AMK-valintakoe järjestetään 26.-29.10.2020 Metropolia ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Kampuksen esittelysivulta löydät lisätietoja mm. pysäköinnistä.

AMK-valintakoe toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen.

Sisäänkäynti Myllypuron kampuksella tapahtuu A-oven kautta. Huomioithan jo rakennuksen ulkopuolella kahden (2) metrin turvavälin.

Pyydämme valintakokeeseen kutsuttuja hakijoita saapumaan kampukselle sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A - L,
  • saavuthan paikalle klo 8:00 jos kokeesi alkaa klo 9:00
  • saavuthan paikalle klo 13:00, jos kokeesi alkaa klo 14:00
 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M - Ö,
  • saavuthan paikalle klo 8:15, jos kokeesi alkaa klo 9:00
  • saavuthan paikalle klo 13:15, jos kokeesi alkaa klo 14:00

Olethan kuitenkin paikalla viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkua eli klo 8:30, jos kokeesi alkaa klo 9:00 ja vastaavasti klo 13:30, jos kokeesi alkaa klo 14:00.

Jonotus tapahtuu ulkona, joten huomioithan sääolosuhteet ja saavuthan paikalle ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

 • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana oman tietokoneesi ja voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksesi kanssa. Tulet saamaan viikolla 43 yhteishakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tunnisteen ja QR-koodin, jossa on mainittu tarkempi koetila. Ota QR-koodi esille kampukselle saapuessasi, niin pääset siirtymään sujuvasti koetilaan.
 • THL:n suosituksen mukaisesti pyydämme ottamaan mukaan oman suu-nenäsuojaimen tai hengityssuojaimen matkan ja jonotuksen ajaksi.
 • Hakijat muodostavat Myllypuron kampuksen A-talon oven ulkopuolelle jonon, joissa tulee huomioida kahden (2) metrin turvaväli toiseen jonottajaan. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan.
 • Koetiloihin kuljetaan ensisijaisesti portaiden kautta.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilan ovella. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan oma hengityssuojain on poistettava. Kaikille hakijoille jaetaan uusi suu-nenäsuojain henkilöllisyyden tarkistamisen jälkeen.
 • Luokissa on huomioitu vähintään yhden (1) metrin turvaväli toisiin hakijoihin.

Luethan etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet sivulta https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Luethan Ammattikorkeakouluun.fi-sivun ohjeet yksilöllisistä järjestelyistä.

Metropolia ei myönnä AMK-valintakokeeseen erityisiä rauhallisia tai erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan luokkiin väljästi, huomioiden vähintään yhden (1) metrin turvaväli. Lisäksi kaikille hakijoille tarjotaan suu-nenäsuojain ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Valintakoe ja tartuntojen torjunta

 • THL:n suosituksen mukaisesti pyydämme ottamaan mukaan oman suu-nenäsuojaimen tai hengityssuojaimen matkan ja jonotuksen ajaksi.
 • Hakijoille tarjotaan koetilaan saavuttaessa yksi (1) nenä-suusuojain.
 • Valintakoevalvojat noudattavat viranomaisten turvallisuussuosituksia.
 • Kampuksen tiloja siivotaan tehostetusti valintakokeiden aikana.
 • Käsidesiä on tarjolla kampuksella.

Mitä teet, jos olet ollut sairaana ennen valintakoetta?

Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

Mitä teet, jos sairastut?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, otathan yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa. 
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat.

Metropolia sijoittaa hakijat luokkiin väljästi, huomioiden vähintään yhden (1) metrin turvavälin ja muut viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Muuta huomioitavaa

Myllypuron kampuksen kahvio ja opiskelijaravintola on avoinna vain päiväsaikaan, voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa mukaan.

Huomioithan että, jonotus kampukselle tapahtuu ulkotiloissa, joten huolehdithan, että mukana on sään mukaiset vaatteet, vesipullo ja tarvittaessa sateenvarjo.

Onnea kokeeseen!

Yhteystiedot

Hakijapalvelut
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1
00920 HELSINKI

p. 040 712 5100
hakijapalvelut [at] metropolia.fi