Helsinki XR Center (HXRC) on ainutlaatuinen Metropolian luovien alojen kampuksen yhteydestä löytyvä keskus, jossa yhdistyy uudella tavalla design ja teknologia. HXRC on Euroopan suurin virtuaalitodellisuuteen keskittyvä keskus ja tähtää kansainväliseksi toimijaksi yhteistyökumppanien, lukuisten hankkeiden ja tapahtumien, sekä Metropolian XR-design muotoilun suuntautumisen kautta.

XR-teknologioihin keskittyvä keskus toimii tutkimus-, startup-, ja yritysyhteistyön keskiössä. XR Centerissä kohtautetaan luovia tiimejä, startup-yrityksiä sekä suurempia XR-toimijoita ja rahoittajia.

Tavoitteena on tarjota myös opiskelijoille ja muille toimijoille verkostoitumismahdollisuuksia, niin XR-alan asiantuntijoiden, yhteistyökumppaneiden, yritysten ja vierailijoiden kesken.

Helsinki XR Centerin toimintaa operoi Metropolia Ammattikorkeakoulu yhdessä FIVR - Finnish Virtual Reality Association kanssa. Virallisina yhteistyötahoina Helsingin kaupunki ja Business Finland.

Pukuun pukeutunut mies pitää päässään virtuaalitodellisuuslaseja ja kädessään peliohjainta. Taustalla on iso televisio, joka näyttää kuvaa pelistä, jota mies pelaa virtuaalitodellisuuslasien läpi.

Sijainti ja toimijat

XR Center sijaitsee Helsingin Arabianrannassa, Arabia135-kiinteistön neljännessä kerroksessa, Metropolian luovien alojen kampuksen yhteydessä. Tilojen yhteyteen on avattu syksyllä 2019 myös HXRC:n ylpeyden aihe, avoin demoalue - XR Showroom. Tila profiloituu XR-laitteiden kokeiluympäristöksi ja esittelee suomalaisen XR-osaamisen hedelmiä maailmalle.

Keskuksen noin 1000 neliötä kattavat lopulliset tilat rakentuvat vuoden 2021 aikana samaan Arabia135 kiinteistöön.

Helsinki XR Centerin tiloissa toimivat:

Mitä on XR?

  • XR (Extended Reality) on sateenvarjokäsite, joka tarkoittaa virtuaalisen-, yhdistetyn- ja laajennetun todellisuuden teknologioita
  • Tuttavallisemmin näistä käytetään nimityksiä VR (Virtual Reality), MR (Mixed Reality) ja AR (Augmented Reality)

Ota yhteyttä

Hämeentie 135 A, 00560 Helsinki
4 krs.

info [at] helsinkixrcenter.com

Tiina Vuorio kuva

Tiina Vuorio
Projektipäällikkö
tiina.vuorio (at) helsinkixrcenter.com