Enovis Metropolian Ammattikorkeakoulun työelämäkumppaniksi: Parempaa kuntoutusosaamista luodaan yhdessä

22.2.2023 - 10:00

Terveydenhuollon apuvälineitä ja tarvikkeita valmistava globaali toimija Enovis ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat tehneet sopimuksen työelämäyhteistyöstä. Allekirjoitustilaisuus järjestettiin Metropolian Myllypuron hyvinvoinnin rakentajien kampuksella 21.2.2023.

Kumppanuus tukee kummankin osapuolen strategisia tavoitteita sekä niihin liittyviä toimintamahdollisuuksia erityisesti kuntoutuksen ja tutkimisen saralla. Yhteistyön kautta Metropolian opiskelijat pääsevät jo opiskeluaikanaan tutustumaan yli 5 000 henkilöä työllistävään Enovikseen esimerkiksi AMK- ja YAMK-tasoisten opinnäytteiden, työharjoitteluiden, innovaatioprojektien tai yritysvierailujen muodossa.

Enovis ja Metropolia allekirjoittivat työelämäyhteistyösopimuksen

Kuvassa vasemmalta Pekka Anttila Metropoliasta, Ville Luostarinen Enovikselta, Simo Mustila Metropoliasta ja Dimo Tzotzis Enovikselta.

Uutta osaamista ortotiikan saralla

Kumppanuudella tavoitellaan paitsi uusien kuntoutuksen osaajien kasvattamista, myös asiantuntijuuden ja näkyvyyden molemminpuolista lisäämistä esimerkiksi hanke- ja tutkimusyhteistyön keinoin. Yli sadassa maassa toimivan Enoviksen tuoteasiantuntija Ville Luostarinen näkee yhteistyön tuomat monet mahdollisuudet arvokkaana, ja nostaa esimerkkinä organisaation oman osaamisen kehittämisen.

”Tarjoamme Metropolian käyttöön innovatiivisia huipputuotteita sekä koulutustapahtumia tutkintokoulutuksia tukemaan. Me puolestamme saamme opiskelijapalautetta projektien ja arvioinnin kautta, ja voimme näin jatkaa ratkaisujemme kehittämistä. Koulutustapahtumista on suuri etu molemmille osapuolille, ja ne tukevat mahdollisuuksia luoda parempaa yhdessä. Myös työntekijöillemme tarjoutuu mahdollisuus pysyä ajan tasalla koulutuksen uusista tuulista ja kehittää omaa osaamistaan”, sanoo Luostarinen.

Kuntoutuksen ja tutkimisen lehtori Toni Nisula Metropoliasta on mielissään uudesta yrityskumppanista: yhteistyö on oivallinen tapa vahvistaa niin opiskelijoiden kuin opettajienkin asiantuntemusta esimerkiksi ortotiikan saralla. Enoviksen laajasta tuoteportfoliosta tutuiksi tulevat esimerkiksi Donjoyn -urheilijoiden tukiratkaisut, Aircast -nilkkatuet ja ortopediset Dr Comfort -jalkineet. Kumppanuus lisäksi avaa polkuja erilaisten opinnäytetöiden tekemiseen ja voi sitä kautta tuoda kuntoutusalan yhteistyöhön uudenlaisia kehittämistoiminnan näkökulmia.

”Myllypuron modernilta kampukselta löytyvät erikoistilat avaavat varmasti erilaisia yhteistyön muotoja ja ratkaisuja paremman kuntoutusosaamisen rakentamiseksi. On hienoa, että kuntoutuksen opiskelijamme pääsevät verkostoitumaan alan globaalin toimijan kanssa ja saavat hyödyllisiä vinkkejä potilaiden aktiivisen elämäntavan edistämiseksi. Lisäksi opiskelijat kuulevat vierailevien asiantuntijaluennoitsijoiden suusta käytännönläheisiä ja aitoja työelämän esimerkkejä”, Nisula toteaa tyytyväisenä.

Yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat Metropoliasta Toni Nisula ja Enovikselta Ville Luostarinen.

Lue lisää Metropolian työelämäyhteistyöstä.

Lisätietoja

Toni Nisula
Lehtori, kuntoutus ja tutkiminen
Metropolia Ammattikorkeakoulu
toni.nisula [at] metropolia.fi (toni[dot]nisula[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 641 8012


Ville Luostarinen
Product Specialist
Enovis
ville.luostarinen [at] enovis.com (ville[dot]luostarinen[at]enovis[dot]com)
p. 050 356 6606