Myllypurolaisille avautui oma optikkoliike Metropolian kampukselle

16.9.2021 - 11:45

Metropolian KyläOPTIKKO-liike avasi ovensa 1.9.2021 Myllypuron kampuksella. KyläOPTIKKO on kaikille avoin optometristiopiskelijoiden vetämä optikkoliike, jossa on tarjolla kattavat näönhuoltopalvelut sekä valikoima niin klassisia kuin persoonallisiakin silmälasikehyksiä. Optikkoliikkeen käytössä on Essilorin huippulaitteet ja uusinta teknologiaa näöntutkimukseen, linssien mitoittamiseen ja hiomiseen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi maaliskuussa 2021 Metropolialle luvan yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen. Tarjottavat palvelut ovat fysioterapeutin, jalkaterapeutin, osteopaatin, optikon, toimintaterapeutin ja suuhygienistin palvelut, jotka tuotetaan ainutlaatuisessa oppimis- ja kehittämisympäristö HyMy-kylässä (Hyvinvointia Myllypurosta), sosiaali- ja terveysalan opintojen yhteydessä. Optikkoliike on osa HyMy-kylän hyvinvointi- ja terveyspalveluita.

HyMy-kylässä palveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden, yhteisöjen sekä kumppaneiden kanssa. Tavoitteena on monipuolistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjontaa ja näin edistää Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun asukkaiden hyvinvointia. Lisäksi vahvistetaan ammattikorkeakoulun roolia sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiossa.

"Autenttisella oppimisympäristöllä mahdollistetaan opiskelijoille tulevaisuuden taidot ja työelämälle tarvittavat osaajat. HyMy-kylässä opiskelijat saavat jo opintojen aikana mahdollisuuden monialaiseen työskentelyyn oikeiden asiakkaiden kanssa”, kertoo lehtori ja HyMy-kylän palvelutoiminnan vetäjä Anita Ahlstrand.

“KyläOPTIKKO tarjoaa kattavat näöntutkimukset asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Opiskelijalle ympäristö on turvallinen paikka oppia ja kehittyä alan ammattilaiseksi”, sanoo vastaava optometristi Mira Järvinen.

Nainen sovittamassa silmälaseja peilin edessä KyläOPTIKKO-liikkeessä

Tutustu HyMy-kylän verkkosivustoon
Lue lisää KyläOPTIKKO-palveluista

Lisätietoja

Lisätiedot HyMy-kylästä
Anita Ahlstrand, lehtori, palvelutoiminnan vetäjä
anita.ahlstrand [at] metropolia.fi (anita[dot]ahlstrand[at]metropolia[dot]fi)

Lisätiedot KyläOPTIKKO-palveluista
Mira Järvinen, vastaava optometristi
Mira.Jarvinen2 [at] metropolia.fi (mira[dot]jarvinen2[at]metropolia[dot]fi)