelijoiden kasvattajaseurana yhteistyössä oppilaitosten kanssa ja olla osa sitä polkua, jolta nuoret ponnistavat maailmalle. Täydennyskoulutus, osaamisen jatkuva kehittäminen ja ammatillinen kasvu ovat tärkeitä myös omalle henkilöstöllemme. Teknologinen kehitys on tällä hetkellä nopeaa ja rakennetun ympäristön ratkaisuissa korostuu erityisesti digitaalisuuden, energiatehokkuuden ja energianhallinnan asiantuntijuus. Näen, että strategiamme tavoitteet heijastuvat hyvin laajentuvassa yhteistyössämme Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.”

Caverion Suomi, divisioonajohtaja Ville Tamminen

Kaupunkien osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on yhä yli 70 prosenttia. Tämän me muutamme. Muutamme kaupungit, rakennukset ja teollisuuslaitokset älykkäämmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Tämän muutoksen toteuttamiseen tarvitsemme juuri sinua, nuori osaaja.

Caverina olet varmistamassa, että kouluissa, sairaaloissa, voimalaitoksissa, kaupoissa ja lukuisissa muissa yhteiskunnan tukipilareissa ympäri Eurooppaa on terveellistä, turvallista ja viihtyisä elää ja työskennellä – koko näiden kiinteistöjen elinkaaren ajan. Kädenjälkemme näkyy ja tuntuu.

Me kaikki caverit olemme olleet saappaissasi: hakemassa alan ensimmäistä työpaikkaa, kesäduunia tai työharjoittelupaikkaa. Muistamme hyvin, kuinka tärkeitä ensimmäiset kosketukset työelämään ovat. Siksi arvostamme tuoretta näkemystä ja kohtelemme uusia tekijöitä – kuten kaikkia muitakin – kunnioittavasti ja tasa-arvoisesti. Olet osa tiimiämme ensimmäisestä päivästä lähtien. Moni meistä on edelleen samalla tiellä: keskimääräinen työsuhteen pituus meillä on kymmenen vuotta. Caverina viihdytään, sillä vaihtelua tai uusia haasteita ei tarvitse etsiä muualta. Kasva kanssamme omien tavoitteidesi ja kiinnostustesi mukaiseksi ammattilaiseksi.

Caverionin kotisivut

Kurkkaa myös Caverionin opiskelijoille-sivut

Caverion sosiaalisessa mediassa:

Caverion mahdollistaa suorituskykyä ja ihmisten hyvinvointia tekemällä rakennetusta ympäristöstä älykästä ja vastuullista. Asiakkaat voivat luottaa osaamiseemme rakennusten, infrastruktuurin, teollisuuslaitosten ja teollisten prosessien koko elinkaaren ajan: hankekehityksestä projekteihin, tekniseen huoltoon ja kunnossapitoon, kiinteistöjohtamiseen sekä asiantuntijapalveluihin. Palvelemme asiakkaitamme 11 maassa, Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa, yli 15 000 ammattilaisen voimin. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli noin 2,2 miljardia euroa. Caverionin osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Caverion - Building Performance

Daikin

Maailman johtavana lämpöpumppuvalmistajana ja sisäilmastoratkaisujen tarjoajana Daikin perhe haluaa tarjota opiskelijoille mahdollisuuden olla kehittämässä alan ratkaisuja ja innovaatioita sekä mahdollisuuden tulla osaksi Daikin perhettä tulevaisuudessa.

Haluamme tarjota opiskelijoille näköalapaikan nopeasti kehittyvälle toimialalle ja olla läsnä opiskelijoiden arjessa osana heidän opintojaan ja innovaatioprojektejaan. Näemme, että molemminpuolinen yhteistyö mahdollistaa käytännön ja teorioiden monipuolisen tarkastelun ja testailun sekä myös oman henkilökunnan täydennyskoulutuksen ja tietojen jatkuvan päivittämisen liittyen vahvasti ammattilisen osaamisen kasvuun.

Yhteistyö Metropolian kanssa on linjassa Daikinin strategisten tavoitteiden kanssa ja odotamme innolla yhteistyön kehittämistä ja sen tuomia synergioita.

Instagram @daikin_finland
Facebook @Daikinsuomi
LinkedIn @daikin-finland

Destia Oy

Hei sinä, tuleva infra-alan ammattilainen!

Haluaisitko olla mukana rakentamassa huomisen infraa? Voittava joukkueemme tarvitsee eri alojen osaajia nyt ja tulevaisuudessa.

Meillä voit aloittaa esimerkiksi harjoittelijana tai opinnäytetyöntekijänä. Saat alusta alkaen luottamusta ja vastuuta sopivassa suhteessa. Harjoittelusi jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa vakituiseen työsuhteeseen.

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Luomme hyvän yhteiskunnan perustaa suunnittelemalla, rakentamalla ja ylläpitämällä huomisen liikenne- ja energiainfraa. Teemme sen noin 1 700 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli noin 600 miljoonaa euroa. www.destia.fi

www.destia.fi

Destian kollegoita töissä

Eltel

Eltel tuo lämpöä, valoa, yhteyksiä ja mediaa ihmisille vuoden jokaisena päivänä: me rakennamme, asennamme ja turvaamme sähkö- ja televerkkojen toimintaa. Käsittelemme tärkeitä megatrendejä, kuten ilmastonmuutosta, digitalisointia, kaupungistumista ja kasvavaa tarvetta infrastruktuurin turvallisuudelle.

Olemme ylpeitä ammattilaisia, ja tiedämme että työmme on tärkeää. Äkillinen sähkökatko, ajoittainen mobiilisignaali ja huono internetyhteys - arkipäiväisiä asioita, jotka vaikuttavat yhteiskuntaan ja joita estämme ja korjaamme. Luomme omalta osaltamme vankempaa yhteiskuntaa, joka voi turvata tarjoamiimme sähkö- ja telealan palveluihin.

”Me Eltelillä tarjoamme monipuolisia työtehtäviä ja urapolkuja elintärkeiden tietoliikenne- ja sähköverkkojen rakentamisen parissa. Olemme kovassa kasvuvaiheessa ja rekrytoimme aktiivisesti osaajia 66 toimipisteeseemme ympäri Suomen. Meillä työllistyvät niin opiskelijat kuin vastavalmistuneet ja monet jatkavat opintojen jälkeen Eltelillä vakituisina työntekijöinä. Yhteistyö Metropolian kanssa on hieno väylä molemminpuoliseen oppimiseen”, sanoo Eltelin toimitusjohtaja Juha Luusua.

Kumppanuus tulee tukemaan Metropolian tekniikan alan opiskelijoiden opintoja esimerkiksi työharjoitteluiden ja yritysvierailujen muodossa sekä mahdollistamaan uusia lähestymiskulmia tutkimus- ja kehitysprojekteihin. Tekniikan alan kurssitöiden lisäksi Eltel voi tarjota aiheita AMK- ja YAMK-opinnäytetöihin.

Lue lisää täältä: https://www.eltelnetworks.fi/ura-eltelilla/

Seuraa meitä somessa:

Katso Eltelin esittelyvideo

Enovis

Essilor

Essilor, #1 silmälasilinssivalmistaja maailmassa*

Essilor on jo 170 vuoden ajan hyödyntänyt asiantuntijuuttaan hyvän näkemisen puolesta suunnitellen ja valmistaen korkealaatuisia linssejä ja instrumentteja, jotta näkemisen ratkaisut ovat parhaita mahdollisia. Tänä päivänä Essilor on alansa edelläkävijä ja johtava toimija, jonka tarjoamat ratkaisut liittyen näönkorjaukseen, silmien suojaamiseen ja silmäterveyden ylläpitämiseen ovat alansa huippua.

