Mieluisa työpaikka löytyi jo tuotantotalouden opintojen aikana

3.8.2023 - 15:00

Kristian RäihäKristian Räihä valmistuu tuotantotalouden insinööriksi (AMK) vuonna 2023. Hän opiskelee viimeistellen insinöörityötään.

Kristian on alanvaihtaja ja tuli opintoihin täysin erilaisesti työmaailmasta.

– Tuta oli minulle hyvin selkeä vaihtoehto, sillä sen monipuolisuus teki minuun vaikutuksen. Tutan hyviä puolia on se, että mahdollisuudet ovat käytännössä laidasta laitaan. Ehdottomasti monipuolisuus ja vaihtoehtojen laajuus oli tuotantotalouden parhaat puolet. Tulevia työnantajia ja uramahdollisuuksia ei ainakaan tutkinnon perusteella tarvitse karsia pois, Kristian kiittelee.

Kristian suuntautui opinnoissaan kansainväliseen ICT-liiketoimintaan.

– Opiskelujen ohessa olen ollut työelämässä kiinni tavalla tai toisella. Toinen kouluprojekti oli tälle samaiselle organisaatiolle, jossa nyt olen töissä. Projekti antoi minulle oivan mahdollisuuden päästä näyttämään tilaajaorganisaatiolle hyvää asennetta ja otetta. Toisen vuoden opiskelijana sain heiltä kesätyöpaikan. Kolmantena vuotena pääsin samaan organisaatioon harjoitteluun ja sitä kautta edelleen kesätöihin, Kristian muistelee.

Kristianin viimeisenä kouluvuotena tuleva työnantaja julkaisi avoimen työpaikkailmoituksen, jossa haettiin projektityöntekijää uuden tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönottoprojektiin.

– Hain heti kyseistä työpaikkaa ja sille tielle olen jäänyt. Työni on tällä hetkellä vastuullista ja erittäin monipuolista. Työni pitää sisällään esityksiä ja tilannetiedotuksia johtoryhmälle, tuotannonohjausjärjestelmän kehitystyötä, kustannuslaskentaa ja -seurantaa sekä yhteydenpitoa tuotannon ja palveluntarjoajan välillä. Olen nykyisin projektipäällikkönä tällä samaisella työnantajalla, eikä vaihdokselle ei toistaiseksi ole ollut tarvetta, Kristian kiittelee.

– Ammatillisesti tämä tuotantotalouden tutkinto-ohjelma oli itselle nappiosuma.

Lisätietoja

Tuotantotalouden opiskelu