Ammattikorkeakoulut osoittavat tukensa Ukrainalle – korkeakouluyhteisössä tarvitaan malttia

28.2.2022 - 10:39

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry ilmaisee tukensa Ukrainalle ja sen korkeakouluyhteisölle. Arene tuomitsee Venäjän sotatoimet ja kansainvälisen oikeuden rikkomukset Ukrainassa.

Arene pitää tärkeänä, että korkeakouluyhteisöjen työrauha säilyy kansainvälisestä tilanteesta huolimatta. Ammattikorkeakoulut vahvistavat työ- ja opiskelurauhaa esimerkiksi tarjoamalla tukea opiskelijoille ja henkilöstölle.

– Käynnissä oleva Venäjän hyökkäys Ukrainaan koskettaa syvästi kaikkia ja luo turvattomuutta myös suomalaisessa korkeakouluyhteisössä. Yksittäisten henkilöiden syyttäminen tilanteesta kansallisuuden tai syntyperän vuoksi on ehdottoman tuomittavaa, toteaa Arenen puheenjohtaja Mervi Vidgrén.

Suomessa on useita ukrainalaisia opiskelijoita, mutta Ukrainassa ei tiettävästi ole suomalaisia ammattikorkeakouluopiskelijoita. Venäjällä oleville opiskelijoille on tiedotettu tilanteesta. Opiskelijoille sekä henkilöstölle viestitään tilanteen etenemisestä ja mahdollisista vaikutuksista korkeakoulujen toimintaan.