Essilor Instruments tarjoaa laajan valikoiman huipputeknologiaa, jotta voidaan tarjota parasta hoitoa potilaille innovatiivisten laitteiden avulla.

* Euromonitor, Eyewear 2021 edition, Essilor International; vähittäismyynnin arvo
kuluttajahinnoin.

FootBalance Oy

FootBalance on suomalainen, jalkaterveyteen, jalkojen 3D-skannausteknologiaan ja yksilöllisiin pohjallisiin erikoistunut yritys. Yrityksen perustaja, alaraajaongelmiin erikoistunut fysioterapeutti Erkki Hakkala sai vuonna 2003 ajatuksen kehittää modernin ja kustannustehokkaan menetelmän alaraajapotilaiden auttamiseen. Hakkala perusti FootBalancen tavoitteenaan tuoda hyvinvointia ja liikkumista edistävät, yksilöllisesti muotoillut pohjalliset kaikkien saataville. Yritys on kasvanut vuosien saatossa: FootBalance-konsepti, johon kuuluu kokonaisvaltainen jalka-analyysi ja yksilölliset pohjalliset, on tänä päivänä myynnissä yli 40 maassa kuudessa maanosassa, yli 1 500 liikkeessä.

FootBalance toimii kumppanina Metropolian jalkaterapian tutkinto-ohjelmalle ja tukee omalta osaltaan tulevien jalkaterveyden ammattilaisten osaamista. Yhteistyötä jalkojen ja kehon hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi tullaan tekemään myös yhteisten kehitysprojektien kautta.

“FootBalancen palvelukonsepti ja tuotteet ovat aina perustuneet tutkittuun tietoon. Metropolian kanssa tekemämme tutkimusprojektit ovat luonnollinen jatkumo tavastamme toteuttaa tuotekehitysprojekteja, joissa mennään meille uudelle alueelle. Odotamme innolla uusia aluevaltauksia ja sitä, miten yhteistyömme voi jatkossa edistää jalkojen ja kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä”.

Klaus Rauhansalo, Toimitusjohtaja FootBalance System Oy

Tutustu FootBalancen verkkosivustoon

Lue uutinen: Metropolia ja FootBalance sopimuskumppaneiksi jalkaterveyden saralla

Katso LinkedIn -postaukset:
Metropolian ja FoobBalancen yhteistyö
FootBalance mukana jalkaterveyspäivässä

Jalkaterveyden asiantuntija tutkii asiakkaan jalkaa FootBalance-laitteessa

FootBalance -yhteyshenkilö: Kaisa Kivi

Medical Channel Manager
Kaisa.kivi [at] footbalance.com (Kaisa[dot]kivi[at]footbalance[dot]com)
+358 44 218 6488

Tutustu Footbalancen yritysvideoon

Fysioline Oy

Fysioline Oy on tamperelainen vuonna 1991 perustettu yksityisomisteinen hyvinvoinnin edelläkävijäyritys. Olemme erikoistuneet kuntosali- ja kuntoiluvälineiden, kuntoutusvälineiden ja -robotiikan sekä kylmähoitotuotteiden ja lääkkeiden maahantuontiin, vientiin, valmistukseen ja kauppaan sekä koulutukseen ja huoltoon. Palveluksessamme on tällä hetkellä n. 80 henkilöä. Yrityksemme pääkonttori sekä tuotanto- ja varastotilat sijaitsevat Tampereen Lahdesjärvellä. Lisäksi yrityksellämme on toimintaa Ruotsissa, Norjassa, Baltiassa sekä Saksassa.

Fysioline toimii Metropolian yhteistyökumppanina kuntoutusalan tutkimus- ja kehittämistyössä. Meillä on vahva osaaminen moderneista teknologisista kuntoutuksen ja testauksen ratkaisusta ja yhteistyön kautta haluamme tuoda tätä tietotaitoa opiskelijoille. Yhteistyön avulla on mahdollisuus kehittää ja konseptoida myös uusia kuntoutujalähtöisiä toimintamalleja.

Lue lisää:

Fysioline Oy:n kotisivut

Metropolia ja Fysioline Oy sopimusyhteistyöhön kuntoutusalan kehittämiseksi (uutinen 18.11.2020)

Katso video: Fysioline esittäytyy

Granlund Oy

Yhteistyön tavoitteena on edistää yhteistyöhön ja tietomallintamiseen perustuvia suunnittelu- ja toteutustapoja ja kiinteistöjen digitaalista elinkaarihallintaa. Metropolia tukee Granlundin toiminnan kehittämistä opinnäytetöiden, innovaatioprojektien ja hankeyhteistyön keinoin. Granlund puolestaan vahvistaa työnantajakuvaansa opiskelijoiden parissa muun muassa tarjoamalla erilaisia harjoittelu- ja yhteistyömahdollisuuksia.

”Metropolia-yhteistyö on tärkeää Granlundille monella tavalla. Haluamme osaltamme tuoda opiskelijoille konkreettista kuvaa talotekniikan asiantuntijatoiminnan mahdollisuuksista ja kehittää yhdessä alaa eteenpäin. Yhteistoiminnassa osaamme etsiä uusia mahdollisuuksia digitalisoituvassa maailmassa."

Granlund Oy, toimitusjohtaja Pekka Metsi
Granlund Oy:n kotisivut

Katso video: Pitäisikö hakea harjoitteluun Granlundille?

Helen Oy

Yhteistyön tavoitteena on muun muassa tarjota Metropolian opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia tutustua ja osallistua Helenin toimintaan, jakaa yhteistä asiantuntemusta esimerkiksi tutkimus- ja kehitysyhteistyön saralla, vahvistaa molempien organisaatioiden asiakas- ja työnantajamielikuvaa sekä tukea toiminnan ja henkilöstön kehittämistä Helenin strategian mukaisesti.

”Olemme tehneet pitkään yhteistyötä etenkin Metropolian energia- ja ympäristötekniikan koulutuksen kanssa. Haluamme nyt laajentaa ja systematisoida yhteistyötämme Metropolian monialaisuutta ja käytännön työelämäosaamista hyödyntäen. Meillä Helenillä on maailmanluokan osaajia ja tarvitsemme myös jatkossa ihmisiä, joilla on kokonaisvaltaista toimialaymmärrystä ja erilaisia osaamisyhdistelmiä. Yhteistyösopimuksella nostamme kumppanuutemme uudelle tasolle."

Helen Oy, johtaja Rauha Bato-Liukkonen

”Meillä Helenissä on maailmanluokan osaamista, mutta emme kuitenkaan tyydy siihen, miten teemme asioita nyt, vaan nostamme rimaa itse – jatkuvasti. Visiomme on olla markkinoiden asiakaskeskeisin energiayhtiö ja tuoda uuden energia-aikakauden mahdollisuudet jokaisen ulottuville. Sen tekemiseen tarvitsemme jatkuvasti lisää uusia osaajia.”

Helen Oy, HR-asiantuntija Sirpa Lonkio

Helen Oy:n kotisivut

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY

Tarjoamme mahdollisuuksia tulevaisuuden talenteille kiertotalouden, vesihuollon sekä seutu- ja ympäristötiedon parissa – yhdessä kohti maailman kestävintä kaupunkiseutua!

Tuotamme Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.

Tarjoamme monipuolisia työtehtäviä, mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti ja työskennellä merkittävässä ympäristöalan organisaatiossa yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden parissa. Meillä saat tehdä työtä puhtaan ja kestävän kaupunkielämän edistämiseksi yhdessä muiden työkavereiden kanssa. Tutustu HSY:hyn työnantajana.

