Helsinki XR Center (HXRC) on ainutlaatuinen Metropolian luovien alojen kampuksen yhteydestä löytyvä keskus, jossa yhdistyy uudella tavalla design ja teknologia. HXRC on Euroopan suurin laajennettuun todellisuuteen (VR, AR, MR) ja sen mahdollisuuksiin keskittyvä keskus ja se tähtää kansainväliseksi toimijaksi yhteistyökumppanien, lukuisten hankkeiden ja tapahtumien, sekä Metropolian XR-design muotoilun suuntautumisen kautta.

XR-teknologioihin keskittyvä keskus toimii tutkimus-, startup-, ja yritysyhteistyön keskiössä. XR Centerissä kohtautetaan luovia tiimejä, startup-yrityksiä sekä suurempia XR-toimijoita ja rahoittajia.

Tavoitteena on tarjota myös opiskelijoille ja muille toimijoille verkostoitumismahdollisuuksia, niin XR-alan asiantuntijoiden, yhteistyökumppaneiden, yritysten ja vierailijoiden kesken.

Helsinki XR Centerin toimintaa operoi Metropolia Ammattikorkeakoulu. Keskuksen yhteistyötahoja ovat muun muassa YLE, Helsingin kaupunki ja Uudenmaan liitto. Helsinki XR Center on osa XR4Europe ja FAIR - Finnish AI Region verkostoja.

A colourful graffiti at Helsinki XR Center premises, where one robot hand and one human hand touch each other with their index fingers.

Sijainti ja toimijat

XR Center sijaitsee Helsingin Arabianrannassa, Arabia135-kiinteistön kolmannessa kerroksessa, Metropolian luovien alojen kampuksen yhteydessä. Keskuksen noin 1000 neliötä kattavat lopulliset tilat rakentuivat vuoden 2021 aikana, joihin sisältyy tapahtumatila, henkilöstölle ja hautomotiimeille pyhitetyt työtilat sekä ainutlaatuinen XR-laitteiden kokeiluympäristö HXRC Showroom, joka esittelee suomalaisen XR-osaamisen hedelmiä maailmalle.

Helsinki XR Centerin tiloissa toimivat myös:

Mitä on XR?

  • XR (Extended Reality) on sateenvarjokäsite, joka tarkoittaa virtuaalisen-, yhdistetyn- ja laajennetun todellisuuden teknologioita
  • Tuttavallisemmin näistä käytetään nimityksiä VR (Virtual Reality), MR (Mixed Reality) ja AR (Augmented Reality)

Ota yhteyttä

Hämeentie 135 A, 00560 Helsinki
3 krs.

info [at] helsinkixrcenter.com (info[at]helsinkixrcenter[dot]com)

Tiina Vuorio kuva

Tiina Vuorio
Head of Unit
Helsinki XR Center
tiina.vuorio (at) helsinkixrcenter.com