Myllypuroon uusi kampus

Korkeakouluopiskelijat värittävät Myllypuron. Helsingin Myllypuroon rakennetaan osin metroradan päälle hyvin liikenneyhteyksien varrelle täysin uusi kampus Metropolian käyttöön. Noin 6000 opiskelijan ja 500 työntekijän kampuksesta tulee Metropolian neljästä kampuksesta suurin.

Kampus synnyttää alueelle avoimen oppimisen verkoston, joka sykkii elinvoimaa Itä-Helsinkiin ja jonka kanssa voi luoda yhdessä uutta.

Tonttia valmistellaan rakentamisen aloitusta varten

Tontin louhinta ja maanrakennustyöt valmistuvat vuodenvaihteeseen mennessä ja talonrakennus käynnistyy talven 2016-17 aikana. Kampuksen peruskivi muurattiin 24.9.2016. Talonrakennusurakoitsijan valinta on parhaillaan käynnissä.

Myllypuron kampukselle siirtyvät Metropolian seuraavat toiminnot:

  • sosiaali- ja terveysala
  • rakennus- ja kiinteistöala
  • korkeakoulun johto
  • keskitetyt yhteiset toiminnot

Rakennuksen noin 40 000 huoneistoneliömetriä sijoittuvat tiiviisti nykyiselle metsikkötontille Liikuntamyllyn ja Kehä 1:n kupeeseen osin metroradan päälle. Pääosin kuusikerroksisen rakennuksen alle tehdään paikoitustiloja.

Kampukselle tulee lisäksi koulutustoimintaan tarvittavia liikunta-, terapia- ja laboratoriotiloja. Modernit kirjaston palvelut sekä Positia-hyvinvointipalvelut tulevat myös asukkaiden käyttöön.

Kampuksen rakentaminen ajoittuu vuosille 2016-2019. Myllypuron kampus valmistuu kahdessa vaiheessa heinäkuussa 2018 ja elokuussa 2019.

 

Seuraa rakentamisen edistymistä verkkokamerasta

Katso koko näytöllä

10 näkökulmaa Myllypuron kampukseen

Lisätietoja

Kampushankkeen projektijohtaja
Simo Hoikkala
p. 050 366 0545
etunimi.sukunimi@metropolia.fi