Meillä on hyvät työkaverit ja auttamisen kulttuuri. Tukenasi ovat asiantuntevat kollegat ja monialaisen työyhteisömme osaaminen. Toimimme kaikkiaan 14 eri toimipisteessä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Meillä pääsee kehittymään ja kouluttautumaan. Järjestämme paljon erilaisia sisäisiä koulutuksia eri ammattiryhmien tarpeisiin. Henkilöstömme osallistuu myös monipuolisesti erilaisiin ulkoisiin valmennuksiin.

Tulevaisuuden talentiksi HSY:lle?

Meillä HSY:ssä on kesätyö- ja harjoittelupaikkoja erityisesti tekniikan ja ympäristöalan opiskelijoille ja meille voit päästä tekemään myös opinnäyte- tai lopputyötä. Meihin voit tutustua esimerkiksi oppilaitosten järjestämissä rekrytointitilaisuuksissa, vierailukäynneillä ja oppitunneilla. Kerromme tulevista tapahtumista @hsymeillätöissä-Instagram-tilillä.

Oletko sinä yksi meistä ensi kesänä?

Meillä työskentelee vuosittain 60-80 kesätyöntekijää. Kesätyöntekijämme saavat meiltä hyvää työkokemusta ja tietoa monialaisesta organisaatiostamme. He mahdollistavat työntekijöidemme vuotuiset kesälomat. Tutustu kesätyöntekijöidemme kokemuksiin. Olemme vuosittain mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoudumme kampanjan mukaisiin vastuullisen kesätyön periaatteisiin. Meille on tärkeää, että jokainen kesätyöntekijämme saa hyvän kesätyökokemuksen.

Kesätyöpaikkamme avataan vuosittain tammi-helmikuussa. Katso tarkka ajankohta sivuiltamme.

HSY ja Metropolia yhteistyössä

HSY:n ja Metropolian yhteistyö: HSY ja Metropolia raamittavat kumppanuuttaan yhteistyösopimuksella (9.11.2020)

Metropolian energia- ja ympäristötekniikan alumnin Tiinan uratarina: Harjoittelijasta esihenkilötehtäviin HSY:lle (4.10.2022)

HSY sosiaalisessa mediassa

Katso video: Toimimme vastuullisesti – ympäristövastuu työssämme

IdeaStructura Oy

IdeaStructura Oy on nopeasti kasvava asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen rakentamisen ja korjausrakentamisen asiantuntijapalveluita kuten rakennesuunnittelua, kuntotutkimuksia sekä projektinjohtoa ja valvontaa.

Yhteistyön tavoitteena on tukea ja edistää sopijaosapuolten strategiaa sekä niihin liittyvää toimintaa. IdeaStructuran tavoitteena on saavuttaa näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa ja siten varmistaa, että mahdollisimman moni opiskelijoista näkisi IdeaStructuran potentiaalisena vaihtoehtona työpaikkahakemusta kirjoittaessaan.

”Olemme tehneet perustamisestamme asti yhteistyötä Metropolian kanssa teettäen erilaisia harjoitus- ja opinnäytetöitä. Yhteistyö on johtanut monen nuoren insinöörin työllistymiseen yrityksessä. Parhaimmillaan yhdeltä luokalta on voitu palkata jopa viisi innostunutta asiantuntijaa. Myös erilaiset alaa kehittävät yhteiset kehitys- ja tutkimusprojektit ovat kiikarissa. Moni asiantuntijoistamme osallistuu jo nyt Metropolian järjestämiin erilaisiin koulutuksiin kuten YAMK-ohjelmaan tai RTA-ohjelmaan. Tälle suuntaukselle haetaan lisää pontta.”

IdeaStructura Oy, toimitusjohtaja Jyrki Jalli
IdeaStructura Oy:n kotisivut

ISS Palvelut Oy

ISS - paikka juuri sinulle!

Me ISS:llä uskomme yhteenkuuluvuuteen ja siihen, että jokaiselle löytyy oma paikka. Meillä olet osa arvostettua, monimuotoista ja maailmanlaajuista yhteisöä, jossa voit olla oma itsesi, kasvaa ja kehittyä sekä löytää oman polkusi.

Meille tärkeitä asioita ovat hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen, ammatillisen osaamisen kehittäminen sekä monimuotoisuuden ja osallisuuden lisääminen. Olemme aktiivisesti mukana hankkeissa, jotka edistävät yhdenvertaista työelämää ja otamme kantaa ympäristön kestävyyteen.

Huolehdimme yhdessä asiakkaista ja työtovereista ja saamme maailman toimimaan paremmin luomalla tiloja, joissa on hyvä olla.

Teemme tämän päivän tekoja, mutta katsomme vahvasti myös tulevaisuuteen. Haluamme, että koet mahdollisuudet kanssamme.

Miksi valitsisit ISS:n?

Luo oma urapolkusi
Tarjoamme monipuolisia uramahdollisuuksia: Meillä voit kehittyä oman alasi erityisosaajaksi, siirtyä toimenkuvasta toiseen, uusien palveluiden pariin ja jopa uusiin maihin.

Kannustamme ISS:läisiä luomaan pitkiä urapolkuja ja vuonna 2021 panostimme henkilöstömme osaamisen kehittämiseen 1,4 miljoonaa euroa.

Konkreettinen esimerkki tarjoamastamme tuesta ovat monipuoliset koulutusohjelmamme. Täältä näet esimerkkejä urapoluista, joita ISS:läiset ovat meillä löytäneet: toissa.iss.fi

Monimuotoinen ja yhdenvertainen
Haluamme olla avoimia kaikille monimuotoisuuden ulottuvuuksille ja olemme mukana hankkeissa, jotka edistävät yhdenvertaista työelämää: Olemme allekirjoittaneet YK:n periaatteet sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi ja teemme yhteistyötä Startup Refugees -järjestön kanssa pakolaisten työllistämiseksi. Vuonna 2022 olimme jälleen Helsinki Priden kumppani ja saimme jo toistamiseen hyvän mielen työpaikka -merkin osoituksena mielen hyvinvoinnin esille nostamisesta.

Katso avoimet työpaikkamme

Kuulumisiamme voit seurata sosiaalisessa mediassa – tule mukaan:

  • Instagram @isssuomi
  • Facebook DuunISSa ISS Suomi
  • LinkedIn ISS Palvelut

Tutustu Metropolian (ent. Evtek) alumnin Perttu Raitalan urapolkuun: kesäapulaisesta asiakkuusjohtajaksi

Klaveness Footwear

Klaveness Footwear toimii b2b -sektorilla ja sen pääasiallisen asiakasryhmän muodostavat pohjoismaiset apuvälineklinikat, sairaalat ja apuvälinepalveluita tarjoavat jalka- ja fysioterapiayritykset, sekä erikoistuneet kenkäkaupat. Suuri osa yrityksen liiketoiminnasta on lääkinnällisen kuntoutuksen jalkineita sekä yksilöllisesti valmistettuja tukipohjallisia.

Yrityksen visio on olla jalkinevalmistaja, joka tarjoaa ainutlaatuisia ratkaisua asiakkaiden jalkaterveyteen liittyviin erityistarpeisiin. Klaveness Footwear käyttää apuvälinealan ammattilaisilta ja käyttäjiltä saatua palautetta tuotekehityksessä, jotta jalkineet ovat toiminnallisuuden lisäksi myös esteettisesti silmää miellyttäviä.

Klaveness Footwearin tuotevalikoimaan kuuluu mittatilaustuotteiden lisäksi Medical -valmisjalkineet, Rehab -kuntoutusjalkineet, Comfort -jalkineet, sekä valikoima Norjalaisia Bunad perinnejalkineita.

