Palvelut korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille

Haluatko kartoittaa osaamistasi ja uramahdollisuuksia Suomessa? Tai haluatko oppia uusia taitoja? Metropolian palvelut korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille auttavat sinua löytämään oman polkusi kohti uratavoitteitasi Suomessa.

Palvelut on tarkoitettu Suomessa asuville maahanmuuttajille, joilla on jo korkeakoulututkinto tai jotka haluavat hakea opiskelemaan suomalaiseen korkeakouluun. Palvelumme ovat erikoistuneet korkeakoulutukseen sekä kansainvälisten asiantuntijoiden työllistymiseen suomalaisille työmarkkinoille. Tarjoamme palveluja kaikkien alojen osaajille..

Metropolian palvelut maahanmuuttajille ovat osa valtakunnallista SIMHE Supporting Immigrants in Higher education -toimintaa. Lue lisää Metropolian SIMHE-toiminnasta.

Maahanmuuttajille suunnattu ohjaus

Maahanmuuttajien uraohjaus

Henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa uravalmentajan kanssa kartoitat osaamistasi sekä sopivaa opiskelu- ja urapolkua sinulle, omiin tarpeisiisi perustuen.

Guidance Generalia -webinaarit

Guidance Generalia -webinaarit ovat kaikille maahanmuuttajille avoimia luentoja. Aiheet auttavat sinua löytämään koulutusvaihtoehtoja ja kehittämään uramahdollisuuksiasi Suomessa.

Various Variables -blogi

Various Variables -blogi jakaa tietoa ja vinkkejä, tavoitteenaan auttaa korkeasti koulutettuja kansainvälisiä osaajia kotoutumaan ja löytämään opiskelu- tai urapolkunsa Suomessa. Blogi on englanninkielinen.

Maahanmuuttajille suunnatut koulutukset ja muut palvelut

Koulutusmahdollisuudet ja osaamisen täydentäminen

Haluatko opiskella suomen kieltä tai kehittää ammattialasi osaamista? Metropoliassa sinulla on laaja valikoima vaihtoehtoja yksittäisistä opintojaksoista kokonaisiin ohjelmiin ja tutkintoihin.

Ukrainan pakolaisille

Avoin AMK tarjoaa maksuttomasti opintojaksoja, opintokokonaisuuksia ja väyläopintoja Ukrainasta pakeneville henkilöille.

Tietoa osaamisen tunnistamisesta ja työnhausta Suomessa

Tietoa työnhausta ja työskentelystä Suomessa

Tälle sivustolle on kerätty paljon tärkeää tietoa työnhakemisesta ja työskentelystä Suomessa, kuten suomalaisesta työkulttuurista, kielitaidon merkityksestä, verkostoitumisesta ja yrittäjyydestä.

Vinkkejä osaamisen tunnistamiseen

Näin pääset alkuun oman osaamisesi tunnistamisessa ja sanoittamisessa.

Asiakkaiden kokemuksia Metropolian SIMHE-palveluista

Mohammed, Bimal, Kerttu ja Diana kertovat palveluista ja maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavasta koulutuksesta.

Saimaa kertoo urahaaveistaan ja kokemuksistaan SIMHE-ohjauksesta.

Tietoa Metropolian SIMHE-toiminnasta

SIMHE tulee sanoista Supporting Immigrants in Higher Education. SIMHE-toiminnan avoitteena on helpottaa korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien ja ulkomaalaistaustaisten aiemmin hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista sekä korkeakoulutukseen ohjautumista, tutkinnon suorittamista sekä työllistymistä suomalaisille työmarkkinoille. Toiminta on opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa. Metropolia aloitti SIMHE-toiminnan vuonna 2016 yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa. Tällä hetkellä kansalliseen SIMHE-verkostoon, kuuluu kymmenen korkeakoulua eri puolilta Suomea.

Lue lisää Metropolian SIMHE-toiminnasta

SIMHE- toimintaa kehitetään yhteistyössä Talent Boost -verkoston kanssa. Tutustu Talent Boost -ohjelmaan Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla

Lue lisää Metropolian Talent Boost -toimenpideohjelmasta

Yhteystiedot

Ota yhteyttä sähköpostitse:
simhe [at] metropolia.fi (simhe[at]metropolia[dot]fi)

SIMHE-palveluiden henkilötietojen käsittely ja asiakasrekisteri

Keräämme asiakkaista henkilötietoja asiakaspalvelua ja toiminnan tilastointia varten. Tutustu tietosuojaselosteeseen: SIMHE-Metropolian henkilörekisteri