Nokia ja Metropolia virallistivat pitkän linjan kumppanuuden yhteistyösopimuksella

1.9.2021 - 11:00

Nokia Solutions and Networks Oy ja Metropolia Ammattikorkeakoulu sinetöivät pitkän linjan yhteistyönsä työelämäyhteistyösopimuksella. Sopimus allekirjoitettiin Myllypuron kampuksella 23.8.2021.

Metropolia ja Nokia ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä. Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden työelämäharjoittelut, opinnäytetyöt ja erilaiset projektit ovat olleet merkittävä yhteistyön muoto. Useat opiskelijat ovat myös työllistyneet Nokiaan valmistumisensa jälkeen. Nokia on lisäksi Metropolia-säätiön perustajajäsen ja edelleen aktiivisesti mukana säätiön toiminnassa.

Yhteistyön tavoitteena on muun muassa tarjota Metropolian opiskelijoille monipuolisesti harjoittelu- ja yhteistyömahdollisuuksia sekä vahvistaa Nokian työnantajamielikuvaa opiskelijoiden keskuudessa. Lisäksi tuetaan opinnäytetöitä, innovaatioprojekteja ja hankeyhteistyötä.

”Meillä on toiminnassamme yhtymäkohtia ja tavoitteita, joita voimme tukea suunnitelmallisella yhteistyöllä. Metropolian strategian ytimessä ovat jatkuvan oppimisen mahdollistaminen ja monialaiset ratkaisut yhteiskuntamme ja ihmisen hyvinvoinnin hyväksi. Nokia puolestaan luo teknologiaa, joka auttaa maailmaa toimimaan yhdessä. Molemmat organisaatiot haluavat myös osaltaan edistää Suomen maabrändiä ja osaamista. On hienoa vihdoin virallistaa yhteistyö”, kiteyttää Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Nokia Technology Centerin johtaja Vesa Kohtamäki toivoo yhteistyön nousevan sopimuksen myötä uudelle tasolle esimerkiksi ulkomaisten osaajien houkuttelemisessa Suomeen. ”Haluamme yhteistyön kautta antaa opiskelijoille näkymän tulevaisuuteen ja työllistymispolkuun. Henkilöstöstämme Espoossa 19 % on muita kuin suomalaissyntyisiä, joten myös kansainväliset osaajat ovat meille erittäin tervetulleita. On ilo kulkea Metropolian kanssa samoja tavoitteita kohti ja myös konkreettinen etu toimia samalla kampusalueella Espoon Karamalmilla”, pohtii Kohtamäki.

Metropolian ja Nokian yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat Nokiasta Site Project Lead Mikael Lindblad ja Metropoliasta osaamisaluepäällikkö Janne Salonen.

 Kuvassa vasemmalta: Metropoliasta asiakkuuspäällikkö Katariina Rönnqvist, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Nokia Technology Centerin johtaja Vesa Kohtamäki, Site Project Lead Mikael Lindblad, Metropoliasta osaamisaluepäällikkö Janne Salonen sekä yliopettaja Petri Vesikivi.

Kuvassa vasemmalta: Metropoliasta asiakkuuspäällikkö Katariina Rönnqvist, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Nokia Technology Centerin johtaja Vesa Kohtamäki, Site Project Lead Mikael Lindblad, Metropoliasta osaamisaluepäällikkö Janne Salonen sekä yliopettaja Petri Vesikivi.

Lisätietoa

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Osaamisaluepäällikkö Janne Salonen
janne.salonen [at] metropolia.fi (janne[dot]salonen[at]metropolia[dot]fi)

Nokia Solutions and Networks Oy
Site Project Lead Mikael Lindblad
mikael.lindblad [at] nokia.com (mikael[dot]lindblad[at]nokia[dot]com)

Tutustu Nokian verkkosivustoon

Explore jobs at Nokia