Valitse sivusto

Metropolia.fi / Hae opiskelijaksi / Opinto-opas / Wiki / Vuosikertomus / Blogit

Talotekniikka, päivätoteutus

Päivä / Monimuoto

Tutkintonimike: insinööri (AMK)
Kesto: 4 vuotta
Laajuus: 240 opintopistettä
Aloituspaikat: 70
Opetuspaikka: Vanha maantie 6, Espoo

Hakuaika:
Kevään 2015 yhteishaku: 17.3.–9.4.2015.

Talotekniikan osaajille on kysyntää!

Talotekniikka on yhteisnimitys kiinteistön ja siihen liittyvien tilojen teknisten palveluiden, järjestelmien ja laitteiden kokonaisuudelle. Talotekniikka on toimivan ja terveellisen asuin- ja työympäristön suunnittelua ja rakentamista uuden, ympäristölle ystävällisen teknologian avulla.

Työllistymisnäkymät talotekniikan alalla ovat hyvät nyt ja tulevaisuudessa. Työllistyminen on usein mahdollista jo opiskelun aikana.

Opiskelu ja oppijan polku talotekniikassa

Talotekniikan koulutuksessa voit valita opetustarjonnastamme oman mielenkiinnon ja tavoitteiden mukaisesti opintoja tutkintoosi. Alun yhteisten opintojen jälkeen suuntaat LVI-suunnittelun, LVI-urakoinnin tai sähköisen talotekniikan opintopolulle. Voit halutessasi valita opintopolkusi niin, että se täyttää suunnittelu- ja työnjohtopätevyyksien koulutukselle asetetut vaatimukset.

LVI-suunnittelu

Suorittamalla talotekniikan LVI-suunnittelun opintopolun opit ymmärtämään ja soveltamaan LVI-tekniikan eri osa-alueita LVI-suunnittelussa sekä projektinhallinnassa. Opinnot sisältävät paljon käytännönläheisiä projektiopintoja. Suorittamalla tämän opintopolun valmistunut insinööri saa koulutuksellisen pätevyyden toimia LVI-suunnittelutehtävissä.

LVI-urakointi

Talotekniikan LVI-urakoinnin opintopolussa opit hallitsemaan LVI-urakoinnin, -huollon ja -ylläpidon käytänteitä ja lainalaisuuksia sekä ymmärtämään rakentamisprosessin kokonaisuutta. Opiskelet myös perusvalmiudet suunnitella tavanomaisia kohteita. Merkittävä osa opinnoista on ohjattuja projektiopintoja ja ohjattua työssäoppimista.

Sähköinen talotekniikka

Sähköisen talotekniikan opintopolussa saat monipuoliset valmiudet sähköteknisten järjestelmien käyttöön, suunnitteluun, urakointiin, kehittämiseen ja rakentamiseen. Erityisenä painopisteenä on kiinteistöjen uusimmat ohjaus- ja valvontajärjestelmät sekä energiatehokkuusratkaisut.

Valmistuttuasi voit toimia esimerkiksi sähkösuunnittelijana, projektin hoitajana, projektipäällikkönä, sähkötöiden johtajana ja valvojana, energia-asiantuntija sekä teknisenä myyjänä.

 

"Mielenkiintoni talotekniikan alaan on kasvanut mitä enemmän olen siihen syventynyt. Nykyaikaisen suunnittelijan tehtäviin ei kuulu vain piirrellä putkia ja kanavia, vaan hyvin tehty suunnittelu pitää sisällään osaamista vahvasti mm. energiataloudellisuudesta." Laura, Talotekniikasta valmistunut

"Valmistuin ammattiin, jossa töitä riittää, enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni opiskella LVI-alaa." Marko, Talotekniikasta valmistunut

"Varsinaista työkokemusta eikä teoriaa ole alalta ennen ollut, mutta koulu osoittautui heti alusta todella mielenkiintoiseksi. Samalla minulle avautui aivan uusi ala eli sähkö." Niko, Talotekniikan opiskelija

Hakuvinkkejä

  • Hakuohje: Lue hakuohje tarkkaan. Haku valtakunnallisessa yhteishaussa 17.3.-19.4.2015. Jos et ymmärrä jotain kohtaa, ota yhteyttä hakijapalvelut @ metropolia . fi
  • Koulutuksen sisältö: Tutustu 17.3.2015 alkaen opinto-oppaassa julkaistavaan opetussuunnitelmaan, jotta tiedät koulutuksen tarkemman sisällön.
  • Valintakoe: maanantaina 28.5.2015 tekniikan ja liikenteen alan valtakunnallinen valintakoe
  • Valintakokeen sisältö: Tutustu tekniikan edellisten vuosien valintakokeisiin, jotta tiedät, minkä tasoisia tehtävät ovat.

Hakuajat

Syksy 2014

8.–22.9. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus) ja ylemmät AMK-tutkinnot

Kevät 2015

7.–27.1. Englanninkieliset AMK-tutkinnot
17.3.–9.4. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus) ja ylemmät AMK-tutkinnot (suomi ja englanti)

Kokemuksia Metropoliasta

Kokemuksia Metropoliasta

"Koulutus antaa mielestäni hyvät valmiudet työelämään omatoimisille ja sitkeille tyypeille."
- Emilia, Elokuvan ja television koulutus

OPISKELIJOIDEN KERTOMUKSIA →

Ajankohtaista

Metropolia Ammattikorkeakoulu - Yhteisö, uudistaja ja kumppani


Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Koulutamme kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä.

Metropolia muodostaa yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat ja joka synnyttää oivalluksia ja osaamista työhön ja hyvinvointia elämään.