Klaveness Footwear perustettiin vuonna 1957 Sandefjordissa, ja se on tähän päivään asti pysynyt perheyrityksenä. Tällä hetkellä Klaveness Footwearilla on 239 työntekijää neljässä eri yrityksessä Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Portugalissa.

Tutustu toimintaan tarkemmin Klaveness Footwearin verkkosivuilta.

Uutinen 10.6.2022: Metropolia ja Klaveness Footwear solmivat työelämäyhteistyösopimuksen

Klaveness Footwear esittäytyy

Lola & Lykke

Vuonna 2018 perustetun Lola&Lykken missiona on tukea äitien kokonaisvaltaista hyvinvointia tarjoamalla heille räätälöityjä terveys- ja hyvinvointituotteita sekä -palveluita. Yritys kehittää äitiystuotteiden lisäksi digitaalisia neuvonta- ja ohjauspalveluja, ja on lisäksi tuomassa v. 2022 markkinoille kattavan äitiysterveyttä tukevan mobiiliapplikaation.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Lola&Lykken tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa tarjoamalla erilaisia yhteistyömahdollisuuksia, sekä tukea yrityksen toiminnan kehittämistä opinnäytetöiden ja innovaatioprojektien keinoin. Lisäksi Lola&Lykke antaa Metropolian opetus-, täydennyskoulutus ja palvelukäyttöön äitien raskauden aikaisen ja synnytyksen jälkeisen keskivartalon tukemiseen tarkoitettuja tukivöitä. Sopimuksen myötä kumppanit jakavat asiantuntijuuttaan ja edistävät molempien osapuolten strategisia tavoitteita. Yhteistyö laajenee tutkimukselliseen suuntaan vuonna 2022, kun Metropoliassa käynnistyy tutkimus äitiyden tukivöiden vaikutusten testaamiseksi.

”Hienoa, että pääsemme tekemään yhteistyötä äitien terveyden edistämiseksi. Kumppanuussopimus luo puitteet monipuoliseen yhteistyöhön ja mahdollistaa loistavasti tutkimus-ja asiantuntijatyön kytkemisen opetukseen”, sanoo Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

”Meistä on hienoa päästä toteuttamaan laajamittaista tutkimusyhteistyötä Metropolian kanssa, joka kulminoituu raskaana olevien sekä synnyttäneiden äitien interventiotutkimukseen. Vastaavaa tutkimusta ei ole aiemmin äitiysbrändin toimesta toteutettu, ja uskommekin yhteistyömme tuovan esiin Lola&Lykken juuria laadukkaan tutkimuksen, innovoinnin sekä suomalaisen terveydenhuollon huippuosaamisen parissa. Nyt käynnistyvä yhteistyö on täydellinen esimerkki siitä, mitä voidaan saavuttaa kun kaikki ekosysteemin toimijat työskentelevät yhdessä”, sanoo Lola&Lykken toimitusjohtaja Laura McGrath.

www.lolalykke.com

Lujatalo Oy

Lujatalo on asunto- ja toimitilarakentaja, jolla on kattavat palvelut kaupunki- ja kiinteistökehittämisen osalta sekä vahva kokemus elinkaarihankkeista sekä korjausrakentamisesta. Olemme vastuullinen ja tulevaisuuteen tähtäävä kotimainen perheyhtiö, joka aidosti välittää ja pitää huolta henkilöstöstään.

Oppilaitosyhteistyömme tarkoitus on edistää Metropolian ja Lujatalon välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Tämä yhteistyö voi olla hyödyllistä monilla eri tavoilla, kuten opetukseen osallistumisessa, tutkimus- ja kehitystoiminnan edistämisessä, opiskelijoiden työllistymisen tukemisessa ja alueellisen kehityksen edistämisessä.

Yhteistyö voi tapahtua monin eri tavoin, kuten esimerkiksi harjoittelujen, yhteisten projektien, tutkimushankkeiden ja koulutusten muodossa. Tällainen yhteistyö voi monipuolistaa opintojen sisältöjä, lisätä opiskelijoiden työelämävalmiuksia ja auttaa heitä luomaan kontakteja tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Tavoitteenamme on tarjota opiskelijoille monia eri mahdollisuuksia ja tapoja tutustua Lujatalon toimintaan ekskursioiden, LujaVäylä –harjoitteluohjelman, opinnäytetyöpaikkojen ja työpaikkojen kautta.

Harjoittelun kautta Lujalle työllistynyt työnjohtaja Saku Jurvanen pitää Luja Väylää hyvänä askelena kohti Lujaa uraa. Hänen mukaan Luja Väylässä parasta oli monipuolinen harjoittelu, jossa pääsi kokemaan erityyppisiä työtehtäviä ja sai myös sopivasti vastuuta. Myös Lujan työyhteisö saa Jurvaselta kiitosta.

”Lujalla parasta on kannustava sekä yhteen hiileen puhaltava työyhteisö, jossa tukea saa ja uskaltaa kysyä tarvittaessa. Tuleville Lujalaisille kannustan avointa mieltä ja reipasta asennetta heittäytyä kohti uudenlaisia haasteita!”, sanoo Saku.

Lujatalo Suomessa


Uutinen 15.5.2019
Lujatalo ja Metropolia tiivistävät yhteistyötään kestävän rakentamisen edistämiseksi

Uutinen 25.3.2020
Metropolian rakennusalan opiskelijat vierailulla Lujabetoni Oy:ssä

Metropolian yhteistyökumppani Luja-yhtiöt, mahdollistaa Metropolian rakennusalan opiskelijoille tutustumiskäyntejä konsernin eri toimialoihin. Luja-yhtiöihin kuuluvat betoniteollisuusyritys Lujabetoni Oy, rakennusyhtiö Lujatalo Oy sekä rakentamisen kuivatuotteita valmistava Fescon Oy.

Lujabetoni Oy valmistaa Järvenpäässä seinäelementtejä, ontelolaattoja sekä uutta välipohjatuotetta, Luja-Superlaattaa. Tehdasalueelle noussut valmisbetoniasema on käynnistetty alkuvuodesta ja tehdas on täydessä toimitusvalmiudessa palvelemaan niin pienrakentajan kuin isojen rakennuskohteiden valmisbetonitarpeita. Noin 200 Metropolian rakennusmestari- ja rakennusinsinööriopiskelijaa tulee tutustumaan tehtaaseen osana betonitekniikan opintojaan. Ensimmäinen vierailu pidettiin 18.2.2020.

”Yritykselle on tärkeää olla oppilaitosyhteistyössä; korkeakoulussa tehtävien yritysesittelyjen ja koulutuksen lisäksi Lujabetoni Oy näkee tärkeänä tutustuttaa tulevia alan ammattilaisia betonielementtiteollisuutteen ja sen mahdollisuuksiin”, sanovat Risto-Matti Valta, Petteri Kiviranta ja Eero Hynynen Lujabetonista.

Opiskelijoita tutustumassa rakennustyömaalla ”Tehdasvierailut ovat erinomainen tapa saada käytännön näkökulmaa osaksi opintoja. Opiskelijoille syntyy näin hyvä käsitys elementtien valmistamisesta”, kertovat Metropolian Mika Lindholm ja Jouni Ruotsalainen.

Nokia Solutions and Networks Oy

Metropolia ja Nokia ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä. Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden työelämäharjoittelut, opinnäytetyöt ja erilaiset projektit ovat olleet merkittävä yhteistyön muoto. Useat opiskelijat ovat myös työllistyneet Nokiaan valmistumisensa jälkeen. Nokia on lisäksi Metropolia-säätiön perustajajäsen ja edelleen aktiivisesti mukana säätiön toiminnassa.

