Senioripalvelut

Senioripalvelut

HyMy-kylän senioripalveluissa Metropolia Ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat kohtaavat sinut kiireettömästi ja asiantuntevasti. Palveluista vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Etsimme yhdessä ratkaisuja elämäntilanteeseesi ja saat tukea omaan arkeesi. Voit tulla käynnille yksin tai läheisesi kanssa.

Yksilövastaanotto

Kaipaatko kiireetöntä keskustelua elämäntilanteeseesi liittyen? Tarvitsetko tukea ja apua arjessa? Haluatko tietoa ikääntymisestä tai kiinnostavatko muistiin liittyvät asiat? Haluatko keskustella elämästä muistisairauden kanssa? Pohdituttaako yksinäisyys, jaksaminen tai asuinalueesi palvelut?

HyMy-kylässä tarjoamme sinulle erilaisia hyvinvointia ja toimintakykyä sekä kotona asumista tukevia palveluja.

Yksilötapaaminen

Vastaanotolla kartoitamme elämäntilannettasi ja saat yksilöllistä ohjausta sekä neuvontaa. Tapaamisten aiheet nousevat sinun toiveistasi ja tarpeistasi. Voit halutessasi tulla tapaamiseen kerran tai useammin, tarpeesi mukaan.

Tapaamisia on varattavissa 13.9. - 11.10.2023 välisen aikana.

Yksilötapaamisen kesto on kerrallaan 1,5 h. Varaa aika kasvotusten tai soittamalla asiakaspalveluumme. Voit tulla vastaanotolle yksin tai yhdessä läheisesi kanssa.

Pienryhmätapaamiset

Pienryhmätapaamiset keskittyvät eri teemoihin ja niissä sinulla on mahdollisuus keskustella ja saada aiheesta lisää tietoa.

Pienryhmätapaamisten teemat:

 • Ke 27.9. Klo 14 - 15.30 - Teema: Suun terveys ja omahoito.
 • Ke 4.10. Klo 14 - 15.30 - Teema: Musiikki ja muisti.
 • Ke 11.10. Klo 14 - 15.30 - Teema: Edunvalvontavaltuutus ja hoitotahto.
 • Ke 25.10. Klo 14 - 15.30 - Teema: Ikä ja näkeminen.

Ilmoittaudu pienryhmätapaamisiin kasvotusten tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Kohtaamiskahvila monikulttuurisille omaishoitoperheille ja ikäihmisille

Kohtaamiskahvilassa pääset kuulemaan ja keskustelemaan elintapojen vaikutuksesta aivoterveyteen ja muistiin. Vietä virkistävä hetki monikulttuurisessa ryhmässä!

Keskustemme selkosuomeksi ravitsemuksesta, apuvälineistä ja kehon hyvinvoinnista. Tarjolla on myös ajankohtaista tietoa Helsingin kaupungin palvelupolusta. Kahvilassa on mahdollisuus jutella juuri sinulle tärkeistä asioista kahvikupin äärellä.

Katso syksyn kohtaamiskahviloiden tarkemmat aikataulut tästä.

Yhteistyössä mukana:
Muistiliitto ry ja JADE Toimintakeskus

Senioripaku liikuttaa Helsingissä

Senioripaku-toimintamme jatkuu jälleen 5.9.2023 alkaen.

Liikunnan lisäksi tarjoamme neuvontaa, yhteisöllisyyttä ja sosiaalisia kontakteja.

Tule liikkumaan kanssamme ja vaikuta samalla tämän Senioripakun kevään teemoihin. Suunnittelemme yhdessä kanssasi toimintakykyä ja hyvinvointia edistäviä teemoja. Teemoina voivat olla esimerkiksi liikunta, ravitsemus, palveluneuvotan tai jotain ihan muuta!

Tuokiot ovat maksuttomia.

Tarkempi aikataulu ja pysäkkipaikat löydät tästä

Mitä geronomi tekee?

Senioripalveluissa kohtaat sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita. Usein kohtaamasi opiskelija on geronomi.

Geronomi edistää vanhojen ihmisten hyvinvointia, sosiaalista osallisuutta, terveyttä ja toimintakykyä. Geronomi huomioi vanhan ihmisen yksilöllisen elämänkulun, perheen ja lähiyhteisön merkityksen sekä kokonaisvaltaiset voimavarat ja tuentarpeet erilaisissa elämäntilanteissa.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

 • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista. Kaikista palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.
 • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja, joka on terveydenhuollon ammattilainen.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla useampi opiskelija seuraamassa tilannetta.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

HyMy-kylän potilasasiamies

 • antaa tietoa asiakkaan oikeuksista ja asemasta
 • neuvoo ja tarvittaessa avustaa muistutuksen tai potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä
 • neuvoo potilaslakiin liittyvissä asioissa

Potilasasiamies ei anna selvityksiä tai ota kantaa hoitopäätöksiin tai mahdollisiin hoitovahinkoihin.

Voit jättää yhteydenottopyynnön potilasasiamiehelle sähköpostilla osoitteeseen potilasasiamies.hymykyla [at] metropolia.fi (potilasasiamies[dot]hymykyla[at]metropolia[dot]fi)

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri