Esitys- ja teatteritekniikan AMK-tutkinto mahdollisti Henri Sneckin etenemisen työelämässä

30.5.2020 - 09:00

Henri SneckHenri Sneck on pitkän linjan esitys- ja teatteritekniikan ammattilainen, joka on opiskellut useamman tutkinnon työn ohessa. Viimeisin tutkinto on esitys- ja teatteritekniikan medianomi (AMK) Metropoliasta.

– Päädyin alalle harrastajateatterin kautta. Aloitin harrastajanäyttelijänä vuonna 1993 Teatteri Hyökyvuoressa ja näyttelin erilaisissa produktioissa vuoteen 1997 asti. Vuonna 1997 aloitin kolmevuotta kestäneen oppisopimuskoulutuksen Espoon Kulttuurikeskuksessa valotekniikan parissa.

Ennen medianomi (AMK) -tutkintoa Henri suoritti myös näyttämöassistentin ammattitutkinnon Metropoliaa edeltäneessä Helsingin Ammattikorkeakoulussa valotekniikka pääaineenaan.

– Tutustuin opintojen aikana moneen alalla toimivaan ammattilaiseen, joten voisin todeta, että parasta opinnoissa oli verkostoituminen. Oli myös erittäin tärkeää saada tutkinto alalta, Henri toteaa.

Henri on toiminut uransa aikana valomiehenä, valosuunnittelijana, käyttöpäällikkönä ja tuotantopäällikkönä. Hän työskentelee tällä hetkellä Helsingin Kaupunginteatterissa teknisenä päällikkönä vastuualueellaan valo-, ääni-, kiinteistö- ja työturvallisuusasiat. Työnsä parhaiksi puoliksi Henri nimeää työn monipuolisuuden, uuden oppimisen sekä, ammattitaitoiset ja motivoituneet työkaverit.

– Opinnoista oli ehdottomasti hyötyä työelämässä, sillä AMK-tutkinto mahdollisti siirtymiseni tuolloin tuotantopäällikön työtehtävään. En todennäköisesti myöskään olisi nykyisessä tehtävässäni ilman suorittamiani opintoja. Suosittelen alan opintojen suorittamista huolellisesti kaikille, jotka tähtäävät tälle alalle. Ilman tutkintoa on nykyään erittäin hankalaa työllistyä.

Lisätietoja

Esitys- ja teatteritekniikan monimuoto-opinnot