Esitys- ja teatteritekniikan monimuoto-opiskelu oli helppo sovittaa työelämään

30.5.2020 - 09:00

Esitys- ja teatteritekniikan alumni Heli, kuva Lasse NiskalaTapahtuma-alalla työskentelevä Heli suoritti esitys- ja teatteritekniikan medianomi (AMK) -tutkinnon työn ohessa. Hän työskentelee RMC Light & Sound Oy:lla teknisenä suunnittelijana.

Heli suoritti tutkinnon monimuoto-opiskeluna, mikä sopi hänelle hyvin.

– Opiskelu Metropoliassa on rentoa ja opetuspäivät ovat hyvin soviteltavissa omaan kalenteriin. Kurssien opettajat ovat usein koulun ulkopuolelta, kyseisen alan ammattilaisia, Heli kertoo.

Opintoihin sisältyi useita projekteja. Helin projektit olivat monenlaisia kiertueita ja konsertteja. Projektit olivat joustavasti toteutettavissa ja yhdisteltävissä työelämään. Heli teki opinnäytetyön valotekniikan suunnitteluprosessista kiertuekäyttöön. Työ käsitteli bändikiertueiden teknistä ja tuotannollista suunnittelua.

Helin työn pääpaino on mekaniikan, valojärjestelmien ja tapahtumien visuaalinen suunnittelussa. Hän käy välillä myös itse keikoilla ja on mukana kehittämässä teknisiä järjestelmiä ja laitteistoa. Opintojen jälkeen hän on jatkanut myös bändipuolella keikkailua ja suunnitellut erilaisia kiertueita ja konsertteja.

– Valitsin Metropolian, koska Metropoliassa opetuksen taso on korkea ja kurssitarjonta monipuolinen. Olin suorittanut koulussa aikaisemmin teatteri- ja esitystekniikan ammattitutkinnon ja sitä kautta koulu oli jo entuudestaan tuttu. Halusin kehittää ja laajentaa omaa osaamista, Heli kertaa.

Heli suosittelee opiskelua ja itsensä kehittämistä kaikille, jotka harkitsevat alan opintoja.

– Metropoliassa opiskelijoita on erilaisista ympäristöistä ja taloista, joten keskustelu on mielenkiintoista ja monipuolista, Heli kiittelee opiskelukavereitaan.

Kuva: Lasse Niskala

Lisätietoja

Esitys- ja teatteritekniikan monimuoto-opiskelu