HyMy-kylän ohjattu ryhmätoiminta

Ohjattu ryhmätoiminta

Asiantunteva ja moniammatillinen opiskelijajoukkomme on valmiina ohjaamaan entistäkin monipuolisempaa ryhmätoimintaa. Ryhmätoiminnasta vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Palvelutarjonnassamme on mm.

 • toimintakykyä tukevaa ja terveyttä edistävää laite- ja kehonpainoharjoittelua HUR-kuntosalillamme sekä muissa liikuntatiloissamme
 • yhteistyökumppaniemme sopimusryhmien ohjattua vesiliikuntaa terapia-altaassamme sekä muuta ryhmätoimintaa

LiLi-Ryhmä

Fysioterapeuttiopiskelijamme ohjaavat opettajan opastuksella seniorijumppaa Myllypuron kampuksen liikuntasalissa jälleen syksyllä. Yksi liikuntakerta sisältää yhteisesti ohjatun alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn sekä yksilöllisesti ohjattuja lihaskunto- ja tasapainoharjoitteita. Kaikki harjoitteet voi suorittaa istuen tai seisten.

Ensi syksyn kurssi on nyt täynnä, kiitos kaikille ilmoittautuneille.

Tiedustelut ja yleiset kysymyksen voi ohjata sähköpostiin: nina.talvitie [at] metropolia.fi (nina[dot]talvitie[at]metropolia[dot]fi) tai soittamalla 050-5742748. Vastaan myös mielelläni ryhmää koskeviin kysymyksiin.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

 • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista. Kaikista palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.
 • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja, joka on terveydenhuollon ammattilainen.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla useampi opiskelija seuraamassa tilannetta.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

Sosiaali- ja potilasasiavastaava

Sosiaali- ja potilasasiavastaavien toiminta järjestetään julkisena palveluna 1.1.2024 alkaen. Sosiaali- ja potilasasiavastaava

 • neuvoo ja ohjaa sosiaalihuollon asiakaslain, potilaslain sekä varhaiskasvatuslain soveltamiseen liittyvissä asioissa
 • neuvoo ja tarvittaessa avustaa asiakasta, potilasta tai tämän laillista edustajaa muistutuksen tekemisessä
 • neuvoo miten kantelu, oikaisuvaatimus, valitus, vahingonkorvausvaatimus, potilas- tai lääkevahinkoa koskeva korvausvaatimus tai muu asiakkaan tai potilaan terveydenhuollon, sosiaalihuollon tai varhaiskasvatuksen oikeusturvaan liittyvä asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa
 • tiedottaa asiakkaan ja potilaan oikeuksista
 • kokoaa tietoa asiakkaiden ja potilaiden yhteydenotoista sekä seuraa asiakkaiden ja potilaiden oikeuksien ja aseman kehitystä
 • toimii muutenkin asiakkaan ja potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi

Lisätietoa sosiaali- ja potilasasiavastaava palvelusta saa internetsivuilta osoitteesta www.hel.fi/sosiaali-ja-potilasasiavastaava

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Omavalvontaohjelma

Tutustu HyMy-kylässä tuotettavien yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen omavalvontaohjelmaan.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri