Hiilitalli – Ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen

Hiilitalli on ainutlaatuinen kestävän kehityksen oppimis- ja projektitila, jossa konkreettisesti edistetään ilmastonmuutoksen hillintään ja kestävään kehitykseen liittyviä toimia. Yhteistyössä on voimaa, kun luomme uusia ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen.

Hiilitalli on kohtaamispaikka vihreän siirtymän osaajille ja yrityksille

Myyrmäen kampukselle on valmistunut uusi ja ainutlaatuinen kestävän kehityksen oppimis- ja projektitila, nimeltään Hiilitalli. Tavoitteena on tiivistää eri toimijoiden yhteistyötä, kehittää ympäristöosaamista sekä konkreettisesti edistää ilmastonmuutoksen hillintään ja kestävään kehitykseen liittyviä toimia yritysprojektien avulla.

Tietoja ja keinoja ilmastonmuutoksen hillintään on, mutta toimintaa on liian vähän. Hiilitallissa kehitämme konkreettisia ilmastoratkaisuja yhdessä!

Opiskelijoille

Hiilitalli on oppimis- ja projektitila, jossa kasvaa ja kehittyy tulevaisuuden taitajia. Hiilitallin avoin oppimisympäristö sekä uudet oppimismenetelmät tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua, saada työelämän kokemusta sekä kehittää omaa ympäristöosaamista.

Yrityksille ja tutkimuslaitoksille

Hiilitallissa toteutettavat konkreettiset yhteistyöprojektit ja opinnäytetyöt tukevat yrityksiä vihreiden toimintamallien edistämisessä, nostavat ympäristöosaamisen tasoa sekä edistävät uusien kestävien toimintamallien ja teknologioiden käyttöönottoa. Hiilitalli tarjoaa verkostoitumispaikan sekä yrityksille että tutkimuslaitoksille, jotta heillä on tulevaisuudessa ammattitaitoista työvoimaa vihreään siirtymään. Yhteistyössä on voimaa, kun luomme uusia ratkaisuja kestävään tulevaisuuteen.

Hiilitalli laajenee ja kehittyy hanke ja projekti kerrallaan

Toiminnan käynnistää EAKR-rahoitettu Carbon Busters -hanke. Hankkeessa ratkotaan pk-yritysten ilmastohaasteita innovaatioprojektien avulla yhdessä Metropolian asiantuntijoiden, opiskelijoiden sekä yhteistyökumppaneiden (VTT ja FMI) kanssa.

Yhteystiedot

Hiilitalli [at] metropolia.fi (Hiilitalli[at]metropolia[dot]fi)