Ohjeet AMK-valintakokeeseen saapuvalle hakijalle

Kevään 2024 korkeakoulujen 2. yhteishaku

Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestää AMK-valintakokeen Messukeskuksessa 27.5.–29.5.2024.

Sisäänkäynti Messukeskukseen tapahtuu vain Eteläisen sisäänkäynnin kautta (pääsisäänkäynti, Messuaukio 1). Pohjoinen sisäänkäynti ei ole käytössä.

Pyydämme valintakokeeseen osallistuvia hakijoita saapumaan Messukeskukseen sukunimen alkukirjaimen mukaisesti:

Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla A - L,

  • saavuthan paikalle klo 8.00 jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.00, jos kokeesi alkaa klo 14.00

Jos sukunimesi alkaa kirjaimilla M - Ö,

  • saavuthan paikalle klo 8.15, jos kokeesi alkaa klo 9.00
  • saavuthan paikalle klo 13.15, jos kokeesi alkaa klo 14.00

Ole kuitenkin paikalla viimeistään puoli tuntia ennen kokeen alkua eli klo 8.30, jos kokeesi alkaa klo 9.00 ja vastaavasti klo 13.30, jos kokeesi alkaa klo 14.00.
Valintakoetilassa tulee olla ennen valintakoetilaisuuden alkamisaikaa. Valintakokeeseen ei oteta myöhästyneitä hakijoita valintakoetilaisuuden alkamisajan jälkeen.

Jonotus tapahtuu ulkona, joten huomioi sääolosuhteet ja saavu paikalle ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

  • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana ja tuo mukanasi oma tietokoneesi ja virallinen henkilöllisyystodistus. Tulet saamaan viikolla 21 yhteishakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tietoa tarkemmasta koetilasta sekä tunnisteen ja QR-koodin, joissa koetila on myös mainittu. Tarkista tarvittaessa sähköpostisi roskapostikansio, jos epäilet, ettei viesti ole saapunut perille. Ota QR-koodi esille Messukeskukseen saapuessasi, niin pääset siirtymään sujuvasti koetilaan.
  • THL:n yleinen maskisuositus on poistunut, mutta maskia voi oman harkinnan mukaan käyttää AMK-valintakokeessa. Tämä koskee sekä hakijoita että kokeen henkilökuntaa.
  • Hakijat ohjataan suoraan omaan koetilaan. Ulkovaatteet ja reput voi ottaa mukaan koetilaan.
  • Valvoja tarkistaa hakijan henkilöllisyyden koetilan ovella. Henkilöllisyyden tarkistamista varten hakijan on poistettava mahdollinen kasvomaski.

Luethan etukäteen huolellisesti valintakokeeseen liittyvät ohjeet sivulta https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/.

Saapuminen Messukeskukseen

Jos saavut autolla, voit halutessasi käyttää Messukeskuksen pysäköintitaloa tai Siiven pysäköintialuetta. Huomioithan, että molemmissa on käytössä EuroParkin Autopay-pysäköintijärjestelmä ja että pysäköinti on omakustanteinen.

Lisätietoa saapumisesta ja paikoituksesta löydät Messukeskuksen sivuilta.

Huomaa, että sisäänkäynti Messukeskukseen tapahtuu vain Eteläisen sisäänkäynnin kautta (pääsisäänkäynti, Messuaukio 1). Pohjoinen sisäänkäynti ei ole käytössä.

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Luethan Ammattikorkeakouluun.fi-sivun ohjeet yksilöllisistä järjestelyistä.

Muuta huomioitavaa

Tutustu huolella Ammattikorkeakouluun.fi - sivustolla ohjeistukseen, mitä voit ottaa AMK-valintakokeeseen mukaan.

Ota valintakokeeseen mukaan:

Huomaa, että et voi osallistua valintakokeeseen ilman kannettavaa tietokonetta. Valintakokeeseen et voi osallistua tabletilla tai puhelimella (Microsoft Surface -laite hyväksytään). Koetilaisuudessa ei ole mahdollista lainata tietokonetta.

Omia suttupapereita ei tarvitse ottaa mukaan eikä niitä saa käyttää koetilaisuudessa. Valintakoetilassa on jokaiselle tarjolla paperia omia muistiinpanoja varten.

Voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa ja juotavaa mukaan kokeeseen.

Huomioi, että jonotus Messukeskukseen tapahtuu ulkotiloissa, joten huolehdi, että mukana on säänmukaiset vaatteet ja tarvittaessa sateenvarjo.

Onnea kokeeseen!

Yhteystiedot

Hakijapalvelut
Metropolia Ammattikorkeakoulu
p. 040 712 5100
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Opiskelija- ja hakijapalvelujen yhteystiedot