Metropolia ja Hampaille.fi-verkkokauppa yhteistyöhön: Hammastarvikekaupan omahoitotuotteet tukevat suun terveyttä myös hammashoitokäyntien välissä

15.8.2022 - 11:00

Metropolia Ammattikorkeakoulun suun terveydenhoidon koulutusyksikkö on aloittanut uudenlaisen yhteistyön Hampaille.fi-verkkokaupan kanssa tuomalla pitkään toivotun myymälän suuhygienistiopiskelijoiden palvelutarjontaan.

Suunhoidon opetusklinikalla HyMy-kylässä asiakkaat voivat nyt ostaa tarvittavat suunhoidon tuotteet heti hoidon jälkeen kattavasta myymälästä, jossa heitä palvelevat suunhoidon tulevat asiantuntijat eli suuhygienistiopiskelijat. Kliinisen hoidon ja omahoitotuotteiden saaminen samasta paikasta heti suunhoitopalvelun jälkeen mahdollistaa asiakkaan parhaan hoitoon sitoutumisen ja hoidon hyvät tulokset.

"Tämä palvelupolku tarjoaa opiskelijoille jatkossa yrittäjyys- ja liiketoimintataitojen harjoittelemista, uusiin tuotteisiin kouluttautumista ja mikä tärkeintä, motivoi asiakkaita omaan hoitoon juuri heille sopivien laatutuotteiden avulla. Olen iloinen, että pääsemme ennakkoluulottomasti pilotoimaan uutta yhteistyön muotoa", sanoo Metropolian suun terveydenhuollon lehtori Ulla Marjosola.

Onnistumisia oikeilla omahoitotuotteilla

Suuri osa suun ja hampaiden hyvinvoinnin ylläpidosta tapahtuu omatoimisesti, joten oikeilla omahoitotuotteilla on suuri rooli. Tuotemyymälässä hinnoittelu on kohtuullinen ja tuotteet on valittu Myllypuron asuinalueen ja kohderyhmän mukaan. Palvelupolku on räätälöity mahdollisimman sujuvaksi: asiakas saa yhdellä pysäkillä sekä hammashoidon, itselleen sopivat tuotteet sekä ohjausta niiden käyttöön. Tuotteet ovat samoja, joita opiskelijat käyttävät kliinisessä hoidossa.

Suun terveydenhuollon opetusklinikka toimii osana HyMy-kylää Metropolian hyvinvoinnin rakentajien kampuksella Myllypurossa. HyMy-kylässä suuhygienistiopiskelijat saavat jatkossa harjoitella myyntitaitojaan ja asiakkaiden motivointia oikeilla välineillä ja tuotteilla parhaaseen mahdolliseen omahoitoon.

Terve suu on asiakkaan omahoidosta kiinni

Suuhygienistin työssä yksi onnistumisen mittari on ehdottomasti se, miten hyvin asiakas saadaan mukaan yhteiseen tanssiin kohti hyvää suun terveyttä. Näin yksilön hyvinvointia voidaan tukea merkittävästi läpi elämän. Toimivat, laadukkaat sekä yksilölle sopivat omahoitovälineet ja -aineet ovat tässä merkittävässä roolissa. Vaikka asiakas olisi suustaan huolehtiva, ei hänkään saavuta hyvää lopputulosta, mikäli välineet eivät ole kunnossa.

"Hammashoitoloista asiakas usein lähetetään ostoksille toisaalle. Tämä heikentää asiakkaan mahdollisuuksia jatkaa kotihoitoa suun terveyttä tukevalla suunnitelmallisella ja suunhoidon ammattilaisen ohjaamalla tavalla. Tilanne suussa ei muutu toivottuun suuntaan, mikäli välineiden hankinta lykkääntyy tai unohtuu, tai jos ammattilaisen suosittelemista välineistä poiketaan", muistuttaa Hampaille.fi-yrittäjä Sara Niilivuo.

Suusta hyvää oloa ja eloa

Hampaille.fi on Metropoliasta suuhygienistiksi valmistuneen alumnin ideasta syntynyt yritys. Se on perustettu vuonna 2016 ja on tiettävästi Suomen ensimmäinen ainoastaan suun terveydenhuollon tuotteisiin keskittynyt verkkokauppa. Luotettavuus, nopeus, asiakaspalvelu sekä korkeat arvot ja sydämellisyys ovat toiminnassa keskeisiä kulmakiviä.

"Yhteistyö Metropolian kanssa tulee olemaan tiivistä. Sen osana Hampaille.fi tuo pitkällä suuhygienistikokemuksella opiskelijoille tuotetietoutta sekä rohkaisee ajattelemaan myyntiä ennen kaikkea asiakkaan auttamisena. Olemme erittäin ylpeitä alkaneesta yhteistyöstä ja sen mukanaan tuomasta mahdollisuudesta parantaa suomalaisten suun terveyttä ja lisätä siten hyvää oloa ja eloa", kiittelee Niilivuo.

Avajaisviikkoa vietetään 22.-28.8.2022

Hampaille.fi-hammastarvikekauppa avattu Metropoliaan

Hampaille.fi-myymälän avajaisviikkoa vietetään 22.-28.8.2022.

"Toivotan sinut suunhoidosta kiinnostunut tervetulleeksi pistäytymään suunhoidon opetusklinikalle HyMy-kylään ja valitsemaan juuri sinulle sopivat omahoitotuotteet yhdessä suunhoidon ammattilaisen kanssa. Avajaisviikolla saat myymälässä myydyistä tuotteista 10 prosentin alennuksen", sanoo Niilivuo.

Kuvassa vasemmalta Hampaille.fi-yrittäjät Sara Niilivuo ja Jalmari Lehto sekä Metropolian Ulla Marjosola, Anita Ahlstrand ja Marianne Granlund.

Lisätietoja:

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Ulla Marjosola, suun terveydenhuollon lehtori
ulla.marjosola [at] metropolia.fi (ulla[dot]marjosola[at]metropolia[dot]fi)
+358 40 635 3883

Hampaille.fi
Yrittäjä, Suunhoidon asiantuntija
Sara Niilivuo
sara [at] hampaille.fi (sara[at]hampaille[dot]fi)
+358 40 505 0025