HyMy-kylän® perhepalveluissa sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun moniammatillisen opiskelijajoukkomme toimesta, ohjaavien opettajien valvonnassa. 

Tavoitteenamme on tukea sinun, perheesi ja siihen kuuluvan yksilön hyvinvointia ja terveyttä monipuolisella palvelutarjonnallamme.

Palvelutarjonnassamme on syksyllä 2022 mm.

 • perhevalmennuksia
 • imetysvastaanottoa
 • perhekahvilatoimintaa

Tukea imetyksen alkuun ja arkeen 

Imetysohjaukseen voit tulla, jos olet raskaana tai hiljattain synnyttänyt ja kaipaat imetykseen liittyvää tietoa tai tukea.  

 • Imetysohjauksessa saat yksilöllistä ohjausta ja tukea imetykseen ja imetyksen aloittamiseen. 
 • Ohjaus sisältää sanallista neuvontaa ja tarvittaessa mahdollisen imetyksen havainnointia. 
 • Tavoitteena on lisätä imetystietouttasi ja tukea imetysluottamustasi.
 • Ohjauksen toteuttaa kätilön tai terveydenhoitajan tutkintoa tai imetysohjauskoulutusta suorittava opiskelija opettajan ohjauksessa. 

Imetysvastaanottoaikoja on tarjolla 1.9.-20.12.2022 välisenä aikana. Varaa aika imetysvastaanotolle käymällä tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Imetysvastaanoton palvelu on maksutonta.

Perhekahvilatoiminta

HyMy-kylän perhekahvila on avoin kohtaamispaikka lapsiperheille ja toimintaan sisältyy vapaamuotoisen seurustelun lisäksi Metropolian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden järjestämää ohjelmaa. 

Perhekahvilatoimintamme jatkuu syksyllä 2022 yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Myllypuron paikallisyhdistys Ry:n kanssa.

Perhekahvilatoimintaa järjestetään joka toinen tiistai 20.9.-13.12. välisenä aikana. Katso tarkempi ohjelma täältä

Perhevalmennukset

Metropolian terveysalan opiskelijat pitävät perhevalmennusta myös syksyllä 2022. 

 • Tilaisuuksiin saa kuka tahansa osallistua oman mielenkiinnon ja aikataulun mukaan.
 • Tänä syksynä järjestämme etä- ja lähivalmennuksia.
 • Etätilaisuuksiin mahtuu mukaan 300 osallistujaa. Voit kirjautua Zoomiin omalla nimellä tai nimimerkillä. 

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. 

Pääset katsomaan tarkemman aikataulun ja ohjelman täältä.

Vauvan koliikki koskettaa -hankkeen julkistamisseminaari

Tutkimushankkeen julkistamisseminaari järjestetään 11.11.2022 klo 13-16 Myllypuron kampuksella. Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki täältä

Tutkimuskutsu raskaana oleville keskivartalon tuki tutkimukseen (Corest-tutkimus)

Metropolia ammattikorkeakoulussa, Myllypuron kampuksella, tehdään terveystieteellistä tutkimusta, jonka tarkoituksena on selvittää keskivartalon tukemiseen kehitettyjen tukivöiden (Lola&Lykke® Core Relief Raskausajan tukivyö ja Core Restore Synnytyksen jälkeinen tukivyö) vaikutuksia raskauden aikaiseen ja synnytyksen jälkeiseen fyysiseen hyvinvointiin ja toimintakykyyn. 

 • Tavoitteena on tuottaa tietoa tukivyön käytön vaikutuksista lantion alueen (alaselkä ja häpyliitos) mahdollisiin kipuihin ja liikuntakykyyn, sekä raskauden aikana että kolme kuukautta synnytyksen jälkeen.
 • Tutkimus tehdään, koska kyseisten tukivöiden vaikutuksia ei ole ennen tutkimuksellisesti selvitetty

Tutkimukseen haetaan

 • suomen tai englannin kieltä osaavia täysi-ikäisiä ja alle 40-vuotiaita raskaana olevia, joilla on normaali liikuntakyky,
 • BMI raskauden alussa on ollut alle 40 ja raskaus on edennyt normaalisti.
 • Rekrytointihetkellä raskauden aikaiseen tutkimusryhmään tulevilla raskauden kesto tulee olla vähintään 17+0 ja korkeintaan 18+6 raskausviikkoa.
 • Synnyttäneiden tutkimusryhmään tulevilla raskauden kesto tulisi olla vähinään 38+0 raskausviikkoa.
 • Tutkimuksessa muodostetaan erilliset tutkimusryhmät sekä raskaana olevista että synnyttäneistä, ja osallistuja voi kuulua vain jompaankumpaan ryhmistä.
 • Tutkimukseen soveltuvat satunnaistetaan arpomalla tukivyötä käyttävien ryhmään tai vertailuryhmään, jossa lisätukivälinettä ei käytetä. 

Tutkimuksessa tehdään kaksi itsearviointikyselyä liittyen mahdollisiin lantion alueen kipuihin ja liikuntakykyyn. Tutkimukseen sisältyy yksi käynti Metropolia ammattikorkeakoulun, Myllypuron kampuksen, Hymy-kylän esteettömissä, yksilöasiakaskontakteihin tarkoitetuissa tiloissa Helsingissä.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Osallistumisesta ei makseta palkkiota, eikä mahdollisia matkakuluja korvata. Tutkimukseen osallistumisen voi halutessaan keskeyttää, missä vaiheessa tahansa syytä ilmoittamatta.                                                                                                       
Tutkimuksessa noudatetaan hyvää tieteellistä käytäntöä, ja tutkimuksella on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eettisen toimikunnan puoltava lausunto.

Yhteydenotto:

Mikäli kiinnostuit tutkimukseen osallistumisesta, ota yhteys soittamalla tutkimuksesta vastaavaan henkilöön ja saat lisätietoa mahdollisesta osallistumisestasi. Puhelin on käytössä arkipäivisin klo 10–16 välillä.

Tutkimuksesta vastaava henkilö: 
Sari Haapio, TtT, kätilö
puhelin: +358407145127
 

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

 • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista.
 • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
 • Jos näytät alle 13-vuotiaalta, tarkistamme ikäsi, sillä alle 13-vuotiailta tarvitaan huoltajan suostumus toimintaan osallistumiseen.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

HyMy-kylän potilasasiamies

 • antaa tietoa asiakkaan oikeuksista ja asemasta
 • neuvoo ja tarvittaessa avustaa muistutuksen tai potilasvahinkoilmoituksen tekemisessä
 • neuvoo potilaslakiin liittyvissä asioissa

Potilasasiamies ei anna selvityksiä tai ota kantaa hoitopäätöksiin tai mahdollisiin hoitovahinkoihin.

Voit jättää yhteydenottopyynnön potilasasiamiehelle sähköpostilla osoitteeseen potilasasiamies.hymykyla [at] metropolia.fi

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri