Digitaaliset mediapalvelut, medianomi (ylempi AMK)

Tutkintonimike
Medianomi (ylempi AMK)
Laajuus
60 opintopistettä
Kesto
1-1,5 vuotta
Opiskelupaikka
Opiskelumuoto
Opetuskieli
Suomi
Hinta
Maksuton

Opiskelu

Digitaalisten mediapalvelujen tutkinto-ohjelmassa voit syventää digitaalisen median osaamistasi. Asiantuntijuutesi kasvaa ja saat valmiuksia toimia kehittämis- ja esihenkilötehtävissä digitaalisen viestinnän alalla. Tutkinto antaa myös pätevyyden virkoihin, joiden kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.

Kehity digitaalisen median asiantuntijana

Koulutuksen keskeisiä sisältöalueita ovat

 • media-alan toimintakentän tuntemus: trendit ja tulevaisuudennäkymät, teknologiaympäristö, ansaintamallit ja arvoketjut
 • digitaalisten palveluiden konseptisuunnittelu ja kehittäminen
 • käyttäjäkeskeinen suunnittelu
 • johtaminen ja esimiestyö media-alalla
 • tutkiva kehittäminen.

Tutkinnon laajuus on 60 opintopistettä. Syventävien ammattiopintojen lisäksi tutkintoon sisältyy vapaavalintaisia opintoja ja 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö.

Tutustu digitaalisten mediapalvelujen opetussuunnitelmaan Opinto-oppaassa.

Monimuoto-opiskelua työn ohessa

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina niin, että opiskelu työn ohessa on mahdollista. Koko ryhmän yhteisiä tapaamisia on pääsääntöisesti yhtenä iltana viikossa (yleensä tiistaisin klo 17–20). Ryhmätapaamisiin osallistumisen lisäksi opiskelu edellyttää sitoutumista itsenäiseen opiskeluun ja pienryhmissä työskentelyyn.

Ryhmätapaamiset toteutetaan pääosin etänä, mutta ryhmäytymisen ja verkostoitumisen tukemiseksi opintoihin kuuluu myös lähitapaamisia Arabian kampuksella. Opiskelussa hyödynnetään erilaisia verkkotyökaluja sekä yksilö- että ryhmätehtävissä.

Tutkinnon kesto on 1,5 vuotta, mutta tutkinto on suoritettavissa myös yhden lukuvuoden aikana.

Monialaisessa opiskelijaryhmässä sinulla on erinomainen mahdollisuus verkostoitua toisten media-alan ammattilaisten kanssa.

Opinnäytetyö työelämän kehittämishankkeesta

Ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa opinnäytetyö perustuu konkreettiseen työelämän kehittämishankkeeseen. Kehittämishanketta ja sen tuloksia lähestytään tutkimuksellisella otteella. Opinnäytetyöllä osoitat kykysi soveltaa tutkimustietoa ja käyttää valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Opinnäytetyö kehittää myös valmiuksiasi itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.

Kysyttävää digitaalisten mediapalveluiden opiskelusta?

Hakeminen

 • Hakuaika
  13.3.2024 klo 08:00 - 27.3.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  Syksy 2024
  • Kulttuuri

  Hakuohjeet ja valintaperusteet

  Korkeakoulujen yhteishaku on kansallinen hakumenettely, jota suomalaiset oppilaitokset käyttävät valitessaan uusia opiskelijoita. Kevään 2024 toisessa yhteishaussa 13.3.2024 klo 8:00 - 27.3.2024 klo 15:00 voi hakea enintään kuuteen (6) suomenkieliseen korkeakoulututkintoon. Nämä kuusi vaihtoehtoa voivat sisältää koulutusohjelmia yhdestä tai useammasta korkeakoulusta.

  Kaikki hakemiseen tarvittavat tiedot ovat valtakunnallisessa Opintopolku.fi -portaalissa. Opintopolku.fi:stä löydät koulutusohjelmien kuvaukset, hakukriteerit, hakuohjeet, hakulomakkeet ja paljon muuta.

 • Hakuaika
  1.5.2024 klo 08:00 - 15.5.2024 klo 15:00
  Opintojen aloitus
  syksy 2024
  • Kulttuuri

  Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa korkeakouluopintoja suorittaneille. Kaikki suomalaiset korkeakouluopinnot huomioidaan riippumatta siitä onko ne suoritettu avoimen opintoina vai tutkintoon johtavassa koulutuksessa, tai onko opiskeluoikeus voimassa vai päättynyt.

  Hakuaika: 1.5.2024 klo 8:00- 15.5.2024 klo 15:00

  Hakuohjeet: julkaistu Opintopolussa

Kysyttävää hakemisesta?

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100, puhelinpalveluaika ma - ke klo 10-12
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Opintojen aloitus

Opintojen aloitus Metropoliassa

Tervetuloa opiskelemaan tutkintoa Metropoliaan!

Tutkinto-opintojen aloittamisessa on muutamia vaiheita, jotka kannattaa tehdä jo ennen opiskelun alkua. Lue alta kaikki Metropolian tutkinto-opiskelijoita koskevat ohjeet sekä omaa ryhmääsi koskevat ohjeet. Ryhmäkohtaiset ohjeet julkaistaan lähempänä opintojen aloitusta.

Digitaalisten mediapalvelujen ylemmän AMK-tutkinnon opintojen aloitus

Lämpimät onnittelut opiskelupaikasta digitaalisten mediapalveluiden YAMK-tutkinto-ohjelmassa!

Opintosi alkavat tiistaina 20.8.2024 klo 17.00–20.00 lähitapaamisella Arabian kampuksella, osoitteessa Hämeentie 135D. Kokoonnumme rakennuksen kolmannessa kerroksessa sijaitsevaan luokkaan AR304 (portaista vasemmalle käytävän päähän saakka). Ota tapaamiseen mukaan myös henkilöllisyystodistuksesi.

Tutustu alla oleviin opintojen aloittamiseen liittyviin materiaaleihin. Kesätehtävien tekeminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä tapaamista.

Nähdään elokuussa!