Oskari Patjas: Hankintatoimen YAMK-opinnoista hyötyy sekä opiskelija että työnantaja

5.1.2020 - 09:00

Oskari PatjasDevelopment Managerina työskentelevä Oskari Patjas kuvaa hankintatoimen YAMK-koulutusta itselleen ja työnantajalleen Helen Sähköverkko Oy:lle todelliseksi win-win-tilanteeksi.

- Meillä oli aito tarve modernin hankinnan menetelmille, jotta saisimme muutettua ajattelutapaa organisaatiossa asiakaskeskeisempään suuntaan ja perinteistä hankintamallia laajan kumppaniverkoston johtamiseen ja kehittämiseen. YAMK-opinnot nimenomaan liiketalouden puolelta täydensivät hyvin teknistä osaamistani ja oli todella virkistävää opiskella jotain aivan uutta, Oskari kertoo.

Oskarin mieleen jäivät myös mukavat opiskelukaverit, joiden kanssa syntynyt hyvä yhteishenki auttoi jaksamaan työn ohessa tehtävää opiskelua. Mieleenpainuvin muisto on opintomatka Dresdeniin, jossa opiskeluporukka hitsautui lopullisesti yhteen. Ryhmä tutustui partneriyliopiston toimintaan ja pääsi tapaamaan kaupungin hankinnoista vastaavia johtajia ja päälliköitä.

- Koen opintojen aikana syntyneen hankinnan ammattilaisten verkoston olevan hyödyllinen myös jatkossa.

Oskari kokee, että YAMK-tutkinnon arvostus riippuu paljon työnantajasta, mutta esimerkiksi Helenillä YAMK-tutkinto antaa hyvät mahdollisuudet edetä uralla opiskelujen jälkeen. Helen Oy ja Metropolia ovat solmineet myös työelämäyhteistyösopimuksen.

- Hyvää YAMK-tutkinnoissa on minusta juuri tuo vahva työelämälähtöisyys, josta hyötyy sekä yritys että opiskelija. Opittuja asioita pääsee soveltamaan suoraan aidossa työelämäympäristössä. Jos jossakin on vielä tekemistä, niin ylemmän AMK-tutkinnon tunnettavuuden eteen on syytä edelleen tehdä töitä eri foorumeissa, toteaa Oskari.

Lisätietoja

Julkiset hankinnat ylempi AMK-tutkinto