Oona: Osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille

Oona - osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille ESR-hanke tukee uusmaalaisia yrittäjänaisia rohkeasti kasvattamaan yritystään osaamisen kehittämisen ja vertaistuen avulla.

Syksyllä 2017 osaamista kehitetään palveluiden ja tuotteiden uudistamisen, johtamisen, digiosaamisen sekä vertaistyöskentelyn parissa.

Hankkeen maksuttomiin koulutuksiin ja vertaisryhmiin ovat tervetulleet kaikki uusmaalaiset yrittäjänaiset yrityksen toimialasta, yritysmuodosta tai koosta riippumatta.

 

Työpajat

Onnistumista ja oivalluksia johtamiseen työpajat 10.10. - 5.12.2017

Työpajat kasvun ja johtamisen tueksi. Työpaja-sarjan teemoina ovat itsensä johtaminen, verkostot ja osuustoiminta, esimiestyö, yhteiskehittäminen sekä työntekijän rekrytointi. Jokainen työpaja koostuu yrittäjänaisen ja hankkeen asiantuntijoiden alustuksista, ryhmätyöskentelystä sekä verkostoitumisesta. Työpajaan kannattaa tulla avoimin mielin oppimaan ja verkostoitumaan.

Hinta: koulutus on maksuton. Peruutusmaksu: mikäli peruutat osallistumisen viikkoa ennen
(7 pv) työpajan alkua, veloitamme sinulta 50 e + alv peruutusmaksun.

Paikka: Metropolia amk Leppävaaran toimipiste, Vanha Maantie 6, kokoustila Revontuli
(A-puoli, 1. kerros)

Syksyn 2017 työpajat tiistaisin 10.10., 24.10., 7.11., 21.11. ja 5.12. klo 8.30-12.00.

Jokaiseen työpajaan ilmoittaudutaan erikseen.

 

Itsensä johtaminen 10.10.2017
klo 8.30-12.00

Ilmoittaudu työpajaan

Itsensä johtamisen työpajassa yrittäjä tarkastelee itseään ja omaa johtamistaan, omaksuu itsensä johtamisen työkaluja, saa työvälineitä työntekijöiden itsensä johtamisen edistämiseen sekä verkostoituu ja voimaantuu.


Työpajan vetäjänä toimii Metropolia ammattikorkeakoulun, sosiaali- ja terveysalan YAMK tiimin lehtori ja yrittäjä Sirkka-Liisa Kolehmainen. Vierailevana yrittäjänä työpajassa on Life Coach Kirsi Hämäläinen, Cassiope.

Lue blogi "Yrittäjänainen: opettele olemaan itsellesi paras mahdollinen pomo!"

 

Verkostot ja osuustoiminta 24.10.2017
klo 8.30-12.00

Ilmoittaudu työpajaan

Työpajasta yrittäjä saa eväitä siihen, mistä voi löytää verkostokumppaneita ja miten verkostoissa toimitaan. Pajassa punnitaan osuuskuntatoiminnan hyviä ja huonoja puolia ja tarkastellaan sitä, millaisia erilaisia toimintaperiaatteita osuuskunnalla voi olla.

Työpajan alussa useammassa osuuskunnassa työskennellyt yrittäjä Johanna Hytönen kertoo omia kokemuksiaan osuuskunnissa toimimisesta. https://banana.fi/author/johanna/ . Sen jälkeen teemme verkostoitumisharjoituksen. Työpajan vetäjänä toimii Minna Janhonen Työterveyslaitoksesta.

Lue blogi "Osuustoiminnasta ja verkostoitumisesta potkua yritystoimintaan".

 

Esimiestyö 7.11.2017 klo 8.30-12.00

Ilmoittaudu työpajaan

Yrittäjästä esimieheksi -työpajasta yrittäjä saa vinkkejä hyvään esimiestoimintaan sekä esimiestyön periaatteisiin. Esimiestyötä tarkastellaan erityisesti vuorovaikutuksen, tavoitteiden asettamisen ja niiden saavuttamisen seuraamisen näkökulmista.  


Työpajan vetäjänä toimii Sara Lindström Työterveyslaitoksesta. Esimiesvalmentajana on toimitusjohtaja ja yrittäjä Päivi Saatsi, Työvalmennus Futuuri Oy.

 

Yhteiskehittäminen 21.11.2017
klo 8.30-12.00

Ilmoittaudu työpajaan

Yhteiskehittämisen työpajassa saat perusosaamista ja ideoita osallistavaan kehittämiseen asiakkaiden, muiden yrittäjien, henkilöstön ja muiden mahdollisten kumppanien kanssa. Yhteistyö on voimaa, kun ideoidaan ja uudistetaan yrityksen tuotteita, palveluita, strategiaa tai vaikkapa työprosesseja.

Työpajaemäntinä toimivat Sirkka-Liisa Kolehmainen Metropolia-ammattikorkeakoulusta ja Sara Lindström Työterveyslaitokselta.

 

Työntekijän rekrytointi 5.12.2017
klo 8.30-12.00

Ilmoittaudu työpajaan

Työpajassa saat sparrausta ensimmäisen työntekijän palkkaukseen ja vinkkejä onnistuneeseen  rekrytointiin pienessä yrityksessä. Käsittelemme erityisesti sitä, mitä ensimmäistä työntekijää palkatessa on hyvä ottaa huomioon, miten löydät omaan yritykseen sopivan ihmisen ja minkälaista tukea työntekijän rekrytointiin on saatavilla. Työpajasta saat käytännön tukea ja rohkeutta ottaa ensimmäiset askeleet kohti työntekijän palkkaamista. Jo työllistäville työpaja tarjoaa eväitä kirkastaa yrityksen rekrytointiviestiä, onnistua rekrytoinneissa sekä verkostoitua yrittäjänaisten kesken.

Työpajan aluksi työlainsäädännön asiantuntija kertoo käytännönläheisesti, mitä työntekijää palkattaessa on hyvä ottaa huomioon. Tämän jälkeen osallistujat pääsevät pohtimaan työpisteissä oman yrityksen rekrytointiviestiä ja sopivia rekrytointitapoja. Lisäksi rekrytoinnin tukipalveluista/palkkatuesta ja avoimet työpaikat -palvelusta on kertomassa Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija Matti Martikainen. Työpajan vetävät Työterveyslaitoksen asiantuntijat Sara Lindström ja Tiina Taipale.

 

Digipajat

Yrittäjänaisten digipajat loka-joulukuussa 2017 ja keväällä 2018

Oona - osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille ESR-hanke tarjoaa maksuttomia Digipajoja uusmaalaisille yrittäjänaisille lokakuusta 2017 alkaen. Pajoihin voivat osallistua uusmaalaiset yrittäjänaiset yrityksen toimialasta riippumatta. Tavoitteemme on tukea erityisesti mikroyrittäjiä kohti kasvua.

Digiosaamista kehittävien työpajojen teemoina mm. some-markkinointi, Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, blogiyhteistyö ym. Jokaiseen digipajaan ilmoittaudutaan erikseen.

Paikka: Metropolia Amk, Vanhan Viertotien toimipiste, Vanha Viertotie 23, Haaga

Hinta: Digipaja on maksuton. Peruutusmaksu: mikäli peruutat osallistumisen viikkoa ennen
(7 pv) työpajan alkua, veloitamme sinulta 50 e + alv peruutusmaksun.

Syksyn 2017 Digipajat tiistai-iltapäivisin: 31.10., 14.11. ja 28.11.2017. klo 12.30-16.00.

Lisäksi tulossa tiistaina 12.12.2017 kello 17-20 teemailta Blogiyhteistyöstä
Tilaisuudessa kuulet blogi- ja vlogiyhteistyön mahdollisuuksista. Miten löydät juuri ne oikeat bloggaajat ja tubettajat, joiden kanssa sinun yrityksesi kannattaa tehdä yhteistyötä? Teemailta on maksuton.

Jokaiseen työpajaan ja teemailtaan ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumislinkit kunkin työpajan ja teemaillan kuvauksessa.

Digipajat jatkuvat tammikuussa 2018.

 

Some-markkinointi ti 31.10.2017 klo 12.30-16.00

Ilmoittaudu työpajaan

Oona-hankkeen Digipajojen sarjan aloittaa yleinen katsaus some-markkinointiin.  Tämän ensimmäisen työpajan tarkoitus on antaa kokonaiskuva some-markkinoinnista ja erilaisista some-kanavista erityisesti aloittelijoille. Miksi some on tärkeää ja jopa pakollista pienenkin yrityksen näkökulmasta? Tärkeimmät sosiaalisen median kanavat ja somesuunnitelman perusteet.

Kouluttaja:  Naisyrittäjä, perustaja ja toimitusjohtaja Marika Siniaalto, Grapevine Media Oy

Työpajaan mahtuu 30 osallistujaa.

 

Facebook-sivun ylläpidon perusteet ti 14.11.2017 klo 12.30-16.00

Ilmoittaudu työpajaan

Oona-hankkeen Digipajojen sarjan toinen työpaja. Tämän Facebook-työpajan tarkoitus on antaa osallistujalle perustaidot yrityksen Facebook-sivun ylläpitoon erityisesti aloittelijoille. Pajan tavoite on auttaa uusmaalaisia yrittäjänaisia oman yrityksen sivun alkuun ja/tai antaa tukea yrityksen sivun ylläpitoon.

Kouluttaja Anu Laitila, Grapevine Media Oy

Työpaja pidetään ATK-luokassa. Tilaan mahtuu 25 osallistujaa.

 

Facebook-mainonnan perusteet ti 28.11.2017 klo 12.30-16.00

Ilmoittaudu työpajaan

Oona-hankkeen Digipajojen sarjan kolmas työpaja. Tämän Facebook-työpajan tarkoitus on antaa osallistujalle perustaidot Facebook-mainokset tekemiseen erityisesti aloittelijoille. Pajan tavoite on tukea uusmaalaisia yrittäjänaisia oman yrityksen mainostamiseen Facebookissa. Kouluttaja: Anu Laitila, Grapevine Media Oy.

Työpaja pidetään ATK-luokassa. Työpajaan otetaan 25 osallistujaa.

 

Blogiyhteistyö -teemailta tiistaina 12.12.2017 kello 17-20

Ilmoittaudu teemailtaan

Tilaisuudessa kuulet blogi- ja vlogiyhteistyön - jota myös vaikuttajayhteistyöksi sanotaan - mahdollisuuksista. Miten löydät juuri ne oikeat bloggaajat ja tubettajat, joiden kanssa sinun yrityksesi kannattaa tehdä yhteistyötä? Millaisia yhteistyömalleja ja kokemuksia vaikuttajayhteistyöstä on? Tule kuuntelemaan asiantuntijaa ja jakamaan kokemuksia yrittäjänaisten kesken. Teemailta on tarkoitettu erityisesti Oona-hankkeessa jo mukana oleville uusmaalaisille yrittäjänaisille, mutta uudetkin yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Teemailta on maksuton. Iltapala, kahvi- ja glögitarjoilu.

Illan asiantuntijapuhujana:  CEO Johanna Hytönen, Siliä Oy.

 

Koulutus

Palveluiden ja tuotteiden uudistaminen

Ajankohta: 18.8. - 27.10.2017

Tiedote 31.7.2017: Koulutus on täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt. 

Koulutus järjestetään uudelleen tammi-maaliskuussa 2018.

Koulutuksessa saat työkaluja yrityksesi palveluiden ja tuotteiden uudistamiseen ja kehittämiseen. Koulutuksen aikana käydään läpi innovatiivinen kehittämisprosessi, joka auttaa sinua kehittämään yritystäsi tulevaisuussuuntautuneesti. Koulutuksen alussa yrittäjä valitsee yhden kehittämisteeman, jota kokeilee ja vie käytäntöön. Yrityksen kannalta strategisesti merkittävän asian valinta lähtee yrityksen nykytilanteen arvioinnista.

