Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Ilmiöiden, kuten älykkäämpi liikkuminen tai palvelurobotiikka ympärille syntyvät osaamiskeskittymät ovat uusi toimintatapamme. Kun tunnistamme yhteiskunnallisesti merkittävän ilmiön, tarpeen tai haasteen, tavoittelemme ratkaisua yhdessä.

Tutustu myös kiertotalouden, IoT- ja pilvidata-analyysin tai Kuntoutuksen huippuosaamiseen sekä asiakaslähtöisiin teknologiasovelluksiin. Myös kampuskehittäminen on yksi vahvuutemme, jonka ympärille on muotoutunut useita kehittämishankkeita.

Metropolia tarjoaa maahanmuuttajille erilaisia ohjauspalveluita sekä osaamisen tunnistamista. Tutustu ajankohtaiseen SIMHE-hankkeeseen.

 • Asiakaslähtöiset teknologiasovellukset

  Kehitämme ketteriä asiakaslähtöisiä menetelmiä ja uusien digitaalisten teknologioiden soveltamista.

  Lue lisää

 • IoT ja Pilvidata-analyysi

  Tavoitteemme on saada tietovarantoja helposti ymmärrettävään ja käytettävään muotoon erityisesti pk-yritysten hyödynnettäväksi.

  Lue lisää

 • Kiertotalous

  Koulutamme asiantuntijoita alan tehtäviin ja teemme lokaalia ja globaalia tutkimus- ja kehitystyötä erityisesti tekstiilien, rakentamisen, ravinteiden ja elintarviketuotannon kiertotalouden parissa.

  Lue lisää

 • Kuntoutus

  Kehitämme kuntoutustoimintaa yksilöllisistä, yhteisöllisistä ja yhteiskunnallisista lähtökohdista. Tavoitteena on tuottaa tietoa, jota tarvitaan kuntoutuksen ja kuntoutustoimenpiteiden toimivuudesta ja vaikuttavuudesta niiden kehittämiseksi.

  Lue lisää

 • Palvelurobotiikka

  Metropolian tavoitteena on olla edelläkävijä avointen robottialustojen hyödyntämisessä hyvinvointi- ja terveysalan palveluissa.

  Lue lisää

 • Älykkäämpi liikkuminen

  Kun tunnistamme yhteiskunnallisesti merkittävän ilmiön, tarpeen tai haasteen, tavoittelemme ratkaisua yhdessä. Tärkeä osa tätä tulevaisuuden liikkumisen kokonaisuutta on autonomisen liikkumisen hankkeet.

  Lue lisää

Turbiini yrityskiihdyttämö

Turbiini yrityskiihdyttämö tukee aloittavia start-up yrityksiä ja hakee aktiivisesti
uusia yritysaihioita tarjoamalla innovaatiopalveluita yrityksille. Tutustu Turbiiniin.

SmartLab Vantaa

SmartLab on Vantaan kaupungin Tietohallinnon sisällä toimiva kokeilukulttuuria edistävä muotoilulaboratorio.

SmartLab tekee yhteistyötä läheisesti Metropolian Electrian tutkimus- ja kehitysyksikön sekä Yrityskiihdyttämö Turbiinin kanssa. Tutustu SmartLab-ohjelmaan.

Katso videoita hankkeistamme

Eleohjain kotiympäristön kontrollointiin

Muita hankkeita

Yhteystiedot

Ota yhteyttä, kun haluat tietää enemmän Metropolian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöstä, yksittäisistä hankkeista tai olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta -johtaja Anna-Maria Vilkuna

p. 040 334 7929
etunimi.sukunimi@metropolia.fi