Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Ilmiöiden, kuten älykkäämpi liikkuminen tai palvelurobotiikka ympärille syntyvät osaamiskeskittymät ovat uusi toimintatapamme. Kun tunnistamme yhteiskunnallisesti merkittävän ilmiön, tarpeen tai haasteen, tavoittelemme ratkaisua yhdessä.

Tutustu myös kiertotalouden, IoT- ja pilvidata-analyysin tai Kuntoutuksen huippuosaamiseen sekä asiakaslähtöisiin teknologiasovelluksiin. Myös kampuskehittäminen on yksi vahvuutemme, jonka ympärille on muotoutunut useita kehittämishankkeita.

Metropolia tarjoaa maahanmuuttajille erilaisia ohjauspalveluita sekä osaamisen tunnistamista. Tutustu ajankohtaiseen SIMHE-hankkeeseen.

 • Asiakaslähtöiset teknologiasovellukset

  Kehitämme ketteriä asiakaslähtöisiä menetelmiä ja uusien digitaalisten teknologioiden soveltamista.

  Lue lisää

 • IoT ja Pilvidata-analyysi

  Tavoitteemme on saada tietovarantoja helposti ymmärrettävään ja käytettävään muotoon erityisesti pk-yritysten hyödynnettäväksi.

  Lue lisää

 • Kiertotalous

  Koulutamme asiantuntijoita alan tehtäviin ja teemme lokaalia ja globaalia tutkimus- ja kehitystyötä erityisesti tekstiilien, rakentamisen, ravinteiden ja elintarviketuotannon kiertotalouden parissa.

  Lue lisää

 • Kuntoutus

  Kehitämme kuntoutustoimintaa yksilöllisistä, yhteisöllisistä ja yhteiskunnallisista lähtökohdista. Tavoitteena on tuottaa tietoa, jota tarvitaan kuntoutuksen ja kuntoutustoimenpiteiden toimivuudesta ja vaikuttavuudesta niiden kehittämiseksi.

  Lue lisää

 • Palvelurobotiikka

  Metropolian tavoitteena on olla edelläkävijä avointen robottialustojen hyödyntämisessä hyvinvointi- ja terveysalan palveluissa.

  Lue lisää

 • Älykkäämpi liikkuminen

  Kun tunnistamme yhteiskunnallisesti merkittävän ilmiön, tarpeen tai haasteen, tavoittelemme ratkaisua yhdessä. Tärkeä osa tätä tulevaisuuden liikkumisen kokonaisuutta on autonomisen liikkumisen hankkeet.

  Lue lisää

 • Varhaiskasvatus

  Varhaiskasvatus on tärkeä teema sosiaalialan tutkinto-ohjelmissamme sekä hankkeissamme ja projekteissamme. Tuotamme aineistoja varhaiskasvatuksen ammattilaisille mm. kestävästä kehityksestä.

  Lue lisää

Turbiini yrityskiihdyttämö

Turbiini yrityskiihdyttämö tukee aloittavia start-up yrityksiä ja hakee aktiivisesti
uusia yritysaihioita tarjoamalla innovaatiopalveluita yrityksille. Tutustu Turbiiniin.

SmartLab Vantaa

SmartLab on Vantaan kaupungin Tietohallinnon sisällä toimiva kokeilukulttuuria edistävä muotoilulaboratorio.

SmartLab tekee yhteistyötä läheisesti Metropolian Electrian tutkimus- ja kehitysyksikön sekä Yrityskiihdyttämö Turbiinin kanssa. Tutustu SmartLab-ohjelmaan.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä, kun haluat tietää enemmän Metropolian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöstä, yksittäisistä hankkeista tai olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme:

tki-info@metropolia.fi

Katso videoita hankkeistamme

Eleohjain kotiympäristön kontrollointiin

Muita hankkeita