Klaveness Footwear ja Metropolia virallistivat kumppanuutensa työelämäyhteistyösopimuksella

10.6.2022 - 14:00

Klaveness Footwear Oy ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet työelämäyhteistyösopimuksen 1.6.2022. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa osapuolten strategisia tavoitteita esimerkiksi opinnäytetöillä, tutkimus- ja kehitysprojekteilla ja muilla yhteistyöprojekteilla sekä osaamisen kehittämisellä. Yhteistyö vahvistaa Metropolian hyvinvointialan opiskelijoiden osaamista ja syventää Klavenessin tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa.

Klaveness on perheyhtiö, jolla on liiketoimintaa useissa eri maissa. Yhtiö tarjoaa laadukkaita ja tilaustyönä valmistettavia erityisjalkineita, esimerkiksi diabeetikoille jokapäiväiseen käyttöön sopivia comfort- ja medical-jalkineita. Klavenessin tuotekehitys on suunnittelijoiden ja jalkineasiantuntijoiden saumatonta yhteistyötä, jonka tarkoituksena on yhdistää estetiikka ja halutut erityisjalkineen ominaisuudet.

”Yhteistyö on meille tärkeää ja avaa mahdollisuuden hyödyntää Metropolian verkostoa ja palveluita, sekä erityisesti tukea omaa tuotekehitystä tutkimus- ja kehitysprojekteilla. Metropolia on satsannut paljon uusiin teknologioihin ja se taas mahdollistaa meille esimerkiksi prototyyppien valmistuksen ja teknologian testauksen. Pystymme myös tuomaan omaa käytännönosaamista osaksi opetusta, mikä auttaa omalta osaltaan opiskelijoita työelämässä ja haastaa meidät miettimään asioita tulevien alan ammattilaisten näkökulmasta. Odotamme tätä yhteistyötä innolla ja olisi hienoa jos saisimme joku päivä tehtaalle vieraita myös täältä Suomesta”, kertoo Klaveness Footwear Oy:n toimitusjohtaja Timo Takkinen.

Yhteistyö tukee Metropolian kuntoutusalan opiskelijoiden opintoja. Klaveness esimerkiksi antaa tuotteisiinsa ja teknologioihinsa liittyvää koulutusta apuvälinetekniikan, jalkaterapian, fysioterapian opiskelijoille. Metropolia saa Klavenessilta koulutuskäyttöön erilaisia ortopedisia tilaustyönä tehtyjä erityisjalkineita.

Sopimus mahdollistaa monipuolisen yhteistyön tutkimus- ja kehitysprojekteissa. Opinnäytetöissä Klaveness voi tarjota aiheita ja tukea opinnäytetöiden tekijöille. Metropolia ja Klaveness pyrkivät luomaan uusia tutkimus- ja kehittämisyhteistyön innovaatioita yhteistyössä.

”Yhteistyö mahdollistaa opetuksen rikastuttamisen sekä kehittämisen erityisjalkineiden vahvan kansainvälisen moniosaajan ja asiantuntijaorganisaation kanssa. Näemme paljon erilaisia yhteistyön mahdollisuuksia, joista on molemminpuolista hyötyä”, sanoo lehtori Toni Nisula Kuntoutuksen tiimistä.

Pekka Anttila, Toni Nisula, Matti Kantola, Simo Mustila Timo Takkinen ja Kristian Klaveness

Kuvassa vasemmalta: Metropoliasta Matti Kantola ja Pekka Anttila, Klavenessilta Timo Takkinen ja Kristian Klaveness, Metropoliasta Simo Mustila ja Toni Nisula

Lisätietoja:

Toni Nisula
Lehtori, Kuntoutuksen tiimi
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Toni.Nisula [at] metropolia.fi (Toni[dot]Nisula[at]metropolia[dot]fi)

Timo Takkinen
Toimitusjohtaja
Klaveness Footwear Oy
timo.takkinen [at] klaveness.se (timo[dot]takkinen[at]klaveness[dot]se)