Yhteistyö sinetöitiin työelämäyhteistyösopimuksella 23.8.2021.

Lue lisää uutisesta: Nokia ja Metropolia virallistivat pitkän linjan kumppanuuden yhteistyösopimuksella

Nokian kotisivut

Nokia sosiaalisessa mediassa:

Novocam Medical Innovations Oy / Futudent

Futudent (TM) on Novocam Medical Innovation Oy:n kehittämä kuvantamisjärjestelmä hammaslääkärialalle. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja testata Futudent-kuvantamisjärjestelmän uusia toimintatapoja opetus-, ohjaus- ja asiakastyössä sekä kehittää täydennyskoulutuksen ja etäkoulutuksen palvelukonsepteja Futudentia hyödyntäen.

”Olemme tehneet jo vuosia yhteistyötä Metropolian suunterveydenhuollon opetuksen kanssa. Tämän sopimuksen tavoitteena on laajentaa yhteistyötä myös muiden Metropolian yksiköiden kanssa. Kehitämme kliinisen hoito- ja opetusalan tuotteita ja palveluita kansainvälisille markkinoille, jotka vaativat monialaista osaamista. Uskon, että yhteistyö mahdollistaa Metropolian monialaisen osaamisen hyödyntämisen ja voimme tarjota mielenkiintoisia projekteja opiskelijoille."

”Keskitymme jatkossakin terveydenhuollon tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Kehittäminen vaatii tiivistä yhteistyötä kliinistä hoitotyötä tekevien kanssa. Teemme tätä yhteistyötä kansainvälisesti useiden yliopistojen kanssa, mutta on hienoa, että voimme kehittää menetelmiä ja tuotteita täällä Suomessa. Samalla voimme viedä maailmalle suomalaisen terveydenhuollon erinomaisia menetelmiä, erityisesti ennaltaehkäisevässä suun terveydenhoidossa."

Teemu Uusitalo, Chief Digital Officer, Futudent, Novocam Medical Innovations Oy
Novocam Medical Innovations Oy:n kotisivut

Peab Oy

Yhteistyöstä hyötyvät sadat opiskelijat ja rakennusalan ammattilaiset – ja heidän yhteisönsä

Peab on tehnyt Metropolian kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2017 lähtien. Järjestämme rakennusalan opiskelijoille kursseja muun muassa johtamisesta ja turvallisuudesta sekä tarjoamme harjoittelu- ja yhteistyömahdollisuuksia opinnäytetöiden, innovaatioprojektien ja hankeyhteistyön muodossa. Päämääränä on jakaa molempien osapuolten asiantuntemusta sekä vahvistaa Metropolian arvostusta jatkuvan oppimisen kumppanina.

”Tuomme yritysten ja työelämässä olevien ihmisten näkemystä opiskelijoille. Siten lisäämme rakennusalan vetovoimaa ja alan houkuttelevuutta”, Peabin oppilaitosyhteistyöstä vastaava aluejohtaja Marko Rinkinen kertoo.

Metropolian opiskelijoille yritysvieraat ja -vierailut jäävät mieleen – niissä oikea työelämä sekoittuu sopivasti opintoihin. Vastaavasti tutut opiskelijat hakeutuvat mielellään Peabille harjoitteluun ja töihin, jolloin positiivinen ja toimiva kehä on valmis.

Olemme vuosien varrella kehittäneet useita uudenlaisia yhteistyökuvioita, jotka laajenevat ja syvenevät sitä mukaa, kun jommankumman osapuolen tarpeet vaativat.

”On tärkeää, että yhteistyösopimukseen todella sitoudutaan. Sitoutuminen näkyy kokonaisuudessa ja on Peab-yhteistyön valtti. Tämä on todella vaikuttavaa tekemistä, josta opiskelijat ja työntekijät hyötyvät”, yliopettaja Mika Lindholm Metropoliasta toteaa.

”Pääkaupunkiseudulla Metropolia on merkittävin yhteistyökumppanimme ja yhteistyömme on ollut monipuolista ja hedelmällistä. Uskon, että tulevaisuudessakin opiskelijat pääsevät jatkamaan kehittymistään uudis-, korjaus- ja infrarakentamisen saralla Peabilla”, Marko Rinkinen sanoo.

Haluatko tietää lisää?

Tutustu Peabiin

Lue uramahdollisuuksista Peabilla

Tutustu Peabin ja Metropolian yhteistyössä järjestämiin kursseihin

Lue, miten Peabin yksikönjohtajat ovat edenneet haalariharjoittelijasta ja diplomityöntekijästä Kunnon rakentaja -portaita pitkin nykyisiin tehtäviinsä: Kunnon rakentaja -portaita pitkin etenet Peabilla vaativampiin tehtäviin

Lue, miten Peabin yksikönjohtajat ovat edenneet haalariharjoittelijasta ja diplomityöntekijästä Kunnon rakentaja -portaita pitkin nykyisiin tehtäviinsä: Kunnon rakentaja -portaita pitkin etenet Peabilla vaativampiin tehtäviin

Seuraa meitä somessa!

LinkedIn
Facebook
Instagram
YouTube

Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, jolla on 15 000 työntekijää, joista Suomessa yli 2000. Markkinoiden laajin tarjonta kattaa rakentamisen, kiinteistökehityksen, infrarakentamisen, asfaltoinnin, kiviaineksen ja betonin tuotannon sekä nostureiden vuokrauksen. Peab Oy on merkittävä asuntorakentaja. Julkisrakentamisessa meillä on laaja kokemus muun muassa sairaaloiden, päiväkotien, koulujen ja toimitilojen toteutuksesta. Korjausrakentamisessa olemme tunnettu ja tunnustettu saneerausten erikoisosaaja. Tärkein periaatteemme on tehdä asiat kerralla kuntoon. Aina.

Katso alta videoesittely Peabin Kunnon rakentaja -portaista


Uutinen 12.10.2022

Metropolian yhteistyökumppani Peab järjestää Metropolian opiskelijoille monenlaisia oppimismahdollisuuksia työmaillaan. Lokakuussa 2022 rakennusmestariopiskelijat kävivät tutustumassa uudisasuntotyömaahan Tikkurilassa. Peab toimii A-Kruunulle rakennettavan kolmen kerrostalon ja pysäköintihallin hankkeessa pääurakoitsijana.

Aluejohtaja Marko Rinkinen toivotti opiskelijat tervetulleiksi tutustumiskäynnille, ja kertoi Peabin toimivan urakoitsijana sekä uudis- että korjauskohteissa. Tämän jälkeen opiskelijat saivat kuulla peabilaisten urapoluista ja työnkuvista. Tikkurilan hankkeessa työskennelleet tuotantoinsinööri Juha Rönkkö ja työnjohtaja Jenna Pihlajamaa sekä korjausrakentamisen yksikössä vastaavana työnjohtajana työskentelevä Toni Aaltonen kertoivat poluistaan opinnoista työelämään, eri hankkeissa kertyneestä työkokemuksestaan ja tämänhetkisistä työtehtävistään. Esitysten jälkeen käytiin työmaakierroksella, ja keskustelu opiskelijoiden kanssa oli vilkasta.

”Peabille on tärkeää tehdä oppilaitosyhteistyötä ja tutustuttaa tulevia alan ammattilaisia monipuolisesti rakentamisen projektinhallintaan ja työnjohtoon. Opiskelijat toimivat meillä muun muassa harjoittelijoina sekä tekevät projekteja ja opinnäytteitä. Lisäksi olemme olleet toteuttamassa opintojaksoa "Esimiehenä ja asiantuntijana rakennustyömaalla". Myös työmaavierailut ovat hyviä mahdollisuuksia oppimiseen”, Marko Rinkinen kertoo.

