Parasta kulttuurituotannon yamk-opinnoissa on ammatillisen itsetunnon kehittyminen ja uudet ystävät

4.4.2020 - 09:00

Susse SalonenSusse Salonen on kultturialan freelancer, joka työskentelee fanituotevastaavana mm. Antti Tuiskulle, Haloo Helsingille ja Vesalalle sekä on Flow Festivalin siivouksen ja kierrätyksen tuottaja. Hän tekee freelancerina myös tapahtumatuotantokeikkoja.

– Halusin kouluttaa itseäni lisää ja olin huomannut, että joissain työpaikoissa yamk-tutkinto oli jopa vaatimuksena. Hain opiskelemaan, ja ilokseni aloitin kulttuurituottajan YAMK-opinnot Metropoliassa alkuvuodesta 2019, Susse muistelee.

– Opinnoissa parasta on ollut oman ammatillisen itsetunnon kehittyminen ja ymmärrys siitä, että minä tosiaan olen oman alani ammattilainen ja monien asioiden asiantuntija. Tämän lisäksi olen saanut vuosikurssiltani uusia ystäviä sekä ammattilaisia verkostooni, Susse iloitsee.

Opinnot toteutuvat suurimmaksi osaksi etänä. Yamk-opinnoissa monet koulutehtävät liitetään työelämään ja freelancerille se voi olla välillä haastavaa.

– Koin kuitenkin, että kaikista freelancer-töistäni löytyi hyviä esimerkkejä koulutehtäviä varten ja oli erittäin hyödyllistä käydä töissä tapahtuneita tilanteita läpi opiskelun kautta ja samalla oppia niistä lisää, Susse kertoo.

Sussen mielestä kulttuurituotannon yamk-opinnoista saa paljon enemmän kuin mitä kursseilla opetetaan, vaikka kurssitkin ovat laadukkaita ja tietoa täynnä.

– Opintojen aikana nautin erityisesti lähipäivistä ja kaikesta siitä tiedosta ja taidosta mitä ihanilla opettajilla ja vuosikurssilaisillani oli tarjota! Susse kiittelee.

Lisätietoja

Kulttuurituotannon ylemmän AMK-tutkinnon opiskelu