KyläOPTIKKO - optikkopalvelut

Optikkopalveluissamme sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun optometristiopiskelijoiden toimesta. Palveluista vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Optikkopalvelut

HyMy-kylässä sinua palvelee optometrian näkökeskuksen klinikka ja KyläOPTIKKO-myymälä. KyläOPTIKKO-myymälämme tarjoaa kaikki optikkoliikkeen palvelut. Myymälässä on kattava valikoima laadukkaita silmälasikehyksiä ja linssit voit valita linssiteknologian huipulta. Teemme myös silmälasien korjauksia.

Tule käymään tai varaa aika puhelinnumerosta 050 436 8048. Voit varata ajan myös verkossa.

Metropolian opiskelijat ja työntekijät sekä eläkeläiset saavat 20 % alennuksen silmälaseista ja muista tuotteista 10 % alennuksen. Alennus koskee normaalihintaisia tuotteita.

Seuraa tarjouksiamme sosiaalisessa mediassa:

@KyläOPTIKKO Instagramissa

KyläOPTIKKO Facebookissa

Hinnasto

Optometriapalveluiden hinnasto - Opiskelija- ja eläkeläiskortilla alennus -20%
Käynnin tarkoitusKestoHinta-20%
Näöntutkimus: taittovirheen määritys ja silmälasimääräys60 min5 €-
Kattava näöntutkimus 1, silmänpaineen mittaus ja silmänpohjankuvaus60-90 min10 €8 €
Kattava näöntutkimus 2, silmänpaineen mittaus, silmänpohjan kuvaus ja näkökenttätutkimus90 min30 €24 €
Kattava näöntutkimus 3, silmänpaineen mittaus ja silmän valokerroskuvaus (OCT)90 min30 €24 €
Näöntutkimus ja apuvälinesovitus suurentaville apuvälineille90 min20 €16 €
Kuivasilmätutkimus, kyynelnesteen laadun analyysi, Meibomin rauhasten tutkimus60-90 min20 €16 €
Kuivan silmän valoimpulssihoito (IRPL) vaikeaan kuivasilmäisyyteen (4 käyntiä)4x60min300 €-
Erityistyölasitarpeen arvio työterveyshuollon lähetteellä (Metropolian henkilökunta)30-60 minMaksuton-
Piilolinssien ensisovitus, sis. sovituslinssit ja tarvittavat kontrollikäynnit60 min25 €20 €
Piilolinssikontrolli piilolinssien käyttäjälle30 min10 €8 €
Silmänpaineen mittaus-5 €-
Todistukset ja lausunnot ammattiin liittyvistä näkövaatimuksista, esim. värinäkö, stereonäkö ja kontrastinäkö-10 €8 €
Silmälasien korjaukset: Hinnoitellaan tapauskohtaisesti---
Yksiteholasit-alk. 99 €-
Moniteholasit-alk. 250 €-

Näöntutkimukset

Optikkopalveluissa näkökeskuksessa tai KyläOPTIKKO-myymälässä sinulle voidaan tehdä kattava näöntutkimus ja määrittää silmälasi- tai piilolasiresepti. Käytössämme on myös nykyaikaiset silmän kuvantamislaitteet.

 • Näöntutkimus aloitetaan kokonaisvaltaisella haastattelulla
 • Tutkimuksiin kuuluu taittovirheen määrittäminen, silmien yhteistoiminnan arviointi ja silmien rakenteiden tarkastus
 • Voit varata ajan apuvälinesovitukseen, jossa kartoitetaan juuri sinun näkötilanteeseesi parhaiten soveltuvat suurentavat apuvälineet. Valikoimastamme löytyy myös elektronisia suurennuslaitteita.

Näöntutkimuksen aikana saatetaan käyttää pupilleja laajentavia silmätippoja, jotka mahdollistavat silmänpohjien tarkemman tutkimisen ja arvioinnin. Huomioithan, että silmätipat heikentävät lähinäköä ja vaikeuttavat autolla ajoa muutaman tunnin ajaksi. Lisäksi aurinkoisella tai kirkkaalla säällä sinun kannattaa ottaa mukaan aurinkolasit häikäisyn vähentämiseksi. Voit myös aina pyytää, ettei silmätippoja käytetä näöntutkimuksessa.

Jos silmätutkimuksissa tai kuvantamisessa löytyy poikkeava silmäsairauteen viittaava löydös, ohjaamme sinut silmälääkärille, sitä varten saat meiltä mukaasi kirjallisen arvion silmälöydöksistä.

Mitä optometristi tekee?

Optometristi-opiskelija tutkii opetusasiakkaan silmiä.

Optometristi on näkemiseen ja silmäterveyteen perehtynyt terveydenhuollon asiantuntija. Hän tutkii silmien toimintaa ja rakenteita erilaisilla testeillä ja kuvantamalla. Tulosten perusteella asiakkaalle suositellaan hänen tarpeitaan vastaavaa näönkorjausta. Tyypillisesti optometristille hakeudutaan näkemiseen liittyvien oireiden, kuten heikentyneen kauko- tai lähinäön, päänsärkyjen ilmaannuttua tai kun henkilö haluaa piilolasit silmälasien rinnalle.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

 • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista. Kaikista palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.
 • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja, joka on terveydenhuollon ammattilainen.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla useampi opiskelija seuraamassa tilannetta.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

Sosiaali- ja potilasasiavastaava

Sosiaali- ja potilasasiavastaavien toiminta järjestetään julkisena palveluna 1.1.2024 alkaen. Sosiaali- ja potilasasiavastaava

 • neuvoo ja ohjaa sosiaalihuollon asiakaslain, potilaslain sekä varhaiskasvatuslain soveltamiseen liittyvissä asioissa
 • neuvoo ja tarvittaessa avustaa asiakasta, potilasta tai tämän laillista edustajaa muistutuksen tekemisessä
 • neuvoo miten kantelu, oikaisuvaatimus, valitus, vahingonkorvausvaatimus, potilas- tai lääkevahinkoa koskeva korvausvaatimus tai muu asiakkaan tai potilaan terveydenhuollon, sosiaalihuollon tai varhaiskasvatuksen oikeusturvaan liittyvä asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa
 • tiedottaa asiakkaan ja potilaan oikeuksista
 • kokoaa tietoa asiakkaiden ja potilaiden yhteydenotoista sekä seuraa asiakkaiden ja potilaiden oikeuksien ja aseman kehitystä
 • toimii muutenkin asiakkaan ja potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi

Lisätietoa sosiaali- ja potilasasiavastaava palvelusta saa internetsivuilta osoitteesta www.hel.fi/sosiaali-ja-potilasasiavastaava

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Omavalvontaohjelma

Tutustu HyMy-kylässä tuotettavien yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen omavalvontaohjelmaan.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri