Energia- ja ympäristötekniikka, insinööri (AMK)

Tutkintonimike
Insinööri (AMK)
Laajuus
240 opintopistettä
Kesto
4 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Tekniikoita tulevaisuuden ratkaisuihin

Maapallomme tulevaisuudelle on elintärkeää, että ihminen pystyy vähentämään luonnon kuormittumista ja uusiutumattomien luonnonvarojen kulutusta. Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma tarjoaa käytännön opetusta ympäristömme hyväksi, ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja energiaturvallisuuden takaamiseksi.

Pääteemojamme ovat puhdas vesi, kiertotalous ja energiantuotannon modernit ratkaisut, joilla luodaan ratkaisuja globaaliin kestävyyskriisiin.

Energia- ja ympäristötekniikka on osa Puhtaat ja älykkäät ratkaisut -osaamisaluetta. Saman katon alle on koottu paljon osaamista, joka takaa sinulle hyvät lähtökohdat saada ensiluokkaiset tiedot tulevaisuuden työpaikkaa varten.

Tutustu Energia- ja ympäristötekniikan opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Energia- ja ympäristötekniikan opintojen toteutustapa

Jos haluat oppia keinoja ympäristön suojelemiseksi ja energian ja puhtaan veden saatavuuden varmistamiseksi, Energia- ja ympäristötekniikka on sinulle sopiva valinta.

Sinua opettavat pitkän uran energia- ja ympäristötekniikan parissa luoneet alan korkeasti koulutetut ammattilaiset. He ymmärtävät, miten teoria kohtaa käytännön.

Metropolian ja työelämän välinen tiivis yhteistyö mahdollistaa sen, että jo opiskeluaikana pääset mukaan kiinnostaviin projekteihin, joissa kehitetään erilaisia viisaita ratkaisuita energiantuotantoon, veden puhtauteen ja materiaalitehokkuuteen liittyen. Projektit tehdään aina yrityksiin ja hankkeisiin.

Meillä opetuksen olennaisena osana ovat myös asiantuntijaluennot, joilla yritysten edustajat käyvät jakamassa uusimman tiedon alaltansa.

Miten sijoitun työelämään?

Tyypillisiä käytännön ongelmia, joita Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat voivat valmistuttuaan ratkoa ovat esim. aurinkoenergiajärjestelmien suunnittelu, vedenpuhdistamoiden optimointi ja osasuunnittelu ja jätehuoltoratkaisut.

Energiatekniikkaan erikoistuvat tutustuvat energiantuotannon ja energian loppukäytön käytännön toteutukseen.

Ympäristötekniikkaan erikoistuvat opiskelijat perehtyvät erilaisiin hallinnollisiin ja teknisiin tapoihin vähentää ympäristön kuormitusta puhdistustekniikoiden avulla ja resurssitehokkaalla suunnittelulla.

Valmistuttuasi sijoitut ensisijaisesti, erikoistumisestasi riippuen,

 • vedenpuhdistamoihin
 • voimalaitoksiin
 • jäte- tai energiatekniikan alan yrityksiin tai
 • insinööri- ja konsulttitoimistoihin.

Työtehtäväsi voi olla myös asiantuntijana tutkimuslaitoksessa tai hallinnollisissa tehtävissä.

Kysyttävää energia- ja ympäristötekniikan insinööritutkinnosta?

Kysyttävää energia- ja ympäristötekniikan opiskelusta?

Hakeminen

 • Hakuaika
  13.3.2024 klo 08:00 - 27.3.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Päiväopiskelu

  Hakuohjeet ja valintaperusteet

  Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset oppilaitokset käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2024 toisessa yhteishaussa 13.3.2024 klo 8:00 - 27.3.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

  Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Päiväopiskelu

  Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat:

  • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen niin, että tutkintonimike pysyy samana tai tutkintonimike vaihtuu
   TAI
  • siirtää opiskeluoikeutensa korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

  Jos siirto tapahtuu Metropolian sisällä siten, että tutkintonimike säilyy samana, kyse on tutkinto-ohjelman vaihdosta jonka ohjeet löytyvät Metropolian intranetistä (OMA).

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Päiväopiskelu

  Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille (esim. polkuopinnot/väyläopinnot, sekä muut avoimen opinnot). Metropolian opinnoiksi katsotaan kaikki opinnot, jotka kirjataan Metropolian opintorekisteriin ja avoimen opinnoiksi katsotaan kaikki sellaiset opinnot, joita ei ole suoritettu tutkintoon johtavan koulutuksen opiskeluoikeudella.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  syksy 2024
  • Päiväopiskelu

  Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Energia- ja ympäristötekniikan opintojen aloitusohjeet

Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty opiskelijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa syksyllä 2024 alkavaan Energia- ja ympäristötekniikan koulutukseen.

Koulutus järjestetään Vantaalla, Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1.

Ryhmätunnuksesi on TXO24S1

Toivotamme sinulle onnea ja menestystä opinnoissasi!

