Kerro, katsotaan!
Opas tarinateatteriin ja narratiiviseen pedagogiikkaan

Kirjoittaja
Päivi Rahmel

Julkaisuvuosi
2021

Sarja
Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisuja. OIVA-sarja 23

Sivumäärä
166

Formaatti
viresidottu kirja (pehmytkantinen)
sähköinen (pdf)

ISBN
978-952-328-240-7 (nid.)
978-952-328-241-4 (pdf)

Takaisin julkaisuluetteloon.

Kerro, katsotaan! -opas tarjoaa kattavan kuvauksen tarinateatteri-menetelmästä ja sen pedagogisesta soveltamisesta.

Kirja valottaa työtavan historiaa ja tausta-ajattelua sekä kokoaa siihen liittyviä tekniikoita. Kokonaisuus soveltuu tarinallisuudesta, toiminnallisuudesta ja luovien prosessien ohjaamisesta kiinnostuneille opettajille, ohjaajille ja kenelle tahansa tarinateatterista kiinnostuneelle. Kokeneelle toimijalle se antaa Päivi Rahmelin sanoituksen tämän herkän lajin kokonaisuudesta ja hänen pedagogisesta lähestymistavastaan sen äärellä.

Kirjoittaja on menetelmän Suomeen tuoja ja pitkäaikainen kehittäjä. Hän on Metropolian lehtori, entisen esittävän taiteen koulutusohjelman yksi vetäjä ja Kasvunpaikan TarinaInstituutin johtava kouluttaja sekä tarinateatteri FoxTrotin ohjaaja. Päivin tausta on kasvatuspsykologiassa, työnohjauksessa ja erityisesti psykodraamassa ja tarinateatterissa. Viime vuosina hän on keskittynyt Opetushallituksen rahoittamiin opettajien tarinateatterin täydennyskoulutuksiin, joiden syleilyssä tämä opas on saanut muotonsa.

Lukijoiden kommentteja

Tää on ihana kirja!! Tätä on niin helppo lukea ja se vie mennessään.
— TARU – Tarinateatteri -täydennyskoulutukseen osallistuneet opettajat

Tämä on kattava kuvaus tarinateatterin filosofiasta, käytännöstä ja funktioista. Se sopii erityisesti käytännön tekemisen rinnalla luettavaksi. Tällainen kirja on meiltä puuttunutkin!
— Marja Louhija, dramaturgi, Esittävän taiteen koulutusohjelman perustaja

Tarinateatteri sopii erityisen hyvin kokemuksellisen oppimiseen. Opiskeltava asia ja siihen liittyvä tieto saa erilaisen henkilökohtaisen kokemuksellisen syvyystason ja samalla oppijan ymmärrys asiasta laajenee. Opas sisältää menetelmien ja tekniikoiden esittelyä, joiden soveltamista omaan opetuksen kehittämiseen opettajat voisivat pohtia. Oppaan lukeminen laittaa ajattelemaan omaa opettajuutta ja opettajan omia pedagogisia valintoja, mihin ne perustuvat.
— Katri Luukka, johtaja, Metropolia Ammattikorkeakoulun jatkuvan oppimisen palvelut

Teos avaa monia näkökulmia tarinankerrontaan ja on oiva käsikirja myös tarinateatterin ohjaamiseen ja tekniikoiden omaksumiseen. Tämä on ajatuksia herättävä ja kattava käsikirja avaamaan tarinateatterin saloja tekijöille ja asiasta kiinnostuneille!
— Sanja Riihimäki, erityisluokanopettaja, draamapedagogi, tarinateatteriohjaaja ja -näyttelijä, Suomen tarinateatteriverkon puheenjohtaja

Tilaa kirja itsellesi

Hinta: 22 euroa (sis. alv 10 %)

Julkaisu on viresidottu ja tehty erityisesti opettajan arkikäyttöä ajatellen.

Tilaa painettu kirja itsellesi e-lomakkeella.

Lataa e-kirja maksutta

Tarinateatteriopas on kaikille avoimesti saatavilla oleva julkaisu. Voit ladata sen itsellesi maksutta Theseus-palvelusta.

Lataa kirjan maksuton pdf-versio itsellesi Theseuksesta.