Haluan opintojeni kautta vaikuttaa sote-alan rakenteisiin ja hyvinvointiin

1.2.2022 - 09:00

Hanna SalmiHanna Salmi opiskelee Creativity and Arts in Social and Health Fields (Luovuus ja taide sosiaali- ja terveysaloilla) - ylemmässä AMK-tutkinto-ohjelmassa.

Hanna on koulutukseltaan toimintaterapeutti (AMK). Hän on suorittanut myös ekspressiivisen taideterapian opintoja vuoden verran. Hän on työskennellyt monenlaisten ja monen ikäisten asiakkaiden parissa, viime vuodet moniammatillisissa tiimeissä nuorisopsykiatriassa ja toiminimiyrittäjänä Kelan Oma väylä -hankkeessa nuorten aikuisten parissa.

– Luovuus on keskeisessä roolissa työssäni toimintaterapeuttina ja olen jo pitkään toivonut löytäväni yhteisiä projekteja luovien alojen osaajien kanssa ja toivonut tällaisen koulutuskokonaisuuden alkavan Helsingissä. Nyt toiveeseeni vastattiin! Hanna riemuitsee.

Opiskelu on ollut Hannan mielestä inspiroivaa.

– Inspiroidun yhteisöllisyydestä ja aidoista kohtaamisista, luonnosta, kestävästä kehityksestä, kehollisuudesta, liikkeestä, musiikista ja toisaalta myös hiljaisuudesta, Hanna kertoo ja jatkaa: – Olen nauttinut saadessani tutustua opiskelutovereihin, jotka jakavat kanssani samankaltaisia visioita.

Ensimmäisen lukukauden aikana YAMK-opiskelijat ovat jo kypsytelleet lopputyöideoita ja -suunnitelmia.

– Itseäni kiinnostaa sote-alan opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvoinnin edistäminen kulttuurihyvinvoinnin keinoin. Haluan opintoprojektini kautta vaikuttaa alan rakenteisiin ja luoda luovaa tilaa sosiaali- ja terveysalalle, jotta työntekijät ja asiakkaat voisivat voida paremmin, Hanna suunnittelee.

Hannan kuva: Noora Bom Studio

Lisätietoja

Creativity and Arts in Social and Health Fields -ohjelmassa opiskelu