Ennen opintojen alkua

Vahvistaaksesi opiskelupaikkasi sinun tulee ottaa se vastaan hyväksymisilmoituksessa annettuun määräaikaan mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä teet samalla myös lukuvuosi-ilmoittautumisen. Tutustuthan huolellisesti ohjeisiin Opintojen aloitus -sivulla.

Pidäthän huolen, että olet aktivoinut käyttäjätunnuksen Metropolian OMA-järjestelmään. Tarvitset käyttäjätunnusta orientaatiopäivänä. Aktivoinnin voi tehdä aikaisintaan elokuun alussa. Ohjeet ja linkki tunnuksen aktivointiin.

Käythän lukemassa ohjeet kannettavan tietokoneen hankintaan.

Uusien opiskelijoiden perehdytyspäivät ke 14.8 ja to 15.8.2024

Opinnot alkavat perehdytyspäivillä. Energia- ja ympäristötekniikan uusien opiskelijoiden kaksipäiväiset perehdytyspäivät järjestetään 14.-15.8.2024 Myyrmäen kampuksella osoitteessa Leiritie 1, 01600 Vantaa. Uusille opiskelijoille lähetetään sähköpostilla perehdytyspäivien tarkempi aikataulu viikolla 32.

Jokaisen uuden opiskelijan tulee osallistua perehdytyspäiville, jotta opiskelu saadaan heti käyntiin tehokkaasti ja kaikki opiskelun alkuun liittyvät käytännön asiat selviävät. Perehdytyspäivän tarkoituksena onkin tutustua opiskelukäytänteisiin, talon tapoihin, korkeakoulun tiloihin ja tietysti opiskelukavereihin, tutoreihin sekä henkilökuntaan.

Valmistauduthan ottamaan perehdytyspäiville mukaan henkilötodistuksen, verkkopankkitunnukset sekä oman kannettavan tietokoneesi!

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 19.8.2024

Lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa maanantaina 19.8.2024. Lukujärjestys löytyy osoitteesta https://lukkarit.metropolia.fi/ Oman lukujärjestyksesi löydät ryhmätunnuksella TXO24S1. Opinnot vaativat läsnäoloa opetuksessa, joka järjestetään Myyrmäen kampuksella maanantaista perjantaihin pääosin klo 8-17 välillä. Tarkemmat syksyn lukujärjestykset selviävät perehdytyspäivillä.

Opinnot

Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Tutkintoon sisältyy kaikille pakollisia perusopintoja, pääainekohtaisia ja sivuainekohtaisia opintoja sekä työharjoittelua ja opinnäytetyö.

Opetussuunnitelmaan ja opintotarjontaan tutustutaan tarkemmin ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana. Voit kuitenkin jo ennen opintojen aloitusta tutustua Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan ja pääaineisiin opinto-oppaan kautta.

Ennen opintojen alkua

Ennen opintojen alkua olisi hyvä käydä kertaamassa matematiikan, kemian ja fysiikan opintoja:

Ennakkoon hankittavat oppikirjat

 • Syksyn kemian opetuksessa oppikirjana tullaan käyttämään "Tekniikan kemia" (Hänninen et al), 16. uudistettu painos (2022)
  kirja suositellaan hankittavaksi jo ennakkoon

Lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää opintojen aloituksesta tai opiskelusta, ota yhteyttä koulutussuunnittelija Noora Utriaiseen noora.utriainen2 [at] metropolia.fi (noora[dot]utriainen2[at]metropolia[dot]fi).

Jos sinulla on aikaisempia korkeakouluopintoja ja haluat keskustella niiden hyväksyttämisestä tulevaan tutkintoosi, ota yhteyttä koulutussuunnittelijaan elo-syyskuun aikana.

Tapaamisiin perehdytyspäivillä!

Pysäköintiohjeet kampukselle

Kampuksella ei ole omaa pysäköintialuetta. Myyrmäen opiskelijat voivat toistaiseksi hyödyntää väliaikaiseen pysäköintiin Energia-areenan ympäristössä olevia pysäköintipaikkoja. Rajallisten pysäköintimahdollisuuksien vuoksi suosittelemme saapumaan kampukselle julkista liikennettä käyttäen.

Oletko vailla asuntoa?

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas tarjoaa opiskelijoille edullisia vuokra-asuntoja opiskelupaikkojen läheisyydestä. Hoasilla on reilut 10 000 asuntoa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Voit hakea Hoasin asuntoa mikäli opiskelusi on päätoimista, tutkintoon johtavaa ja opintotukeen oikeuttavaa. Myyrmäessä Hoasilla on on neljä eri kohdetta, joista lähin tien toisella puolella! Vuokran määrään vaikuttaa muun muassa asunnon koko, sijainti, kiinteistön ikä sekä tehdyt perusparannukset. Hae asuntoa heti, kun opiskelupaikkasi on varmistunut osoitteessa https://hoas.fi/

Opiskelijatutoreiden terveiset

Katso opiskelijatutoreiden terveiset opiskelijakunta METKAn sivuilta.