AMK-valintakoe järjestetään 31.10.-3.11.2022 Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Kampuksen esittelysivulta löydät lisätietoja mm. pysäköinnistä.

AMK-valintakoe toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen. Metropolia seuraa viranomaisohjeistusta säännöllisesti ja päivittää omia toimenpiteitään ja ohjeistustaan tarvittaessa. Muutokset päivitetään tälle sivulle.

Sisäänkäynti Myllypuron kampuksella tapahtuu A-oven kautta. Huomioithan jo rakennuksen ulkopuolella asianmukaisen turvavälin.

Pyydämme valintakokeeseen kutsuttuja hakijoita saapumaan kampukselle sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A - L,
  • saavuthan paikalle klo 8:00 jos kokeesi alkaa klo 9:00
  • saavuthan paikalle klo 13:00, jos kokeesi alkaa klo 14:00
 • Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M - Ö,
  • saavuthan paikalle klo 8:15, jos kokeesi alkaa klo 9:00
  • saavuthan paikalle klo 13:15, jos kokeesi alkaa klo 14:00

Olethan kuitenkin paikalla viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkua eli klo 8:30, jos kokeesi alkaa klo 9:00 ja vastaavasti klo 13:30, jos kokeesi alkaa klo 14:00.

Jonotus tapahtuu ulkona, joten huomioithan sääolosuhteet ja saavuthan paikalle ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

 • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana oman tietokoneesi ja voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksesi kanssa. Tulet saamaan viikolla 43 yhteishakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tunnisteen ja QR-koodin. Ota QR-koodi esille kampukselle saapuessasi, niin pääset siirtymään sujuvasti koetilaan. Huomaa, että puhelimen käyttö koetilassa on kielletty.
 • Valintakokeen aikana voimassaolevan THL:n suosituksen mukaisesti käytä kasvomaskia ja pidä etäisyyttä muihin ihmisiin oman harkintasi mukaan sekä matkan että jonotuksen ajan.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ennen koetta ja kokeen jälkeen. Käsidesiä on tarjolla kampuksella.
 • Hakijat muodostavat Myllypuron kampuksen A-talon oven ulkopuolelle jonon, joissa tulee huomioida riittävä turvaväli toiseen jonottajaan. Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan.
 • Koetiloihin kuljetaan ensisijaisesti portaiden kautta.
 • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilan ovella. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan mahdollinen oma hengityssuojain on poistettava. Kaikille hakijoille jaetaan tarvittaessa uusi suu-nenäsuojain henkilöllisyyden tarkistamisen jälkeen.
 • Luokissa on huomioitu riittävä turvaväli toisiin hakijoihin.

Ota valintakokeeseen mukaan:

Huomaa, että et voi osallistua valintakokeeseen ilman kannettavaa tietokonetta. Valintakokeeseen et voi osallistua tabletilla tai puhelimella. Koetilaisuudessa ei ole mahdollista lainata tietokonetta.

Omia suttupapereita ei tarvitse ottaa mukaan, eikä niitä saa käyttää.

Luethan etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Luethan ammattikorkeakouluun.fi-sivuston ohjeet yksilöllisistä järjestelyistä.

Metropolia ei myönnä AMK-valintakokeeseen erityisiä rauhallisia tai erillisiä koetiloja, sillä kaikissa koetiloissa hakijat istuvat normaalia väljemmin. Myöskään riskiryhmiin kuuluville ei myönnetä erillisiä koetiloja, sillä hakijat sijoitetaan luokkiin väljästi, huomioiden riittävät turvavälit. Lisäksi kaikille hakijoille tarjotaan tarvittaessa suu-nenäsuojain ja kaikessa toiminnassa otetaan huomioon viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Valintakoe ja tartuntojen torjunta

 • Valintakokeen aikana voimassaolevan THL:n suosituksen mukaisesti käytä kasvomaskia ja pidä etäisyyttä muihin ihmisiin harkintasi mukaan.
 • Hakijoille tarjotaan koetilaan saavuttaessa tarvittaessa yksi (1) nenä-suusuojain.
 • Valintakoevalvojat noudattavat viranomaisten turvallisuussuosituksia.
 • Kampuksen tiloja siivotaan tehostetusti valintakokeiden aikana.
 • Käsidesiä on tarjolla kampuksella.

Mitä teet, jos olet ollut sairaana ennen valintakoetta?

Lue THL:n ohjeet karanteenista ja eristyksestä.

Mitä teet, jos sairastut?

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai joku muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

Jos kokeen jälkeen epäilet saaneesi koronavirustartunnan, otathan yhteyttä oman kuntasi terveydenhuoltoon.

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa. Tutustu THL:n sivuilla riskiryhmien ohjeistukseen.

Metropolia sijoittaa hakijat luokkiin väljästi, huomioiden turvavälin ja muut viranomaisten antamat turvallisuussuositukset.

Muuta huomioitavaa

Tutustu huolella Ammattikorkeakouluun.fi - sivustolla ohjeistukseen, mitä voit ottaa AMK-valintakokeeseen mukaan.

Myllypuron kampuksen kahvio ja opiskelijaravintola on avoinna vain päiväsaikaan, voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa mukaan.

Huomioithan, että jonotus kampukselle tapahtuu ulkotiloissa, joten huolehdithan, että mukana on sään mukaiset vaatteet ja tarvittaessa sateenvarjo.

Onnea kokeeseen!

Yhteystiedot

Hakijapalvelut
Metropolia Ammattikorkeakoulu
p. 040 712 5100, puhelinpalvelu ma-to klo 10-12, ke 10-14, pe suljettu
(koepäivinä puhelinpalvelu klo 8.30-14.00)
hakijapalvelut [at] metropolia.fi