HyMy-kylän optometrian myymälämme KyläOptikko avataan syksyn 2021 aikana.

HyMy-kylän optikkopalveluissa sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun optometristiopiskelijoiden toimesta, ohjaavan opettajan valvonnassa.

Optikkopalveluissa sinulle voidaan tehdä kattava näöntutkimus, määrittää silmälaseihin tai piilolinsseihin oikeat vahvuudet tai neuvoa tarvittaessa piilolasien käyttöönotossa.

  • Näöntutkimus aloitetaan kokonaisvaltaisella haastattelulla
  • Tutkimuksiin kuuluu taittovirheen määrittäminen, silmien yhteistoiminnan arviointi ja silmien rakenteiden tarkastus
  • Optikkopalveluissa ei kirjoiteta silmälasi- tai piilolasireseptejä, mutta optometristiopiskelijan tekemän tutkimuksen tiedot lähetetään sinulle postissa. 

Näöntutkimuksen aikana saatetaan käyttää pupilleja laajentavia silmätippoja, jotka mahdollistavat silmänpohjien tarkemman tutkimisen ja arvioinnin. Huomioithan, että silmätipat heikentävät lähinäköä ja vaikeuttavat autolla ajoa muutaman tunnin ajaksi. Lisäksi aurinkoisella tai kirkkaalla säällä sinun kannattaa ottaa mukaan aurinkolasit häikäisyn vähentämiseksi. Voit myös aina pyytää, ettei silmätippoja käytetä näöntutkimuksessa.

Mitä optometristi tekee?  

Optometristi on näkemiseen ja silmäterveyteen perehtynyt terveydenhuollon asiantuntija. Hän tutkii silmien toimintaa ja rakenteita erilaisilla testeillä ja kuvantamalla. Tulosten perusteella asiakkaalle suositellaan hänen tarpeitaan vastaavaa näönkorjausta. Tyypillisesti optometristille hakeudutaan näkemiseen liittyvien oireiden, kuten heikentyneen kauko- tai lähinäön, päänsärkyjen ilmaannuttua tai kun henkilö haluaa piilolasit silmälasien rinnalle.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

  • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista.
  • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja.
  • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
  • Jos näytät alle 13-vuotiaalta, tarkistamme ikäsi, sillä alle 13-vuotiailta tarvitaan huoltajan suostumus toimintaan osallistumiseen.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

HyMy-kylän potilasasiamies

  • antaa tietoa asiakkaan oikeuksista ja asemasta
  • neuvoo ja tarvittaessa avustaa muistutuksen tai potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä
  • neuvoo potilaslakiin liittyvissä asioissa

Potilasasiamies ei anna selvityksiä tai ota kantaa hoitopäätöksiin tai mahdollisiin hoitovahinkoihin.

Voit jättää yhteydenottopyynnön potilasasiamiehelle sähköpostilla osoitteeseen potilasasiamies.hymykyla [at] metropolia.fi

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri 

Tallennettu 22.1.2020 - 16:17