Osteopatiapalvelut

HyMy-kylän osteopatiapalveluissa sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun osteopaattiopiskelijoiden toimesta. Palveluista vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

 • Ensikäynnillä haastattelemme sinua ja perehdymme terveyshistoriaasi, havainnoimme ja tutkimme ryhtiä ja selkärangan liikkuvuutta sinun ollessa mahdollisesti alusvaatteisillasi.
 • Jatkokäynnillä jatkamme tutkimista havainnoiden koko kehon toimintaa ja rakenteita, tunnustellen pehmytkudoksia sekä selkärangan ja raajojen liikkeitä.
 • Tutkimisen jälkeen laadimme kanssasi kuntoutumistasi tukevan suunnitelman sekä teemme manuaalista käsittelyä.

Käyntisi yhteydessä voit saada mukaasi myös kotihoito-ohjeita, jotka käymme kanssasi läpi.

Käyntisuosituksemme on 3-5 käyntiä viikon välein, mutta arvion teemme yksilöllisesti vaivasi luonteesta riippuen.

Hinnasto

Osteopatiapalveluiden hinnasto - Opiskelija- ja eläkeläiskortilla alennus -20%
Käynnin tarkoitusKestoHinta-20 %
Ensikäynti: alkuhaastattelu ja tutkiminen75 min35 €28 €
Jatkokäynti: haastattelu, tutkiminen ja käsittely60 min35 €28 €

Asiakkaamme kertovat

"Kävin tänään ensimmäistä kertaa osteopatian opiskelijan tekemässä alkukartoituksessa. Opiskelija oli helposti lähestyttävän oloinen sekä hyvin asiakaspalveluhenkinen ja asiansa osaava. Käynnistä jäi hyvä fiilis ja tulen mielellään uudelleenkin."

"Osteopaattiopiskelija bongasi, että teen palleahengityksen väärinpäin - korjaus kultaa!! Lisäksi 1. hoidon ansiosta koko ranka avautui, sain lisää tilaa ja olo oli paras, tervein vuosiin!!"

"Kävin ihanassa ja ystävällisessä osteopatia-hoidossa ja sain suuresti apua olkapääkipuihin :) Palvelu asiantuntevaa ja mukaan hyvät kotihoito-ohjeet."

"Kävin osteopaattiopiskelijalla viisi kertaa ja sain todella hyvää hoitoa. Meillä oli loistavia keskusteluja haasteistani ja keskustelumme antoivat paljon ja avarsivat ymmärrystäni itsestäni."

Mitä osteopaatti tekee?

Osteopaatti on manuaalisiin, käsin suoritettaviin, diagnostiikka- ja hoitomenetelmiin perehtynyt terveydenhuollon asiantuntija. Osteopaatti tutkii koko ihmiskehon toimintaa ja rakenteita, havainnoiden ryhtiä, tunnustellen pehmytkudoksia, tarkastellen ja tunnustellen selkärangan sekä raajojen nivelten liikkeitä.

Opintojensa aikana osteopaattiopiskelija harjaantuu tutkimaan tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja ja kehon toiminnallisia häiriötiloja. Yleisimpiä syitä hakeutua osteopatiaan ovat selkä- ja nivelkivut, mutta syynä voivat myös olla stressi, migreeni tai toiminnalliset ruoansulatusvaivat.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

 • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista. Kaikista palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.
 • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja, joka on terveydenhuollon ammattilainen.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla useampi opiskelija seuraamassa tilannetta.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

Sosiaali- ja potilasasiavastaava

Sosiaali- ja potilasasiavastaavien toiminta järjestetään julkisena palveluna 1.1.2024 alkaen. Sosiaali- ja potilasasiavastaava

 • neuvoo ja ohjaa sosiaalihuollon asiakaslain, potilaslain sekä varhaiskasvatuslain soveltamiseen liittyvissä asioissa
 • neuvoo ja tarvittaessa avustaa asiakasta, potilasta tai tämän laillista edustajaa muistutuksen tekemisessä
 • neuvoo miten kantelu, oikaisuvaatimus, valitus, vahingonkorvausvaatimus, potilas- tai lääkevahinkoa koskeva korvausvaatimus tai muu asiakkaan tai potilaan terveydenhuollon, sosiaalihuollon tai varhaiskasvatuksen oikeusturvaan liittyvä asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa
 • tiedottaa asiakkaan ja potilaan oikeuksista
 • kokoaa tietoa asiakkaiden ja potilaiden yhteydenotoista sekä seuraa asiakkaiden ja potilaiden oikeuksien ja aseman kehitystä
 • toimii muutenkin asiakkaan ja potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi

Lisätietoa sosiaali- ja potilasasiavastaava palvelusta saa internetsivuilta osoitteesta www.hel.fi/sosiaali-ja-potilasasiavastaava

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Omavalvontaohjelma

Tutustu HyMy-kylässä tuotettavien yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen omavalvontaohjelmaan.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri