Arabian kampukselle kulttuurin ja luovien alojen keskittymä

Metropolian Arabian kampus Helsingin Arabianrannassa hengittää kulttuuria ja muotoilua. Se jatkaa alueen taideteollista historiaa ja luo intohimoisesti uutta.

Arabian kampus on täynnä ennakkoluulottomia ja luovia tekijöitä. Urbaanilla kulttuurikampuksella syntyy joka päivä uusia tarinoita, jotka kertovat kohtaamisista ja yllättävästäkin yhteistyöstä.

Soiva ja svengaava kampus on 1400 opiskelijan ja 200 työntekijän kutsuva kohtaamispaikka. Se on avoin kaikille naapureista yrityksiin ja matkailijoista lintubongareihin.

Kampuksen muodostavat Arabia161 ja Arabia135, jotka sijaitsevat Hämeentiellä 500 metrin etäisyydellä toisistaan. Musiikin toiminnoille uusia tilaratkaisuja suunnitellaan Arabia135:een yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorion kanssa. Uudisrakennuksen valmistumiseen asti loppuvuoteen 2019 Metropolian käytössä ovat edelleen Hämeentie 153:n, Arabiankatu 2:n ja Ruoholahdentori 6:n tilat.

Metropolian kaikki toiminnot Vantaan Tikkurilan toimipisteestä muuttavat Arabian kampukselle kesällä 2017.

Arabia161

Helsingin Vanhankaupunginkosken kupeessa sijaitseva Arabia161, osoitteessa Hämeentie 161, on ollut Metropolian kulttuurialan käytössä jo vuosia. Talon vanhin osa on rakennettu vuonna 1899 teollisuuskiinteistöksi ja remontoitu myöhemmin opetuskäyttöön.

Kampuksella opitaan ja kehitetään seuraavia aloja:
Arabia135

Metropolialle uusi kampus sijoittuu Arabia135:een osoitteeseen Hämeentie 135 luovia aloja sykkivään Arabiakeskukseen.

Vantaan Tikkurilasta ja Teknobulevardilta Arabia135:een muuttavat toiminnot sijoittuvat Arabia135:ssä ensin väistötiloihin ja siirtyvät korttelin sisällä Metropolialle parhaillaan työstettäviin varsinaisiin tiloihin loppukeväällä 2018.

Konservointi
Konservointi (YAMK)

Kulttuurituotanto (kevääseen 2018 asti Hämeentie 153:ssa)

Kulttuurituotanto (YAMK) (kevääseen 2018 asti Hämeentie 153:ssa)

Muotoilu

Musiikki
Musiikki (YAMK)

Vaatetusala
Vaatetusala (YAMK)

Viestintä

Metropoliasta tulee näin entistä merkittävämpi toimija Arabianrannan kaupunginosan profiloitumisessa Helsingin luovien alojen kaupunginosana.


Metropolian väistötilat Arabia135:ssa

Lisätietoja

Kampushankkeen projektijohtaja
Simo Hoikkala
p. 050 366 0545
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Nykyiset toimipisteet

Metropolialla on nyt 16 toimipistettä pääkaupunkiseudulla eli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Lähivuosien aikana toiminta tiivistyy neljään kampukseen, Arabianrantaan, Leppävaaraan, Myyrmäkeen ja Myllypuroon. Tutustu nykyisiin toimipisteisiin.


Tutustu myös palveluihimme yrityksille ja yksityisille


Kurkistus Arabian alueeseen