HyMy-kylässä sinua palvelee optometrian näkökeskuksen klinikka ja KyläOPTIKKO-myymälä. KyläOPTIKKO-myymälämme tarjoaa kaikki optikkoliikkeen palvelut. Myymälässä on kattava valikoima laadukkaita silmälasikehyksiä ja linssit voit valita linssiteknologian huipulta. Teemme myös silmälasien korjauksia.

KyläOPTIKKO-myymälämme on auki arkisin klo 9-17. Tule käymään tai varaa aika puhelinnumerosta 050 436 8048. Voit varata ajan myös sähköpostilla kylaoptikko [at] metropolia.fi

Metropolian opiskelijat ja työntekijät sekä eläkeläiset saavat 20 % alennuksen silmälaseista ja muista tuotteista 10 % alennuksen. Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita.

Seuraa tarjouksia somessa:

@KyläOPTIKKO Instagramissa

KyläOPTIKKO Facebookissa

KyläOPTIKKO-hinnasto

Palvelu tai tuoteHinta
Näöntutkimus: taittovirheen määritys, silmän terveyden seulonta ja silmälasimääräys5 €
Näöntutkimus ja silmänpohjankuvaus10 €
Näöntutkimus ja näkökenttätutkimus15 €
Näöntutkimus ja silmän valokerroskuvaus (OCT)25 €
Piilolasien ensisovitus, sis. sovituslinssit ja tarvittavat kontrollikäynnit25 €
Piilolasikontrolli 10 €
Silmänpaineenmittaus5 €
Todistukset ja lausunnot ammattiin liittyvistä näkövaatimuksista, esim. värinäkö, stereonäkö ja kontrastinäkö10 €
Silmälasien korjauksethinnoitellaan tapauskohtaisesti
1-teho-silmälasitalkaen 99 €
Moniteholasitalkaen 250 €

Optikkopalveluissamme sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun optometristiopiskelijoiden toimesta, ohjaavan opettajan valvonnassa.

Optikkopalveluissa näkökeskuksessa tai KyläOPTIKKO-myymälässä sinulle voidaan tehdä kattava näöntutkimus ja määrittää silmälasi- tai piilolasiresepti. Käytössämme on myös nykyaikaiset silmän kuvantamislaitteet.

  • Näöntutkimus aloitetaan kokonaisvaltaisella haastattelulla
  • Tutkimuksiin kuuluu taittovirheen määrittäminen, silmien yhteistoiminnan arviointi ja silmien rakenteiden tarkastus

Näöntutkimuksen aikana saatetaan käyttää pupilleja laajentavia silmätippoja, jotka mahdollistavat silmänpohjien tarkemman tutkimisen ja arvioinnin. Huomioithan, että silmätipat heikentävät lähinäköä ja vaikeuttavat autolla ajoa muutaman tunnin ajaksi. Lisäksi aurinkoisella tai kirkkaalla säällä sinun kannattaa ottaa mukaan aurinkolasit häikäisyn vähentämiseksi. Voit myös aina pyytää, ettei silmätippoja käytetä näöntutkimuksessa.

Mitä optometristi tekee?

Optometristi-opiskelija tutkii opetusasiakkaan silmiä.

Optometristi on näkemiseen ja silmäterveyteen perehtynyt terveydenhuollon asiantuntija. Hän tutkii silmien toimintaa ja rakenteita erilaisilla testeillä ja kuvantamalla. Tulosten perusteella asiakkaalle suositellaan hänen tarpeitaan vastaavaa näönkorjausta. Tyypillisesti optometristille hakeudutaan näkemiseen liittyvien oireiden, kuten heikentyneen kauko- tai lähinäön, päänsärkyjen ilmaannuttua tai kun henkilö haluaa piilolasit silmälasien rinnalle.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

  • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista.
  • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja.
  • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
  • Jos näytät alle 13-vuotiaalta, tarkistamme ikäsi, sillä alle 13-vuotiailta tarvitaan huoltajan suostumus toimintaan osallistumiseen.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

HyMy-kylän potilasasiamies

  • antaa tietoa asiakkaan oikeuksista ja asemasta
  • neuvoo ja tarvittaessa avustaa muistutuksen tai potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä
  • neuvoo potilaslakiin liittyvissä asioissa

Potilasasiamies ei anna selvityksiä tai ota kantaa hoitopäätöksiin tai mahdollisiin hoitovahinkoihin.

Voit jättää yhteydenottopyynnön potilasasiamiehelle sähköpostilla osoitteeseen potilasasiamies.hymykyla [at] metropolia.fi

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri

Tallennettu 22.1.2020 - 16:17