Kulttuurituotannon yamk-opiskelu toi uusia näkökulmia ja ajatuksia omaan työhöni sekä ammatti-identiteetin kehittämiseen

9.9.2022 - 09:00

Noora SormunenNoora Sormunen valmistui vuonna 2022 kulttuurituottajan ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta.

– Päädyin opiskelemaan Metropoliaan, sillä halusin syventää omaa ammatillista osaamistani ja oppia lisää alasta. Halusin saada lisää tietoa ja kuulla ylipäänsä, miten kulttuuri- ja tapahtuma-alalla menee ja mihin suuntaan ala on menossa, Noora muistelee

Noora jäi työstään opintovapaalle.

– Opintovapaa oli hyvä päätös, sillä se mahdollisti myös lisäopintojen tekemisen. Oli mahtavaa päästä tekemään tutkimuksellista työtä, jossa piti kerryttää tietopohjaa. Saatua tietoa sovellettiin aina myös käytännön työelämään, mikä toi selkeää eroa aikaisempaan työarkeen, Noora kertoo.

Tutkinto antoi Nooran mielestä paljon uusia näkökulmia ja ajatuksia omaan työhön sekä ammatti-identiteetin kehittämiseen.

– Opintojen aikana opin tunnistamaan asioita joissa olen oikeasti hyvä. Lopputyöstä saamani positiivinen palaute vahvisti viimeistään ymmärrystäni siitä, että olen todellinen kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattilainen, Noora iloitsee.

Opintojen aikana Noora päätyi myös tutkimaan ja miettimään sitä, mihin haluaa oman urapolkunsa johtavan.

– Lopulta opintojen ansiosta sain varmuuden suunnasta mihin haluan mennä urallani, ja päädyin vaihtamaan työpaikkaa. Niinpä nykyisin toimin tuottajana Messukeskuksella, Noora kertoo.

– Opintojen aikana tutustuin myös mahtaviin ihmisiin. Sain uusia tuttavuuksia ja verkostoja samalla alalla olevista ihmisistä, Noora kiittelee monen yamk-opiskelijan tavoin.

Lisätietoja

Kulttuurituotannon ylemmän amk-tutkinnon opiskelu