Energia- ja ympäristötekniikan kesätöistä vakipestiin

9.9.2021 - 09:00

Otto HaapioOtto Haapio (kuvassa) ja Veera Ollila valmistuivat Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelmasta insinööreiksi (AMK) koronavuonna 2021. Molemmat pääsivät vakinaiseen työhön opiskeluajalta tuttuun työpaikkaan.

- En ollut lukion jälkeen aivan varma mitä haluaisin opiskella, mutta tekniikka kuitenkin kiinnosti. Metropolian energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma vaikutti mielenkiintoiselta vaihtoehdolta ja päätin hakea. Haapio muistelee. Hän valitsi pääaineekseen energiantuotantomenetelmät.

- En tiennyt energian tuotannosta ennen opintojen alkua juuri mitään, mutta pääaineopintojen alettua innostus alaa kohtaan kasvoi ja kasvaa edelleen! Opetus on Metropoliassa korkealaatuista ja ammattitaitoiset vierasluennoitsijat teollisuudesta tuovat käytännön näkökulman kursseille, Haapio kertoo.

Veera Ollila opiskeli pääaineenani ympäristötekniikkaa.

- Olin koko opintojeni ajan tyytyväinen siihen, että pääsin opiskelemaan juuri tähän tutkinto-ohjelmaan. Metropoliassa on hyvät ja asiantuntevat opettajat, joita on helppo lähestyä. Opintoja muovataan jatkuvasti niin, että ne vastaavat työelämän tarpeita.

Ollila koki etenkin projektikurssit opettavaisina, koska niissä oppiminen ja projektin aiheeseen syventyminen on kokonaisvaltaista. Ympäristötekniikan opinnoissa päästiin syventymään monipuolisesti alan eri osa-alueisiin.

Vaihto-opiskelua koronavuonna

Haapio lähti opintojen kolmantena vuonna kevätlukaudeksi vaihto-opiskelijaksi Alankomaihin opiskelemaan merituulivoimaa. Visiitti Alankomaissa jäi koronapandemian puhjettua valitettavan lyhyeksi ja Haapio palasi etuajassa Suomeen. Merituulivoiman opiskelu hoitui sen jäleen etäyhteydellä kotisohvalta Kannelmäestä Alankomaihin.

- Vaihto oli joka tapauksessa unohtumaton kokemus ja suosittelen vahvasti kaikkia vähintään harkitsemaan vaihtoon lähtöä. Alankomaiden reissu oli seikkailuntäyteinen ja sain paljon uusia kavereita, mutta pidän suuressa arvossa myös suorittamiani opintoja, jotka lisäsivät ammattitaitoani energiatekniikan insinöörinä, Haapio toteaa.

Kesätöistä vakinaiseen pestiin

Ollila sain toisen opiskeluvuoden jälkeen oman alan alan kesätyön, jossa hän saattoi jatkaa töitään vakinaisena työntekijänä myös valmistumisen jälkeen. Ollila toteaa, että harjoittelupaikkojen ja työn hakemista tuettiin Metropoliassa hyvin ja että hän sai Metropoliasta hyvät lähtökohdat työskennellä alalla.

- Vaikka energiantuotantomenetelmien pääaineen opinnot keskittyvät nimensä mukaan energian tuotantoon, opinnot mahdollistavat työllistymisen monenlaisissa tehtävissä energia-alalla, Haapio kertoo. - Opintojen toisena kesänä pääsin harjoittelijaksi Granlundille ympäristö- ja energiakonsultoinnin saralle ja sieltä löytyi työpaikka nuorempana asiantuntijana myös opintojen päätyttyä. Voin lämpimästi suositella Metropoliaa kaikille energia- ja ympäristöalasta kiinnostuneille!

Lisätietoja

Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma