Formulakuljettaja Mika Salo kummiksi Metropolia Motorsport -tiimille

26.10.2022 - 15:00

Suomalainen autourheilija ja entinen Formula 1 -kuljettaja Mika Salo on lupautunut kummiksi Metropolia Ammattikorkeakoulun formulatiimille, Metropolia Motorsportille.

Metropolian Myyrmäen kampuksella toimiva, Suomessa ainutlaatuinen Metropolia Motorsport -tiimi suunnittelee, rakentaa ja testaa Formula SAE kilpa-autoja. Tiimi valmistaa vuosittain sähköformulan, jolla se kisaa maailmanlaajuisessa opiskelijoiden kilpasarjassa, Formula Student -kilpailuissa.

Formulatiimi on kannustin monelle Metropolian insinööriopiskelijalle, myös tiimipäällikkö Santeri Lappalaiselle, joka kertoo hakeneensa opiskelemaan Metropoliaan juuri siksi. Hän tietää, että formulatiimistä on hyvät mahdollisuudet edetä monipuolisesti autoalalle.

”Tämä on todella ainutlaatuinen mahdollisuus meille opiskelijoille. Formula 1:ssä työskentelee parhaillaan useita suomalaisia, jotka ovat saaneet kokemusta opiskeluaikoina tässä samassa formulatiimissä”, Lappalainen sanoo Vantaan Sanomien haastattelussa.

Metropolian Puhtaat ja kestävät ratkaisujen innovaatiojohtaja Merja Rehn kertoo formulatiimin edistävän myös kestävää kehitystä.

”Formulatiimi luopui polttomoottoreista vuonna 2013 ja on sen jälkeen valmistanut sähköformuloita”, Rehn toteaa.

Metropolia on edelläkävijä ympäristömyönteisemmän autoilun kehittäjänä. Vähäpäästöiset polttomoottorit, hybridit ja sähköautot ovat Metropoliassa arkipäivää jo nyt. Metropoliassa autoinsinöörikoulutus mahdollistaa opiskelijoilla suuntautumisen sähkötekniikkaan ja elektroniikkaan ainoana oppilaitoksena Suomissa.

Metropolian formulatiimi on täysin opiskelijavetoinen. Onnistuakseen tiimi tarvitsee monen eri alan osaajia, ja kaikkien opintosuuntauksien opiskelijat ovat tervetulleita mukaan. Tällä hetkellä suurin osa tiimin jäsenistä opiskelee kone- ja ajoneuvotekniikkaa. Mukana on myös elektroniikan ja ohjelmointitekniikan insinööriopiskelijoita sekä opiskelijoita media- ja kulttuurituotannosta. Tiimin toimintaa tukevat lukuisat yritykset, ja Metropolia-ammattikorkeakoulu takaa edellytykset formulatiimin toiminnalle.

Metropolia Motorsport -formulatiimi avasi ovensa Vantaan Innovaatiofestivaalien aikana. Paikalle saapui myös formulakuljettaja Mika Salo, joka lupautui opiskelijoiden mentoriksi ja kummiksi.

”Minulla on 50 vuoden kokemus moottoriurheilusta, se antaa näkökulmaa alaan. Pystyn auttamaan opiskelijoita laajoilla kontakteillani ja neuvoillani näyttämään heille suuntaa”, sanoo Mika Salo.

Tiimipäällikkö Lappalainen on innostunut siitä, että opiskelijat saavat arvokasta kokemusta formulamaailman huipulta.

”Arvostamme apua, jota saamme Mika Salolta yhteistyökumppaneiden hankintaan sekä auton kehittämiseen ja testaamiseen”, Lappalainen iloitsee. Hän pitää myös tärkeänä Salon antamaa apua auton ajoergonomian suunnittelussa ja auton suorituskyvyn kehittämisessä.

Kuvassa Metropolia Motorsportin jäsenet ja keskellä Mika Salo

Lisätietoja:

Merja Rehn
Innovaatiojohtaja, Puhtaat ja kestävät ratkaisut
puh. +358 50 500 3890

Santeri Lappalainen
Tiimipäällikkö, Metropolia Motorsport
puh. +358 44 011 2443