Hoas, Metropolia ja Helsingin kaupunki kehittävät Myllypuroa

15.12.2022 - 09:00

Metropolian Myllypuron kampus ilmasta katsottuna

Myllypuroon on syntymässä suuri kampusalue, kun Metropolia Ammattikorkeakoulun läheisyyteen rakentuvat lähivuosina vielä Stadin Ammattiopiston ja Helsingin kielilukion tilat. Nyt alueen palveluja täydentävät myös Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoasin upouudet asunnot, joiden suunnittelussa on huomioitu muuttuneen opiskelijaelämän tarpeet.

Hoasille on valmistumassa 279 uutta opiskelija-asuntoa Myllypuroon, aivan kampusalueen kupeeseen Yläkiventielle ja Myllymatkantielle. Ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet, ja loputkin asunnot ovat alkuvuoden aikana muuttokunnossa. Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhion mukaan Myllypuro alueena vastaa erinomaisesti opiskelijoiden sijaintitoiveisiin.

”Sijainti on nykyisin opiskelijoille asunnon valinnassa tärkein kriteeri. Myllypuron asunnoistamme on muutaman minuutin matka sekä kampukselle että metroasemalle, mikä helpottaa arjen sukkulointia. Myllypuro täyttää myös opiskelijoiden toiveet hyvistä palveluista ja mahdollisuudesta päästä nopeasti luonnon helmaan”, Tarhio kertoo.

Myllypuro monipuolistuu – ja kasvattaa kiinnostusta koko Itä-Helsinkiin

Myllypuron asukasluku on kasvanut 32 prosenttia viimeisen 30 vuoden aikana. Kasvu on ollut melko tasaista kaikissa ikäluokissa. Suurin kasvu väestössä on kuitenkin tapahtunut yli 65-vuotiaissa, joiden osuus oli 20 prosenttia vuonna 2021. Kampusalue ja opiskelija-asunnot tuovat lisää nuoria alueelle.

Myllypuron aluerakentamisen projektijohtaja Ritva Tanner Helsingin kaupungilta näkee, että Myllypuron monipuolistuminen vaikuttaa koko itäisen Helsingin kiinnostavuuteen.

”Hyvillä asioilla on taipumus kasautua, ja Myllypurolla on jo pidemmän aikaa ollut käynnissä lupaava kehityskulku. Positiivinen lumipallo on pyörimässä: Myllypuro on kehittyvä asuinalue ja opiskelukeskus. Myös yritysyhteistyön mahdollisuudet ovat hienot”, Tanner sanoo.

Myllypuron asukkaat ja Metropolian opiskelijat kohtaavat HyMy-kylässä

Metropolian varatoimitusjohtaja Simo Mustilan mukaan opiskelijoiden ja Myllypuron muiden asukkaiden yhteiselämä on lähtenyt sujuvasti liikkeelle.

Hyvä esimerkki ammattikorkeakoulun ja asukkaiden arkisista kohtaamisista on kansainvälisestikin ainutlaatuinen HyMy-kylä, joka tarjoaa asukkaille oppilastyönä terveys- ja hyvinvointipalveluja optikkopalveluista suun terveyden palveluihin.

”Metropolian kampus Myllypurossa on hyvinvoinnin rakentajien kampus, jossa on noin 6 000 opiskelijaa. Kampuksen ainutlaatuiset oppimisympäristöt mahdollistavat kasvavan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön yritysten ja julkisten toimijoiden kanssa. Kampus tarjoaa moderneja oppimisen erikoistiloja muillekin oppilaitoksille ja Myllypuron asukkaille opiskelijatyönä tehtäviä hyvinvointi- ja terveyspalveluja”, Mustila kertoo.

Kylämäinen tunnelma säilyy, vaikka alue kehittyy

Myllypuro-seuran puheenjohtaja Marita Manninen on asunut Myllypurossa vuodesta 1974 lähtien ja elänyt alueen kehitystarinassa mukana.

”Ensin Myllypuro oli vihreä lähiö, sitten siitä tuli urheilulähiö. Sitten rakentui uusi ostari – ja nyt meistä on tullut kampuslähiö. Otamme iloisina kehityksen ja yhteistyön alueen kehittäjien kanssa vastaan. Huhu kertoo, että Kontulassa ollaan jo vähän kateellisia. Vaikka Myllypuro kehittyy, eräs naapurustollemme tyypillinen asia säilyy: täällä on aina ollut kylämäinen tunnelma ja pidetty toisista huolta”, Manninen kertoo.

Mukailtu alkuperäistä uutista, joka on julkaistu Helsingin kaupungin sivuilla 14.12.2022: Uudet opiskelija-asunnot valmistuivat Myllypuron jättikampusalueelle – näin Myllypuro kehittyy

Lisätietoja:

Simo Mustila
Varatoimitusjohtaja, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Puh. 044 220 3300
simo.mustila [at] metropolia.fi (simo[dot]mustila[at]metropolia[dot]fi)

Matti Tarhio
Toimitusjohtaja, Hoas
Puh. 0400 800 255
matti.tarhio [at] hoas.fi (matti[dot]tarhio[at]hoas[dot]fi)

Ritva Tanner
Projektinjohtaja, Helsingin kaupunki
Puh. 09 310 25560
ritva.tanner [at] hel.fi (ritva[dot]tanner[at]hel[dot]fi)