”Työmaavierailut ovat erinomainen tapa saada käytännön näkökulmaa osaksi opintoja. Opiskelijoille syntyy näin hyvä käsitys rakentamisen projektinhallinnasta, haastavista urakkajärjestelyistä ja myös teknisistä asioista”, kertoo Metropolian yliopettaja Mika Lindholm.

Metropolian opiskelijat Peabin vieraina

Lue myös uutinen:
Metropolian rakennusalan opiskelijat perehtyivät johtamiseen ja itsensä kehittämiseen Peabin kurssilla

Pilke Päiväkodit Oy

Yhteistyö liittyy oppimistoimintaan, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä organisaatiolle tarjottaviin täydennyskoulutuksiin, valmennuksiin ja muihin kehittämispalveluihin.

”Työelämässä tarvitaan jatkuvasti uusia taitoja ja tietämystä tulevaisuuden vaatimuksista. Yhteistyö Metropolian kanssa mahdollistaa opiskelijan kosketuksen varhaiskasvatuksen arkeen ja samalla työyhteisö saa uusinta tietoutta ja taitoa oman osaamisen lisäämiseksi. Mielenkiintoista yhteistyöstä tekee mahdollisuus monialaisuuteen; toimintaterapeutit voivat harjoitella päiväkotiympäristössä ja työntekijät saavat vinkkejä tuen järjestämiseen arjessa. Uskon, että Pilke sekä Metropolia hyötyvät monialaisen ammatillisuuden jakamisesta."

Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen

”Yhteistyön myötä saamme ajantasaista tietoa muun muassa eri opintokokonaisuuksista ja opintojen painotuksista sekä opiskelijoiden odotuksista ja toiveista tulevaisuuden työn ja työnantajan suhteen. Opiskelijoiden tuoreet ajatukset ja kehitysideat esimerkiksi opinnäytetöiden ja harjoittelujaksojen kautta ovat erityisen tervetulleita ja niiden avulla pystymme mahdollisesti kehittämään toimintojamme. Yhteistyön kautta pystymme parantamaan näkyvyyttämme työnantajana ja toiveenamme on löytää Metropolian kautta juuri niitä oikeita tulevaisuuden työntekijöitä meille.”

Pilke päiväkotien henkilöstöjohtaja Reija Ketoja

Pilke Päiväkodit Oy:n kotisivut
Katso myös Pilke-lastenhoitopalvelut

Pohjola Rakennus

Pohjola Rakennus ja Metropolia edistävät yhteistyössä kestävää rakentamista

Pohjola Rakennus Oy Suomi on vuonna 1989 perustettu vakaasti kasvava suomalainen perheyritys. Pohjola Rakennus on ensimmäisiä projektinjohtourakoinnin toimintamallin käyttöönottaneita rakennusalan yrityksiä ja nykyään tunnettu vahvasta aluesuunnittelun osaamisesta sekä hankekehityksestä. Perheyrityksen pääpaino on asuinkerrostalojen rakentamisessa. Omaa henkilökuntaa Pohjola Rakennuksella on noin 300 henkilöä ja yritys onkin yksi Suomen suurimmista rakennusliikkeistä. Pohjola Rakennuksella on kuusi toimipistettä Suomessa: Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa.

Pohjola Rakennuksen ja Metropolian yhteistyön tavoitteena on tarjota Metropolian opiskelijoille monipuolisia mahdollisuuksia tutustua Pohjola Rakennuksen toimintaan harjoitteluiden, innovaatioprojektien, opinnäytetöiden ja hankeyhteistöiden keinoin. Pohjola Rakennus vahvistaa työnantajakuvaansa opiskelijoiden parissa muun muassa tarjoamalla erilaisia harjoittelu- ja yhteistyömahdollisuuksia. Yhteistyön päämääränä on jakaa yhteistä asiantuntemusta sekä edistää Pohjola Rakennuksen henkilöstön osaamisen kehittämistä.

”Me Pohjola Rakennuksella haluamme panostaa nuoriin, potentiaalisiin rakennusalan osaajiin. Metropolian kanssa solmitun yhteistyön ansiosta pääsemme tarjoamaan vuosittain kymmenille opiskelijoille työmahdollisuuksia yrityksessämme ja kehittämään toimintaamme heidän kanssaan. Perheyrityksenä pitkäjänteiset yhteistyöt ovat meille luontaisia ja odotammekin innolla millaisia uusia innovaatioita sekä työelämän uudistamista pääsemme toteuttamaan yhdessä Metropolian kanssa, Pohjola Rakennuksen toimitusjohtaja Esa Neuvonen sanoo.

Pohjola Rakennuksen kotisivut

Katso myös Pohjola Rakennuksen urasivut

Pohjola Rakennus sosiaalisessa mediassa:

Pohjola Rakennus Oy Suomi on kotimainen perheyritys, joka on luonut mukavuusalueita Pohjolan elosuhteisiin jo yli 30 vuotta. Suunnittelemme ja rakennamme vuosittain lähes 3 000 kotia, joita yhdistävät hyvä sijainti, toimiva pohjaratkaisu ja laadukkaat materiaalit. Olemme yksi Suomen suurimmista rakennusalan yrityksistä ja työllistämme yli 3 000 ammattilaista, joista noin 300 on omaa henkilökuntaa. Kun haluat löytää oman mukavuusalueesi, voit luottaa meihin.

Respecta Oy

Respecta tarjoaa palveluita ja apuvälineitä, jotka auttavat ihmisiä säilyttämään ja ylläpitämään liikunta- ja toimintakykyä sekä itsenäisyyttä. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan tavoitteensa ja elämään täysipainoista elämää tarjoamalla ammattitaitoista palvelua ja korkealaatuisia apuvälineratkaisuja.

Olemme terveydenhuollon ammattilaisten kumppani ja aktiivinen osa kuntoutuksen hoitoketjua. Ammattitaitoamme on arvioida asiakkaan toimintakykyä ja tarjota käyttäjän tarpeisiin sopiva apuvälineratkaisu, jolla parannetaan hänen elämänlaatuaan. Osana ratkaisua tarjoamme laadukkaita ja kestäviä tuotteita. Tarjoamme myös terveydenhuollon ammattilaisille apuvälineitä ja tukipalveluita, joiden avulla he suoriutuvat omasta työstään tehokkaammin ja turvallisemmin.

Respecta on Suomen johtava apuvälinealan toimija, jolla on 15 toimipistettä sekä vastaanotot n. 20 sairaalassa, terveyskeskuksessa ja kuntoutuslaitoksessa ympäri Suomen. Meillä on noin 170 työntekijää ja liikevaihtomme on noin 32 miljoonaa euroa.

Respecta on osa Ottobock HealthCaren globaalia klinikka- ja palveluverkostoa. Ottobock Group työllistää yli 7000 työntekijää yli 50 maassa. Saksalaisen perheyhtiön liikevaihto on yli 1 miljardia euroa.

Respectan kotisivut

Uutinen 17.3.2021: Respecta ja Metropolia yhteistyöhön kuntoutusalan kehittämiseksi

Setlementtiasunnot Oy

Setlementtiasunnot on ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen ja yhteiskunnallinen vuokrataloyhtiö - tuotamme ihmisille ja ympäristölle hyvinvointia. Metropolia-yhteistyömme tavoitteena on kehittää asuntorakentamiseen ratkaisuja, joissa ekologisuuden ja yhteisöllisyyden näkökulmat tulevat huomioiduksi yhä paremmin. Tavoitteenamme on käynnistää rakennushankkeissamme kehitys- ja innovaatioprojekteja, joissa asukkaidemme tarpeet tulevat yhä paremmin mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Opiskelijat voivat tarjota asukkaillemme myös hyvinvointipalveluja ja samalla harjoitella tulevaa ammattiaan.

