Talotekniikka (Sähkötekniikka & LVI) - AMK-tutkinnot - Metropolia Ammattikorkeakoulu
Valitse sivusto

Metropolia.fi / Hae opiskelijaksi / Opinto-opas / Wiki / CV / Blogit

Talotekniikka, päivätoteutus

Päivä / Monimuoto

Tutkintonimike: insinööri (AMK)
Kesto: 4 vuotta
Laajuus: 240 opintopistettä
Aloituspaikat: 95
Opetuspaikka: Vanha maantie 6, Espoo

Hakuaika:
Kevään 2016 yhteishaku: 16.3.—6.4.2016.

Kevään 2016 hakuohje

Talotekniikan osaajille on kysyntää!

Talotekniikka on yhteisnimitys kiinteistön ja siihen liittyvien tilojen teknisten palveluiden, järjestelmien ja laitteiden kokonaisuudelle. Talotekniikka on toimivan ja terveellisen asuin- ja työympäristön suunnittelua ja rakentamista uuden, ympäristölle ystävällisen teknologian avulla.

Työllistymisnäkymät talotekniikan alalla ovat hyvät nyt ja tulevaisuudessa. Työllistyminen on usein mahdollista jo opiskelun aikana.

Opiskelu talotekniikassa

Talotekniikan koulutuksessa voit valita opetustarjonnastamme oman mielenkiinnon ja tavoitteiden mukaisesti opintoja tutkintoosi. Alun yhteisten opintojen jälkeen suuntaat LVI-tekniikan tai sähköisen talotekniikan opintoihin. Voit halutessasi valita opintopolkusi niin, että se täyttää suunnittelu- ja työnjohtopätevyyksien koulutukselle asetetut vaatimukset.

LVI-tekniikka

Suorittamalla talotekniikan LVI-suunnittelun opintopolun opit ymmärtämään ja soveltamaan LVI-tekniikan eri osa-alueita LVI-suunnittelussa sekä projektinhallinnassa. Tämän opintopolun käytyäsi saat koulutuksellisen pätevyyden toimia LVI-suunnittelutehtävissä valmistumisesi jälkeen.

Talotekniikan LVI-urakoinnin opintopolussa opit hallitsemaan LVI-urakoinnin, -huollon ja -ylläpidon käytänteitä ja lainalaisuuksia sekä ymmärtämään rakentamisprosessin kokonaisuutta. Saat myös perusvalmiudet suunnittelutehtäviin.

LVI-insinöörin opinnot sisältävät paljon käytännönläheisiä projektiopintoja ja työssäoppimista. Valmistuttuasi voit toimia esimerkiksi LVI-suunnittelijana, LVI-urakoinnin projektipäällikkönä, projektinhoitajana, valvojana, työnjohtajana, tarjouslaskijana, myynti-insinöörinä, huoltopäällikkönä tai energia-asiantuntijana.

Sähköinen talotekniikka

Sähköisen talotekniikan opintopolussa saat monipuoliset valmiudet sähköteknisten järjestelmien käyttöön, suunnitteluun, urakointiin, kehittämiseen ja rakentamiseen. Erityisenä painopisteenä on kiinteistöjen uusimmat ohjaus- ja valvontajärjestelmät sekä energiatehokkuusratkaisut.

Valmistuttuasi voit toimia esimerkiksi sähkösuunnittelijana, projektin hoitajana, projektipäällikkönä, sähkötöiden johtajana ja valvojana, energia-asiantuntija sekä teknisenä myyjänä.

Opiskelijat kertovat

 

"Mielenkiintoni talotekniikan alaan on kasvanut mitä enemmän olen siihen syventynyt. Nykyaikaisen suunnittelijan tehtäviin ei kuulu vain piirrellä putkia ja kanavia, vaan hyvin tehty suunnittelu pitää sisällään osaamista vahvasti mm. energiataloudellisuudesta." Laura, Talotekniikasta valmistunut

"Valmistuin ammattiin, jossa töitä riittää, enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni opiskella LVI-alaa." Marko, Talotekniikasta valmistunut

"Varsinaista työkokemusta eikä teoriaa ole alalta ennen ollut, mutta koulu osoittautui heti alusta todella mielenkiintoiseksi. Samalla minulle avautui aivan uusi ala eli sähkö." Niko, Talotekniikasta valmistunut

Hakuvinkkejä

  • Hakuohje: Lue hakuohje tarkkaan. Haku valtakunnallisessa yhteishaussa 16.3.2016 klo 08:00 – 6.4.2016 klo 15:00. Jos et ymmärrä jotain kohtaa, ota yhteyttä hakijapalvelut @ metropolia . fi
  • Koulutuksen sisältö: Tutustu 16.3.2016 alkaen opinto-oppaassa julkaistavaan opetussuunnitelmaan, jotta tiedät koulutuksen tarkemman sisällön.
  • Valintakoe: torstaina 26.5.2016 tekniikan ja liikenteen alan valtakunnallinen valintakoe
  • Valintakokeen sisältö: Tutustu tekniikan edellisten vuosien valintakokeisiin, jotta tiedät, minkä tasoisia tehtävät ovat.

Hakuajat

8. - 27.1. Englanninkieliset AMK-tutkinnot
   
16.3. - 6.4. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus) ja ylemmät AMK-tutkinnot (suomi ja englanti)
   
7.9. - 21.9. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus) ja ylemmät AMK-tutkinnot

Kokemuksia Metropoliasta

Kokemuksia Metropoliasta

"Koulutus antaa mielestäni hyvät valmiudet työelämään omatoimisille ja sitkeille tyypeille."
- Emilia, Elokuvan ja television koulutus

OPISKELIJOIDEN KERTOMUKSIA →