Arabian kampukselle kulttuurin ja luovien alojen keskittymä

Hämeentie 161 nyt

Helsingin Arabianrannassa, osoitteessa Hämeentie 161, sijaitsee yksi Metropolian kulttuurialan toimipisteistä. Niin kutsutussa Tavi-talossa opiskellaan esittävää taidetta, esitys- ja teatteritekniikkaa, kulttuurituotantoa ja viestintää. Talon vanhin osa on rakennettu vuonna 1899 teollisuuskiinteistöksi ja remontoitu myöhemmin opetuskäyttöön.

Metropolialla on tiloja Arabianrannassa myös osoitteissa Hämeentie 135 ja Hämeentie 153. Arabiankatu 2:ssa on musiikin opetusta rinnakkain Pop & Jazz Konservatorion kanssa.
Arabian kampus 2017

Metropolian tilastrategian mukaisesti kulttuurialan koulutus- ja innovaatiotoiminnot sijoittuvat Helsingin Arabianrantaan. Opiskelijoita Arabian kampukselle tulee noin 1400 ja henkilöstöä 200.

Kulttuurialan toiminnot sijoittuvat Arabian kampukselle kahteen toisistaan 500 metrin etäisyydellä sijaitsevaan kiinteistöön:

  • Arabia161 osoitteessa Hämeentie 161 on jo nyt Metropolian käytössä
  • Arabia135 osoitteessa Hämeentie 135 sijaitsee Arabiakeskuksessa

Metropoliasta tulee näin entistä merkittävämpi toimija Arabianrannan kaupunginosan profiloitumisessa Helsingin luovien alojen kaupunginosana.

Metropolian kaikki toiminnot Vantaan Tikkurilan Lummetie 2:n toimipisteestä muuttavat Arabian kampukselle kesäkuussa 2017.

Musiikin tilaratkaisuja suunnitellaan yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorion kanssa.

Lisätietoja

Kampushankkeen projektijohtaja
Simo Hoikkala
p. 050 366 0545
etunimi.sukunimi@metropolia.fi