Kymmenen viikkoa kestävä koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja, webinaareja ja henkilökohtaista kehittämistehtävän ohjausta.

Kenelle?

Uusmaalaisille yrittäjänaisille yrityksen toimialasta, koosta tai yritysmuodosta riippumatta. Koulutus sopii kuitenkin parhaiten mikro- ja pienyrittäjille (yrityksen koko 1-50 henkilöä).

Milloin?
Ensimmäinen tapaaminen kasvotusten muiden yrittäjien kanssa: pe 18.8. klo 8.30-11.00
Ensimmäinen kehittämistyöpaja opiskelijoiden kanssa: to 7.9.klo 8.30-11.00
Viimeinen tapaaminen muiden yrittäjien kanssa kasvotusten: pe 27.10. klo 8.30-11.00

Perjantaisin pidetään webinaareja ja työkohtaisia ohjauksia osallistujien
kanssa sovitusti. Lähitapaamiset Metropolia amk, Vanha Viertotie 23 (Haaga, Helsinki).

Miten?
Osallistujalla on mahdollisuus yrityksen tuotteiden ja palveluiden yhteiskehittelyyn Metropolia ammattikorkeakoulun monialaisten opiskelijaryhmien kanssa. Opiskelijat voivat olla apuna esimerkiksi toimintaympäristön kartoittamisessa, hyvien käytänteiden vertailussa, asiakassegmentoinnissa, palvelumuotoilussa, uuden palvelun testaamisessa tai markkinointisuunnitelman tekemisessä. Koulutuksen aikana järjestetään ideatyöpaja yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Koulutuksen jälkeen osaat

 • viedä yritystäsi eteenpäin yhteistyössä asiakkaiden, henkilöstön ja/tai muiden toimijoiden kanssa huomioiden tulevaisuuden näkökulmat.
 • hyödyntää erilaisia ideointimenetelmiä osana uutta luovaa toimintatapaa.Osaat myös ruokkia luovuutta.
 • hyödyntää erilaisia työkaluja yrityksen toimintaympäristön arviointiin, tulevaisuuden tarpeiden analysointiin, palvelumuotoiluun sekä asiakas- ja käyttäjälähtöiseen kehittämiseen.


Mihin yrittäjä sitoutuu?

Uuden luominen ja uudistaminen on antoisaa mutta vie aikaa. Varaa aikaa koulutuksen ennakko- ja kehittämistehtävän tekemiseen. Jos toivot opiskelijoiden kanssa yhteistyötä, varaa aikaa myös siihen.

Koulutus on De Minimis tukea. Yrittäjä sitoutuu antamaan hankkeeseen osallistuvan yrityksen De Minimis tuki-ilmoituksen, lomake toimitetaan ilmoittautuneille täytettäväksi. Saat hankkeelta tiedoksiannon myönnetystä De Minimis tuesta (500 euroa) koulutuksen alkaessa.

Hinta: Koulutus on maksuton. Ilmoittautuminen on sitova. Peruutusmaksu: mikäli peruutat kurssin viikkoa ennen (7 pv) kurssin alkua, lähetämme sinulle 150 e peruutusmaksun.

Osallistujamäärä: koulutukseen otetaan mukaan 20 uusmaalaista yrittäjänaista ilmoittautumisjärjestyksessä. (Koulutuksen täyttyessä otamme myös ilmoittautumisia varasijalle mahdollisten peruutusten varalle.)

 

  Tulosta esite (pdf)

 

Vertaisryhmä

Ohjattu ja sparraava yrittäjänaisten vertaisryhmä

Ajankohta: 4.9. - 13.11.2017

Tiedote 31.7.2017: Koulutus on täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt. Keväällä 2018 toteutetaan kaksi vertaisryhmää, joiden ajankohta tarkentuu syyskauden lopulla.