Ensimmäisessä yhteistyöhankkeessamme, Kontulan opiskelija-asuntojen rakennushankkeessa, työpajailimme yhdessä Metropolian opiskelijoiden kanssa ja saimme runsaasti ajatuksia hankkeen käytännön toteutukseen. Talosta tulee nyt käyttäjiensä näköinen.

Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja on Suvi Tuomala.

Tutustu Setlementtiasuntoihin

Uutinen: Setlementtiasunnoille unelmien opiskelija-asuntoja yhteistyössä Metropolian opiskelijoiden kanssa
Uutinen: Setlementtiasuntojen ja Metropolian yhteistyöllä tuoreita avauksia yhteisölliseen, ekologiseen ja kohtuuhintaiseen vuokra-asumiseen
Uutinen: Asumisen arkea Setlementtiasunnoissa - oletko nähnyt uuden minisarjan?

Tutustu Setlementtiasuntojen minisarjaan

Siemens Healthineers

Siemens Healthineers ja Metropolia tekevät tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyötä kestävän hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhteistyön päämääränä on tukea ja edistää Siemens Healthineersin ja Metropolian innovaatioalustojen ja oppimisympäristöjen toiminnan kehittämistä opinnäytetöiden, innovaatioprojektien sekä hanke- ja tutkimusyhteistyön keinoin. Lisäksi tarjotaan opiskelijoille sekä henkilöstölle erilaisia yhteistyömahdollisuuksia, jaetaan molemminpuolista asiantuntemusta sekä tuetaan osaamisen kehittymistä esimerkiksi opiskelijavierailujen, asiantuntijaluentojen sekä laitekoulutusten kautta.

”Innovaatiotoiminta on ollut aina Siemens Healthineersin yrityskulttuurin ytimessä, jotta ihmiset voisivat elää pidempään terveempinä. Samalla autamme kumppaneitamme lisäämään terveydenhuollon tuottavuutta. Ilman osaajia tämä ei ole mahdollista. Siksi haluamme tukea opiskelijoita, jotta heillä on laajat valmiudet terveys- ja innovaatioteknologioiden hallintaan sekä terveydenhuollon digitalisaation edistämiseen. Haluamme myös yhdessä mahdollistaa innovaatioiden käyttöönoton sekä ratkoa terveydenhuollon resurssihaasteita uusilla toimintamalleilla.” Jarno Eskelinen, toimitusjohtaja, Siemens Healthineers Suomi ja Baltia

Siemens Healthineers on johtava terveysteknologiayritys, joka kehittää innovatiivisia ratkaisuja terveydenhuollon hoitoketjuun ennaltaehkäisystä diagnoosiin ja potilaan toipumiseen. Suomessa Siemens Healthineersin toimittamaa terveysteknologiaa on käytössä laajasti niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Tutustu Siemens Helaltinsineersin kotisivuihin.

Katso avoimet harjoittelu- ja työpaikat

Siemens Healthineers sosiaalisessa mediassa:

Uutinen 9.3.2023: Yritysyhteistyöllä innovatiivista osaamista - monialaiset innovaatioprojektiopinnot ratkovat työelämän haasteita.

Sitowise Group Oyj

Meillä Sitowisessä työskentelee ainutlaatuinen joukko rakennetun ympäristön asiantuntijoita. On insinööriä, devaajaa, maantieteilijää, sosiologia, biologia ja monia muita.

Kun me suunnittelemme, koodaamme, laadimme selvitystä, valvomme työmaata tai johdamme hankkeita, meidän jokaisen elinympäristö, tilat ja talot, kadut ja infra toimivat turvallisemmin ja kestävämmin. Näemme kättemme jäljen – tekemäämme työtä on kaikkialla ympärillämme. Niin, tämä on melko kokonaisvaltaista hommaa, joten yhteistyö eri toimijoiden, kuten Metropolian, kanssa on meille luontevaa ja tärkeää.

Me sitowiseläiset haluamme, että joka kymmenes meistä on opiskelija. Siksi me tarjoamme opiskelijoille monia polkuja päätyä yhdeksi meistä - parhaaseen seuraan. Ai miksi? Se tuo meille uusinta oppia ja tuoreita ajatuksia. Samalla varmistamme, että konkarimme voivat siirtää osaamisensa uusille tekijöille ja ala kehittyy. Silloin toimintamme on vastuullista ja tulevaisuus entistäkin älykkäämpi. Tutustu Opiskelijan Sitowiseen!

Ajan hermolla oleminen ja uuden oppiminen on meille itsestään selvää. Siksi Metropolia on meille oiva kumppani: henkilöstön täydennyskoulutus on meille tärkeää. Mutta tärkeää on myös osaamisen jakaminen. Siksi meidän huippuasiantuntijamme osallistuvat Metropolian koulutusten järjestämiseen esimerkiksi opettajan pöydän takaa.

Meillä on tapana sanoa: "ainutlaatuisia ihmisiä, yhdessä merkityksellisiä". Se pätee meihin sitowiseläisiin, mutta myös tekemiseemme yhteistyökumppaneidemme kanssa. Kun eri tahojen tai alojen asiantuntijat kokoontuvat saman pöydän ääreen, syntyy jotain uutta – jotain merkittävää. Innovaatioita, tehokkaampia toimintatapoja, yhteistyötä. Fiksumpaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Olemmehan me The Smart City Company.

Olisiko meillä jotain yhteistä? Kuulemme siitä mielellämme! Nettisivujemme kautta saat viestisi perille.

Hymyilevä henkilö kädet takin taskussa, taustalla kaupunkiympäristöä piirroskuvana.

Soste ry

Tavoitteena on edistää molempien osapuolten asiantuntemusta vahvistamalla SOSTE ry:n järjestömielikuvaa tarjoamalla erilaisia harjoittelu- ja yhteistyömahdollisuuksia sekä tukemalla sen toiminnan kehittämistä opinnäytetöiden, innovaatioprojektien ja hankeyhteistyön keinoin. Tiiviimpi yhteistyö mahdollistaa SOSTE ry:n jäsenistön tarpeita palvelevia täydennyskoulutuksien kehittämisen ja täten lisää Metropolian tarjoamien täydennyskoulutusten näkyvyyttä jäsenille.

”Yhteistyö Metropolian kanssa tarjoaa SOSTE:lle ja sen jäsenkentälle yhteistyö- ja täydennyskoulutusmahdollisuuksia. Toivomme, että myös opiskelijat löytävät sosiaali- ja terveysjärjestöt. Järjestöt voivat tarjota harjoittelupaikkoja sekä tutkimus- ja kehittämiskohteita opinnäytetöihin ja innovaatioprojekteihin. Järjestö voi olla myös monen Metropolian opiskelijan tuleva työpaikka. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä työskentelee tällä hetkellä noin 50 000 henkilöä."

SOSTE ry, johtaja Anne Knaapi
SOSTE ry:n kotisivut

Lue blogi yhteistyöstä Soste ry:n sivuilta "Mitä kaikkea voimmekaan tehdä yhdessä!"

SRV

Haluamme rakentaa tulevaisuuden, joka kuuntelee, välittää ja kehittyy – tähän haemme opiskelijoilta tuoreita ajatuksia ja ravistelevia näkökulmia.

Aito toimiva yhteistyö rakentuu kuuntelun ja vuoropuhelun välille. Se rakentuu siitä, että olemme valmiit jakamaan jo tietämäämme sekä valmiit kehittämään sitä, minkä olemme kertaalleen jo todenneet toimivaksi. Meidän ei tule juurtua nykyhetkeen, vaan katsomme korkealta kauas horisonttiin. Yhteistyö Metropolian ja SRV:n välillä valmentaa molempia osapuolia teorioiden ja osaamisen näkökulmasta, mutta tuo lisäksi meille mukavasti monimuotoisuutta arkeemme.

