Metropolian HyMy-kylän vastuulääkäriksi Annette Kainu

29.5.2023 - 09:00

Annette KainuMetropoliassa on aloittanut 1.4.2023 HyMy-kylän osa-aikaisena vastuulääkärinä Annette Kainu. Tehtävä on Metropoliassa uusi. HyMy-kylä (Hyvinvointia Myllypurosta) on Metropolian Asiakaslähtöisten hyvinvointi- ja terveyspalvelujen innovaatiokeskittymään kuuluva oppimis- ja kehittämisympäristö.

Kainu on keuhkosairauksien ja allergologian dosentti, Valviran laillistama erikoislääkäri ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän työskentelee Metropolian lisäksi etälääketieteen alan startup-yrittäjänä ja sivutoimisesti yksityislääkärinä. Aikaisemmin Kainu on työskennellyt muun muassa HYKS Sydän- ja keuhkokeskuksessa osastonylilääkärinä ja Terveystalossa Digiterveyden ylilääkärinä.

”Sosiaali- ja terveysala on murroksessa, jossa uudet digitaaliset palvelut ja terveysteknologian käyttöönotto tuovat uusia mahdollisuuksia suomalaisen yhteiskunnan haasteiden ratkaisemiseen. HyMy-kylässä kehitetään ja testataan uusia toimintamalleja oppimisen ohessa. Keskiössä on opiskelijan ongelmalähtöinen oppiminen käytännön tilanteissa”, Kainu kertoo.

Metropoliassa haetaan ratkaisuja sosiaali- ja terveysalan haasteisiin

Vastuulääkärinä Kainu on mukana kehittämässä HyMy-kylän yksityisiä hyvinvointi- ja terveyspalveluja sekä toimii lääketieteen asiantuntijana prekliinisiä tutkimus- ja testauspalveluita tarjoavassa Metropolia Proof Healthissa. Metropolian sosiaali- ja terveysalan palveluihin kuuluvat HyMy-kylä ja Metropolia Proof Health® sijaitsevat Metropolian Myllypuron kampuksella.

HyMy-kylällä on Aluehallintoviraston myöntämä lupa toimia yksityisenä terveydenhuollon yksikkönä, joka tuottaa ja kehittää täydentäviä hyvinvointi- ja terveyspalveluja pääkaupunkiseudun asukkaille ja toimijoille. Yhteistyöalustana toimivassa HyMy-kylässä innovaatiot ja palvelut syntyvät yhteistyössä, ja autenttinen oppimisympäristö antaa opiskelijoille tulevaisuuden taitoja ja työelämälle tarvittavia osaajia.

”Annetten osaaminen vahvistaa entisestään HyMy-kylän monialaisen tiimimme kehittämistyötä ja uusien ratkaisujen innovointia. Tervetuloa Annette!" toivottaa Metropolian hyvinvointi- ja terveyspalvelujen päällikkö Anita Ahlstrand.

Metropolia Proof Health® tarjoaa yrityksille, tutkimuslaitoksille ja julkisen sektorin toimijoille modernin ympäristön, joustavat prosessit sekä laaja-alaisen asiantuntemuksen prekliiniseen testaukseen, pilotointiin, validointiin ja verifiointiin. Metropolia Proof Health yhdessä HUS:in ja Helsingin kaupungin Testbedin kanssa muodostaa Health Proof Helsinki -kolmikannan, joka tarjoaa Helsingin alueella toimiville kotimaisille ja kansainvälisille hyvinvointi- ja terveysteknologian alan yrityksille kansainvälisesti verkottuneen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa tukevan palvelukokonaisuuden.

”Testaus- ja tutkimusyhteistyö täydentyy Annetten osaamisen myötä — ja mahdollistaa yhä moninaisempia kumppanuuksia sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Tervetuloa Annette!” sanoo Metropolian tutkimus- ja testauspäällikkö Eija Raussi-Lehto.

Annette Kainu People Finderissä.

Lisätietoja:

Annette Kainu
lääkäri, TKI-toiminta, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Annette.Kainu [at] metropolia.fi (Annette[dot]Kainu[at]metropolia[dot]fi)

Anita Ahlstrand
Hyvinvointi- ja terveyspalveluiden päällikkö, HyMy-kylä, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Anita.Ahlstrand [at] metropolia.fi (Anita[dot]Ahlstrand[at]metropolia[dot]fi)

Eija Raussi-Lehto
Tutkimus- ja testauspäällikkö, Metropolia Proof Health, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Eija.Raussi-Lehto [at] metropolia.fi (Eija[dot]Raussi-Lehto[at]metropolia[dot]fi)