Arabian kampukselle kulttuurin ja luovien alojen keskittymä

Hämeentie 161 nyt

Helsingin Arabianrannassa, osoitteessa Hämeentie 161, sijaitsee yksi Metropolian kulttuurialan toimipisteistä. Niin kutsutussa Tavi-talossa opiskellaan esittävää taidetta, esitys- ja teatteritekniikkaa, kulttuurituotantoa ja viestintää. Talon vanhin osa on rakennettu vuonna 1899 teollisuuskiinteistöksi ja remontoitu myöhemmin opetuskäyttöön.

Metropolialla on tiloja Arabianrannassa myös osoitteissa Hämeentie 135 ja Hämeentie 153. Arabiankatu 2:ssa on musiikin opetusta rinnakkain Pop & Jazz Konservatorion kanssa.
Arabian kampus 2017

Metropolian tilastrategian mukaisesti kulttuurialan koulutus- ja innovaatiotoiminnot sijoittuvat Helsingin Arabianrantaan. Opiskelijoita Arabian kampukselle tulee noin 1400 ja henkilöstöä 200.

Osa toiminnoista sijoittuu Hämeentie 161:n kiinteistöön (Tavi-talo), joka on jo nyt Metropolian käytössä ja osalle tutkitaan sijoituspaikkaa Arabiakeskuksesta (Hämeentie 135), mistä on vapautumassa tiloja. Metropolia tulee näin olemaan merkittävä toimija Arabianrannan kaupunginosan profiloitumisessa Helsingin luovien alojen kaupunginosana.

Musiikin tilaratkaisuja suunnitellaan yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorion kanssa.

Lisätietoja

Kampushankkeen projektijohtaja
Simo Hoikkala
p. 050 366 0545
etunimi.sukunimi@metropolia.fi