Olemme yhteistyömme alkutaipaleella; tulevaisuudessa haluamme näkyä Metropolian opiskelijoiden keskuudessa kurssien, ekskursioiden, harjoittelumahdollisuuksien ja innovatiivisten projektien myötä. Haluamme jatkossa kuulla opiskelijoilta rohkeasti ideoita siitä, mitä muuta voisimme tehdä ja kuinka syvennämme yhteistyötämme siten, että se kietoutuu osaksi toimintaamme, muodostuu positiiviseksi rutiiniksi, joka on läsnä.

Me SRV:llä olemme edelläkävijä projektinjohtourakoinnissa, minkä vuoksi luommekin hyvän oppimisen ympäristön tulevaisuuden osaajille. Myös korkearakentamisessa olemme ehtineet piirun verran muita ylemmäs ja yhteiskunnallisesti merkittävät toimitilahankkeemme näkyvät muun muassa Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän katukuvassa. Elinkaariviisas rakentaminen on varmasti yksi tulevaisuuden kantavista teemoista meidän lisäksi myös opiskelijoiden keskuudessa. Meiltä löytyy tutkittavaa myös talotekniikan ja infran opiskelijoille.

Rakentamisen ja ammattitaitomme jatkuvan kehittämisen lisäksi SRV:n lähivuosien keskeisenä teemana työnantajamielikuvamme rakentaminen. Haluamme ymmärtää, mikä tulevaisuudessa liikuttaa ja mikä on meidän supervoimamme, joka vetää parhaat tekijät luoksemme. Uskomme, että tähän myös opiskelijoilla on meille runsaasti annettavaa – nyt on otollinen aika aidolle vuoropuhelulle.

Tutustu SRV:hen!

Lisätietoa yhteistyöstä syvemmin:

Sohvi Hyvärinen, HR
p. 0406515611
sohvi.hyvarinen [at] srv.fi (sohvi[dot]hyvarinen[at]srv[dot]fi)

Sweco

Uskomme, että aito merkityksellisyys syntyy siitä, kun työskentelemme läheisessä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja työntekijöillämme on vapaus hyödyntää osaamistaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Swecolla tuomme laaja-alaisen asiantuntemuksemme yhteen tarjotaksemme asiakkaillemme parhaita mahdollisia ratkaisuja. Pidämme huolta, että erilaiset näkemykset tulevat kuulluiksi ja kaikkia näkökulmia arvostetaan.

Tarjoamme pääosin tekniikan alan loppuvaiheen opiskelijoille mahdollisuuksia niin kesäharjoitteluun kuin opintojen ohella tapahtuvaan osa-aikatyöhön ja sen myötä myös mahdollisuuksia lopputyön tekemiseen.

Swecolaiset työskentelevät alan kiinnostavimpien ja haastavimpien projektien parissa Suomessa ja ympäri maailman. Suomessa meitä on jo 3 000 ja maailmanlaajuisesti 18 000.

Erityisesti työuran alkuvaiheessa esimiehen ja kollegojen tuki on tärkeää. Panostamme perehdytykseen ja tarjoamme parhaita kesätyökokemuksia, mahdollisuuksia ja haasteita, jotta pääset kehittymään urallasi. Meillä on tärkeää päästä kehittymään ja suunnittelemaan omannäköistä urapolkua, sekä työskennellä mutkattomassa ilmapiirissä, jossa arvostetaan matalaa hierarkiaa. Työnantajana olemme joustava, ja panostamme työn ja yksityiselämän yhteensovittamiseen. Meillä on myös monipuoliset ja työntekijöidemme arvostamat henkilöstöedut.

Haluamme tarjota hyvän kesätyökokemuksen kesäharjoittelijoille, joita rekrytoimme noin 100 vuosittain. Olemme mukana vuosittain järjestettävässä Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanjassa sitoudumme hyvän kesätyön periaatteisiin. Vastuullisuus on meille tärkeää ja se näkyy kaikessa työssämme. Tutustu lisää Swecoon nettisivuillamme

Sweco – Transforming society together

Terveystalo

Terveystalo on liikevaihdoltaan ja verkostoltaan Suomen suurin yksityinen terveyspalveluyritys ja Pohjoismaiden johtava työterveydentoimija. Terveystalon digivastaanotto palvelee ajasta ja paikasta riippumatta, 24/7. Terveyden ja hyvinvoinnin palveluja tarjoaa myös noin 370 toimipaikkaa eri puolilla Suomea. Ruotsissa tarjoamme työterveyden palveluita 155 toimipaikassa.

Työllistämme suoraan ja välillisesti yhteensä yli 16 800 terveydenhuollon ammattilaista. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 1 259 miljoonaa euroa. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä.

Terveystalon esittelyvideo

Topcon Healthcare Solutions EMEA Oy

Yhteistyön päämääränä on tukea ja edistää kumppanien strategisia tavoitteita sekä niihin liittyvää toimintaa esimerkiksi erilaisten opiskelijatöiden, hankeyhteistyön ja muunlaisen asiantuntemuksen jakamisen kautta. Yhteistyön myötä Topcon antaa Metropolian opetus- että klinikkatoiminnan käyttöön silmänpohjakameran.

“Olemme iloisia yhteistyöstä Metropolian kanssa – pääsemme hyödyntämään alan opiskelijoiden osaamista ja viimeisintä tietämystä optometriasta osana ratkaisujemme kehittämistä ja markkinointia. Toivomme, että hyötyjä saadaan molemmin puolin, kun opiskelijat pääsevät tutustumaan alalla käytössä oleviin laite- ja softaratkaisuihin jo opiskeluaikana."

Topcon Healthcare Solutions EMEA Oy, Ville Wuotila, Executive Vice President

Topcon Healthcare Solutions EMEA Oy:n kotisivut

Vahanen International Oy

Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen, opinnäyteyhteistyö ja tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyö. Sopimuksen myötä Vahasen asiantuntijoiden käyttöä vahvistetaan tutkinto- ja täydennyskoulutuksissa. Metropolia puolestaan toimii Vahasen toiminnan ja osaamisen kehittämisen sparraajana ja täydennyskoulutuksen tarjoajana.

”Meillä on rakentamisen suunnittelumenetelmistä ja käytännöistä uusinta näkemystä, jonka haluamme välittää ajantasaisesti alan opiskelijoiden eli mahdollisten tulevien työntekijöidemme tietoon. Vaikka insinöörien työttömyysaste on huomattavasti laskenut, kiivaasti kehittyvä ala vaatii kysynnän kohtaamiseksi jatkuvaa uudistumista, täydennyskoulutusta ja työssä oppimista. Vahanen-yhtiöillä on pitkät perinteet opiskelijoita työelämään motivoivassa yhteistyössä Metropolian kanssa, ja sopimuksen myötä voimme jatkaa perinnettä entistä tavoitteellisemmin ja tuloksekkaammin."

Vahanen-yhtiöt, konsernijohtaja Risto Räty

”Vahanen-yhtiöissä korostetaan yhdessä tekemistä ja jokaisen oikeutta onnistua työssään, ja näitä arvoja haluamme välittää myös alan opiskelijoille. Opiskelijat tarvitsevat yhteyksiä työelämään, ja yhteistyösopimus antaa niiden tarjoamiseen entistä paremmat mahdollisuudet.".

Vahanen-yhtiöt, henkilöstöpäällikkö Sari Peltola

Vahanen International Oy:n kotisivut