Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia järjestävät yhteistyössä AMK-valintakokeen Messukeskuksessa 31.5.–4.6.2021. Osa kokeista järjestetään Haaga-Helian Pasilan kampuksella. AMK-valintakoe toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen.

Pyydämme sinua tutustumaan huolellisesti ennen AMK-valintakoetta alla oleviin ohjeisiin sekä ammattikorkeakouluun.fi-sivuilta löytyvään turvallisuusohjeistukseen. Tutustu myös THL:n ohjeisiin, jotka koskevat koronaviruksen tarttumista ja siltä suojautumista: THL suojautuminen. Ohjeet voivat vielä täydentyä kevään aikana, mikäli viranomaismääräykset muuttuvat. 

Sisäänkäynti Messukeskukseen tapahtuu pohjoisen (Messuparkin puoleisen) sisäänkäynnin kautta. Huomioi jo rakennuksen ulkopuolella kahden (2) metrin turvaväli.

Pyydämme valintakokeeseen osallistuvia hakijoita saapumaan Messukeskukseen sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A - L,
  • saavuthan paikalle klo 8.00 jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.00, jos kokeesi alkaa klo 14.00
 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M - Ö,
  • saavuthan paikalle klo 8.15, jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.15, jos kokeesi alkaa klo 14.00

Ole kuitenkin paikalla viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkua eli klo 8.30, jos kokeesi alkaa klo 9.00 ja vastaavasti klo 13.30, jos kokeesi alkaa klo 14.00.

Jonotus tapahtuu ulkona, joten huomioi sääolosuhteet ja saavu paikalle ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

 • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana ja tuo mukanasi oma tietokoneesi ja voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus. Tulet saamaan viikolla 21 yhteishakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tietoa tarkemmasta koetilasta sekä tunnisteen ja QR-koodin, joissa koetila on myös mainittu. Tarkista tarvittaessa sähköpostisi roskapostikansio, jos epäilet, ettei viesti ole saapunut perille. Ota QR-koodi esille Messukeskukseen saapuessasi, niin pääset siirtymään sujuvasti koetilaan.
 • THL:n suosituksen mukaisesti pyydämme ottamaan mukaan oman kasvomaskin matkan ja jonotuksen ajaksi.
 • Hakijat muodostavat Messukeskuksen pohjoisen sisäänkäynnin ulkopuolelle jonon, jossa tulee huomioida kahden (2) metrin turvaväli toiseen jonottajaan. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan. Ulkovaatteet ja reput voi ottaa mukaan koetilaan tai tarvittaessa jättää narikkaan.
 • Koetiloihin kuljetaan ensisijaisesti portaiden kautta.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilassa. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan on poistettava kasvomaski. Kaikille hakijoille jaetaan uusi kasvomaski henkilöllisyyden tarkistamisen jälkeen.
 • Koetiloissa on huomioitu vähintään kahden (2) metrin turvaväli toisiin hakijoihin.

Lue etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet ammattikorkeakouluun.fi-sivulta.

Saapuminen Messukeskukseen

Jos saavut autolla, voit halutessasi käyttää Messukeskuksen pysäköintitaloa tai Siiven pysäköintialuetta. Huomioithan, että molemmissa on käytössä EuroParkin Autopay-pysäköintijärjestelmä ja että pysäköinti on omakustanteinen.

Jos saavut paikalle junalla, korkeakoulujen opiskelijat ovat ohjaamassa sinua asemalaiturilla. Tunnistat heidät korkeakoulujen vaatetuksesta tai haalareista.

Lisätietoa saapumisesta ja paikoituksesta löydät Messukeskuksen sivuilta (https://messukeskus.com/messukeskus/tulo-ohjeet/ ).

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Tutustu Ammattikorkeakouluun.fi-sivun ohjeisiin yksilöllisistä järjestelyistä.

Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia eivät myönnä AMK-valintakokeeseen erityisiä rauhallisia tai erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan koetiloihin väljästi, huomioiden vähintään kahden (2) metrin turvaväli. Lisäksi kaikille hakijoille tarjotaan kasvomaski ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset. 
Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia eivät myönnä mahdollisen maskittomuuden takia AMK-valintakokeeseen erityisiä rauhallisia tai erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin.

Valintakoe ja tartuntojen torjunta

 • Käytä kasvomaskia koko AMK-valintakoetilaisuuden ajan, myös kokeeseen saapuessasi ja sieltä poistuessasi. Ammattikorkeakoulut tarjoavat kasvomaskin kaikille hakijoille, mutta voit käyttää myös omaa maskia.
 • Hakijoille tarjotaan koetilaan saavuttaessa yksi (1) kasvomaski.
 • Valintakoevalvojat noudattavat viranomaisten turvallisuussuosituksia.
 • Messukeskuksen tiloja siivotaan tehostetusti valintakokeiden aikana.
 • Käsidesiä on tarjolla kaikissa tiloissa.
 • Suosittelemme, että vältät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita. 

Mitä teet, jos sairastut tai olet karanteenissa?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua valintakokeeseen. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeeseen. 

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Riskiryhmiin kuuluville ei voida erikseen tarjota koronavirukselta suojautumiseen liittyviä yksilöllisiä järjestelyjä.

Huolellisilla turvallisuusjärjestelyillä pyritään takaamaan kaikille hakijoille mahdollisimman turvallinen osallistuminen valintakokeisiin. Tiedustele tarvittaessa omalta lääkäriltäsi, voitko osallistua valintakokeisiin. 

Muuta huomioitavaa

Voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa ja juotavaa mukaan kokeeseen.

Huomioi että jonotus Messukeskukseen tapahtuu ulkotiloissa, joten huolehdi, että mukana on sään mukaiset vaatteet, vesipullo ja tarvittaessa sateenvarjo.

Onnea kokeeseen!

 

Yhteystiedot

Hakijapalvelut
Metropolia Ammattikorkeakoulu
p. 040 712 5100, puhelinpalvelu ma-to klo 10-13, pe suljettu
(31.5.–4.6.2021 puhelinpalvelu klo 8.30-14.00)
hakijapalvelut [at] metropolia.fi