Optometria AMK, päiväopiskelu
Alan muut opiskeluvaihtoehdot:
Kuntoutuksen ylempi AMK-tutkinto
Alan muut opiskeluvaihtoehdot:
Kuntoutuksen ylempi AMK-tutkinto
Optometristi (AMK) -tutkinnon suorittanut työskentelee Valviran laillistamana terveydenhuollon ammattihenkilönä nimikkeellä optikko. Optikon tehtävänä on tuottaa näönhuoltopalveluita ja toimia näkemisen asiantuntijana. Hän tekee itsenäisesti näöntutkimukset, määrittää, määrää ja sovittaa silmä- ja piilolasit sekä heikkonäköisten apuvälineet. Asiakkaan ohjaaminen ja opastaminen silmä- ja piilolasien käytössä on olennainen osa optikon työtä.
Terveydenhuollon ja optometrian alalla toimiminen edellyttää selkeää ammatti-identiteettiä ja -etiikkaa sekä kykyä itsenäiseen, vastuulliseen ja suunnitelmalliseen työskentelyyn asiakkaan kanssa. Työtehtävät edellyttävät vuorovaikutustaitoja, tarkkuutta, kädentaitoja, matemaattista ajattelua ja hyvää hahmotuskykyä. Ammatillinen toiminta merkitsee tietoista pyrkimystä toimia sekä oman ammattitaidon että oman alan arvioijana ja kehittäjänä. Optometristina olet valmis vastaamaan muuttuvan yhteiskunnan ja vaihtelevan, antoisan asiakaspalvelutyön haasteisiin.
Optometristi toimii näkemisen asiantuntijana sekä itsenäisesti että moniammatillisessa yhteistyössä.
Optikon työpaikkana on esimerkiksi:
Optometrian tutkinto-ohjelman opiskelu koostuu projektioppimisesta, teoriaopetuksesta, käytännön harjoittelusta ja työelämäharjoittelusta. Käytännön harjoitukset sisältävät mm. näöntutkimuksia ja piilolasisovituksia.
Opiskelu vaatii opiskelijan aktiivisuutta ja kykyä työskennellä sekä yksin että ryhmässä.
Opiskelija suorittaa opintojensa aikana 10 opintopisteen laajuiset innovaatioprojektiopinnot, joita toteutetaan työelämälähtöisesti ja monialaisesti. Opinnot ovat mahdollisuus kehittää omaa luovaa osaamistaan ja asiantuntijuuttaan.
Työelämäharjoittelu kuuluu olennaisena osana ammattikorkeakoulututkintoon. Harjoittelun ajankohta, toteutustapa ja kesto vaihtelevat tutkinnoittain.
Optometrian opiskelijoiden työharjoittelujaksot ovat 1-5 viikon mittaisia. Työharjoittelujaksoja on viidellä lukukaudella. Työharjoittelupaikkoina ovat optikkoliikkeet sekä julkinen ja yksityinen terveydenhuolto, kuten silmäsairaalat.
Koulutuksen aikana opiskelijan on mahdollista hakeutua kansainväliseen opiskelijavaihtoon. Kansainvälistä kokemusta voi hankkia myös Metropolian kansainvälisyysviikolla, opintojen yhteydessä, projekteissa ja yhteisessä toiminnassa ulkomaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa.