Link to Content

Näin toimimme Covid-19-koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

HyMy-kylä on auki ja toiminta jatkuu koronavirustilannetta ja viranomaisohjeita aktiivisesti seuraten. HyMy-kylän liikuntaryhmien toiminta on käynnistyy helmikuussa 2021 mikäli epidemiatilanne sen sallii.   

Välitämme HyMy-kylässä opetusasiakkaidemme hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Huolehdimme toiminnassamme hyvästä hygieniasta ja asianmukaisesta suojavarustuksesta. Odotustiloissamme noudatamme turvavälejä.

Kolme terveysalan opiskelijaa suojamaskeissa Opetusasiakkaana saat meiltä tarvittaessa suojavälineet (kasvomaski, suojakäsineet) käynnin ajaksi. Huolehdithan myös omalta osaltasi käsien puhtaudesta jo kampukselle tullessasi. 

Tulethan vain terveenä opetusasiakkaaksi. Oireiden ilmetessä peruthan varatun aikasi mahdollisimman pian soittamalla tai laittamalla tekstiviestin palvelunumeroihimme: p. 040 334 5629 tai p. 040 653 1722.

Metropolian yleiset koronaohjeet

THL: Käsienpesu ja yskiminen

THL: Kasvomaskin käyttö

Käynti opetusasiakkaana osteopaattiopiskelijalla

Osteopaattiopiskelijat suorittavat HyMy-kylässä käytännön harjoittelua, jonka tarkoituksena on harjoitella ammatin kannalta keskeisiä asiakastyöskentelyn ammattikäytäntöjä. Käytännön oppimistilanteet toteutuvat ohjaavan opettajan valvonnassa ja oppimistilanteessa saattaa olla mukana vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.

Mitä opetusasiakaskäynnillä osteopaattiopiskelijan luona tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä osteopaattiopiskelija tekee kattavan haastattelun opetusasiakkaan terveyshistoriasta sekä havainnoi ja tutkii ryhtiä ja selkärangan liikkuvuutta opetusasiakkaan ollessa alusvaatteisillaan.

Seuraavalla käynnillä opiskelija jatkaa tutkimista havainnoiden koko kehon toimintaa ja rakenteita, tunnustellen pehmytkudoksia sekä selkärangan ja raajojen liikkeitä. Tutkimisen jälkeen opiskelija laatii yhdessä opetusasiakkaan kanssa hänen kuntoutumistaan tukevan suunnitelman ja tekee manuaalista käsittelyä.

Opiskelija voi myös antaa kotihoito-ohjeita, jotka käydään yhdessä läpi opetusasiakkaan kanssa ja, jotka saa mukaan käynnin päätteeksi. Käyntisuositus on 3-5 käyntiä viikon välein, mutta arvio tehdään yksilöllisesti vaivan luonteesta riippuen. 

Hinnasto

Opiskelija- ja eläkeläiskortilla alennus -20%. 

Hinnasto
Käynnin tarkoitus Kesto Hinta
Ensikäynti osteopaattiopiskelijalla: alkuhaastattelu ja tutkiminen 60 minuuttia 30 €
Jatkokäynti osteopaattiopiskelijalla: haastattelu, tutkiminen ja käsittely 60 minuuttia 30 €

Hyvä tietää ennen opetusasiakaskäyntiä

Mitä on opetusasiakkuus? 

HyMy-kylän opetusasiakkaaksi ovat tervetulleita kaikki henkilöt ilman lähetettä. Opetusasiakas on henkilö, joka toimii oppimistilanteessa asiakkaana ja mahdollistaa ammatin kannalta käytännön työtä vastaavan (simuloidun) asiakaskohtaamisen toteutumisen. 

Opetusasiakkaiden kanssa opiskelijoiden on mahdollista harjoitella oppimistilanteessa, ohjaavan opettajan valvonnassa 

  • vuorovaikutusta
  • ammatillisia taitoja
  • asiakastilanteissa toimimista
  • monialaista yhteistyötä
  • dokumentointia
  • tiedon keräämistä

Opetusasiakaskäyntiin sisältyy opetusta ja käynnin aikana opiskelija käy ohjauskeskusteluja ohjaavan opettajan kanssa. Opiskelijan tekemän tutkimis- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja. Tästä syystä haastattelu, tutkiminen ja muut oppimistilanteen tehtävät ovat tavallista hitaampia.

Jos opetusasiakas näyttää alle 13-vuotiaalta, hänen ikänsä tarkistetaan, koska alle 13-vuotiailta tarvitaan vanhemman suostumus toimintaan osallistumiseen. 

Vakuutus

Metropolialla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä
 

Mitä osteopatia on?  

Osteopaatti on manuaalisiin, käsin suoritettaviin, diagnostiikka- ja hoitomenetelmiin perehtynyt terveydenhuollon asiantuntija. Osteopaatti tutkii koko ihmiskehon toimintaa ja rakenteita, havainnoiden ryhtiä, tunnustellen pehmytkudoksia, tarkastellen ja tunnustellen selkärangan sekä raajojen nivelten liikkeitä. 
 
Opintojensa aikana osteopaattiopiskelija harjaantuu tutkimaan tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja ja kehon toiminnallisia häiriötiloja. Yleisimpiä syitä hakeutua osteopatiaan ovat selkä- ja nivelkivut, mutta syynä voivat myös olla stressi, migreeni tai toiminnalliset ruoansulatusvaivat. 

Tallennettu 22.1.2020 - 15:58