Ohjatun vertaisryhmätyöskentelyn tavoitteena on antaa lisää voimavaroja, visioita ja iloa yrittäjänä toimimiseen. Tavoitteena on tunnistaa omia vahvuuksia ja kehittämisalueita ja näiden kautta kehittää omaa liiketoimintaa ja yrityksen kasvua.Vertaisryhmän (9-11 henkilöä) työskentely räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan ja käsiteltävät teemat sovitaan yhdessä osallistujien kanssa.

Kenelle?
Uudenmaan alueen yrittäjänaisille, toimialasta riippumatta, yrityksen henkilöstömäärän tulee olla alle 50 henkilöä.

Milloin?

Vertaisryhmätyöskentelyyn sisältyy kuusi ohjattua lähi- ja verkkotapaamista. Lähitapaamiset pidetään Metropolia amk:n kampuksella, Bulevardi 31, Helsinki.

4.9. klo 12.00-16.00 Aloitustapaaminen Bulevardilla
18.9. klo 14.30-16.00 Skype
2.10. klo 13.00-16.00 lähitapaaminen Bulevardilla
16.10. klo 13.00-16.00 Skype
30.10. klo 14.30-16.00 Skype
13.11. klo 13.00-16.00 lähitapaaminen Bulevardilla

Ryhmästä saat

 • Rohkeutta ja innostusta liiketoiminnan kehittämiseen
 • Voimavaroja ja osaamista yrittäjänä toimimiseen
 • Sparrausta osaavalta joukolta
 • Vertaistukea ja verkostoja oman toiminnan tueksi
 • Iloa ja itseluottamusta

Miten?

 • Luottamuksellista oivallusten jakamista kahden innostavan ohjaajan vetämässä 10 yrittäjänaisen ryhmässä.
 • Ensimmäinen tapaaminen kasvokkain (tarvittaessa virtuaalisesti).
 • Ryhmä työskentelee 10 viikon ajan virtuaalisesti.
 • Työskentelyyn kuuluu kevyitä välitehtäviä, jotka tukevat omien vah­vuuksien tunnistamista ja kehittämistä.

Mihin yrittäjä sitoutuu?

 • oman yritystoiminnan ja yrittäjyyden tarkasteluun
 • osallistumaan ryhmätapaamisiin ja välitehtävien tekemiseen
 • aktiiviseen ja luottamukselliseen keskusteluun
 • muiden yrittäjien tilanteen pohtimiseen

 • De Minimis -tuki
  Maksuttomaan vertaisryhmään osallistuminen on De Minimis tukea. Yrittäjä sitoutuu antamaan hankkeeseen osallistuvan yrityksen De Minimis tuki-ilmoituksen, lomake toimitetaan ilmoittautuneille täytettäväksi. Saat hankkeelta tiedoksiannon myönnetystä De Minimis tuesta (500 euroa) vertaisryhmän alkaessa.

Tulosta esite (pdf)

  

Koulutukset ja vertaistukiryhmät tuottaa Oona - osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille ESR-hanke. Oona-hanke tukee uusmaalaisia yrittäjänaisia rohkeasti kasvattamaan yritystään osaamisen kehittämisen ja vertaistuen avulla. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osarahoittama. Hankkeen rahoittavana viranomaisena on Hämeen ELY-keskus. Hanketta toteuttavat yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Työterveyslaitos.

 

Oona-hanke Tikissä-blogissa

Lisätietoja hankkeesta, tulevista koulutuksista ja vertaisryhmistä:


Projektipäällikkö Irene Gröhn
Metropolia Ammattikorkeakoulu
sähköposti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 040 159 7481


Osatoteutuksen projektipäällikkö
erikoistutkija Minna Janhonen
Työterveyslaitos
sähköposti: etunimi.sukunimi@ttl.fi
p. 043 824 3391

Yhteistyössä

Kumppanimme