CuWeRE yhteistyöhön ruotsalaisten Kungliga Musikhögskolanin ja ShareMusic and Performing Arts:n kanssa

29.5.2024 - 10:00

Kulttuurihyvinvoinnin tutkimuksen ja koulutuksen osaamiskeskittymä CuWeRE, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm ja ShareMusic and Performing Arts -organisaatio (Ruotsi) ovat sopineet yhteistyöstä tutkimuksen, kehityksen, innovaatioiden ja koulutuksen alueilla. Sopimuksen avulla osapuolet pyrkivät vaikuttamaan yhteiskuntaan erityisesti edistämällä inklusiivisia musiikillisia käytänteitä ja haastamaan ableistista ajattelutapaa (vammattomuuden itsestään selvänä pitämistä) taiteissa.

"Yhteinen tavoitteemme on toimia kansainvälisenä edelläkävijänä inklusiivisen taidekentän kehittämisessä ja tutkimuksessa", toteavat yhteistyöstä vastaava lehtori Sanna Kivijärvi ja yliopettaja Laura Huhtinen-Hildén.

ShareMusic and Performing Artsin toimitus- ja taiteellinen johtaja Sophia Alexandersson ja vanhempi lehtori Royal College of Music:sta Klas Nevrin vierailivat Metropoliassa tiistaina 28.5.2024. He pitävät kumppanuutta olennaisena laajentaakseen olemassaolevia verkostoja alueella: ”Poikkitieteellinen tutkimus ja kehitys ovat tämän aloitteen ytimessä. Uskomme, että on erityisen tärkeää tuoda yhteen kansalaisyhteiskunta, julkinen ja taidesektori ja akateeminen maailma nykypäivän yhteiskunnan haasteiden ratkaisemiseksi.”

Marraskuussa 2023 käynnistetty ja toukokuussa 2024 vahvistettu kumppanuus tarjoaa mahdollisuuksia tutkimukseen, innovaatioihin ja taiteellisten käytänteiden kehittämiseen, jatkuvan oppimisen yhteistyöhön, seminaarien ja muiden kulttuuriseen hyvinvointiin liittyvien tapahtumien järjestämiseen sekä koulutus- ja asiantuntijayhteistyöhön tutkinto- ja täydennyskoulutuksessa.

CuWeRE toimii Metropolian Tulevaisuuskestävä terveys ja hyvinvointi -innovaatiokeskittymässä.

Kuvassa Sanna Kivijärvi, Laura Huhtinen-Hildén, Klas Nevrin ja Sophia Alexandersson.

Kuvassa vasemmalta Sanna Kivijärvi, Laura Huhtinen-Hildén, Klas Nevrin ja Sophia Alexandersson.

Lisätietoa:

Sanna Kivijärvi,
Lehtori, vastaava tutkija, Metropolia Ammattikorkeakoulu
sanna.kivijarvi [at] metropolia.fi (sanna[dot]kivijarvi[at]metropolia[dot]fi)
040 177 2038