Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestää AMK-valintakokeen Messukeskuksessa 30.5.–3.6.2022. AMK-valintakoe toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen. Metropolia seuraa viranomaisohjeistusta säännöllisesti ja päivittää omia toimenpiteitään ja ohjeistustaan tarvittaessa. Muutokset päivitetään tälle sivulle.

Sisäänkäynti Messukeskukseen tapahtuu Messuaukion eteläisen pääsisäänkäynnin kautta (Messuaukio 1). Huomioithan jo rakennuksen ulkopuolella asianmukaisen turvavälin.

Pyydämme valintakokeeseen osallistuvia hakijoita saapumaan Messukeskukseen sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A - L,
  • saavuthan paikalle klo 8.00 jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.00, jos kokeesi alkaa klo 14.00
 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M - Ö,
  • saavuthan paikalle klo 8.15, jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.15, jos kokeesi alkaa klo 14.00

Ole kuitenkin paikalla viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkua eli klo 8.30, jos kokeesi alkaa klo 9.00 ja vastaavasti klo 13.30, jos kokeesi alkaa klo 14.00.

Jonotus tapahtuu ulkona, joten huomioi sääolosuhteet ja saavu paikalle ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

 • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana ja tuo mukanasi oma tietokoneesi ja voimassa oleva virallinen henkilöllisyystodistus. Tulet saamaan viikolla 21 yhteishakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tietoa tarkemmasta koetilasta sekä tunnisteen ja QR-koodin, joissa koetila on myös mainittu. Tarkista tarvittaessa sähköpostisi roskapostikansio, jos epäilet, ettei viesti ole saapunut perille. Ota QR-koodi esille Messukeskukseen saapuessasi, niin pääset siirtymään sujuvasti koetilaan.
 • THL:n yleinen maskisuositus on poistunut, mutta maskia voi oman harkinnan mukaan käyttää AMK-valintakokeessa. Tämä koskee sekä hakijoita että kokeen henkilökuntaa.
 • Hakijat muodostavat Messukeskuksen pääsisäänkäynnin ulkopuolelle jonon, jossa tulee huomioida riittävä turvaväli toiseen jonottajaan. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan. Ulkovaatteet ja reput voi ottaa mukaan koetilaan.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilassa. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan on poistettava mahdollinen kasvomaski.
 • Koetiloissa on huomioitu riittävä turvaväli toisiin hakijoihin.

Luethan etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet sivulta https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/.

Saapuminen Messukeskukseen

Jos saavut autolla, voit halutessasi käyttää Messukeskuksen pysäköintitaloa tai Siiven pysäköintialuetta. Huomioithan, että molemmissa on käytössä EuroParkin Autopay-pysäköintijärjestelmä ja että pysäköinti on omakustanteinen.

Lisätietoa saapumisesta ja paikoituksesta löydät Messukeskuksen sivuilta (https://messukeskus.com/messukeskus/tulo-ohjeet/ ).

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Luethan Ammattikorkeakouluun.fi-sivun ohjeet yksilöllisistä järjestelyistä.

Metropolia ei myönnä AMK-valintakokeeseen erityisiä rauhallisia tai erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan koetiloihin väljästi, huomioiden riittävät turvavälit.

Mitä teet, jos sairastut?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Koronaviruksen hoito ja ohjeet sairastuneelle

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, otathan yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa. 
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat.

Metropolia sijoittaa hakijat koetiloihin väljästi, huomioiden turvavälin ja muut viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Muuta huomioitavaa

Tutustu huolella Ammattikorkeakouluun.fi - sivustolla ohjeistukseen, mitä voit ottaa AMK-valintakokeeseen mukaan.

Ota valintakokeeseen mukaan:

Huomaa, että et voi osallistua valintakokeeseen ilman kannettavaa tietokonettaValintakokeeseen et voi osallistua tabletilla tai puhelimella (Microsoft Surface -laite hyväksytään). Koetilaisuudessa ei ole mahdollista lainata tietokonetta.

Omia suttupapereita ei tarvitse ottaa mukaan, eikä niitä saa käyttää.

Voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa ja juotavaa mukaan kokeeseen.

Huomioi että jonotus Messukeskukseen tapahtuu ulkotiloissa, joten huolehdi, että mukana on säänmukaiset vaatteet ja tarvittaessa sateenvarjo.

Onnea kokeeseen!

Yhteystiedot

Hakijapalvelut
Metropolia Ammattikorkeakoulu
p. 040 712 5100, puhelinpalvelu ma-to klo 10-12, ke 10-14, pe suljettu
(30.5.–3.6.2022 puhelinpalvelu klo 8.30-14.00)
hakijapalvelut [at] metropolia.fi