Koronan myötä digitaidot testissä - Digiklinikka auttaa Metropoliassa etäopetuksessa

25.3.2020 - 15:54

Koronan myötä digitaidot testissä - Digiklinikka auttaa Metropoliassa etäopetuksessa 

Koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -tartuntatautiepidemian vuoksi Metropolia sulki Suomen hallituksen linjauksen mukaisesti kaikki neljä kampustaan 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi. Kampusten sulkemisten myötä opiskelu on siirtynyt verkkoon ja henkilöstö etätyöhön. Palvelut, kuten opiskelija- ja hakijapalvelut, kirjasto, Helpdesk ovat saatavilla verkosta. Vaikuttajakorkeakouluna Metropolia turvaa kriittisen liiketoiminnan jatkuvuuden ja opetus järjestetään etäopiskeluna digitaalisissa oppimisympäristöissä sekä itsenäisenä opiskeluna.

Miten siirtää opetus verkkoon?

Mitä etäopetusalustoja onkaan käytössä? Mistä löydän tietoa ja apua? Moni koulutusorganisaatio painii nyt näiden kysymysten parissa. Metropoliassa apua opetushenkilöstölle tarjoaa Metropolian digiklinikka, jota luotsaa yhdeksän metropolialaista digimentoria. Digiklinikan tarkoituksena on antaa henkilöstölle tukea ja tietoa etäopetukseen ja -kokouksiin liittyvissä asioissa ja välineissä.

”Heti kun saimme tiedon, että kaikki mahdollinen opetus siirtyy verkkoyhteyksien kautta tapahtuvaksi etäopetukseksi, perustimme Microsoft Teamsiin kaikille metropolialaisille avoimen työtilan, Metropolian digiklinikan”, kertoo digiklinikkaverkostoa koordinoiva lehtori Hannu Turunen.

Metropolian digiklinikka ja digimentorit osoittivat tarpeellisuutensa heti ensimmäisestä etäopetuspäivästä lähtien. Digiklinikalta henkilöstö saa ohjeita ja opastusta etäopetusympäristöihin ja videoneuvottelutyökaluihin, kuten Teamsiin, Zoomiin ja Moodleen. Apua saa myös jonkin tietyn digiongelman selvittämiseen. Kuka tahansa digiklinikalla voi auttaa kysyjää, mutta viime kädessä nimetyt digimentorit pyrkivät löytämään ongelmaan ratkaisun. Tällä hetkellä klinikalla on 400 jäsentä ja määrä kasvaa päivittäin.

Metropolian digivalmiustaidot ovat herättäneet kiinnostusta myös muissa toimijoissa. Microsoft keräsi käytännön esimerkkejä etäopetuksen tueksi ja listalta löytyi myös Metropolian tapoja hyödyntää Microsoftin Teams-sovellusta.

Teams opetuksessa 1/3: Projektityökurssit Metropoliassa

Teams opetuksessa 2/3: Tehtävien palautus Metropoliassa

Teams opetuksessa 3/3: Opinnäytetyön ohjaus Metropoliassa

Lisätietoja
Hannu Turunen
lehtori, Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
p.  040 585 2874
etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi

Tiedotteen lähetti
Marianne Vainikka
Sirpa Rutanen
Metropolia Ammattikorkeakoulu, Viestintä
etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi

Yhteystiedot
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1, 00920 Helsinki
p. 09 7424 5000
www.metropolia.fi

Twitter @metropolia
www.facebook.com/MetropoliaAMK
https://www.instagram.com/metropolia_uas/
https://www.linkedin.com/school/helsinki-metropolia-university-of-applied-sciences/
www.youtube.com/user/MetropoliaAMK

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Vaikuttajakorkeakouluna haluamme olla osaamisen rohkea uudistaja ja tulevaisuuden aktiivinen rakentaja. Metropoliassa opiskelijat ja henkilöstö kehittävät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin yhdessä yritysten ja muiden kumppanien kanssa jopa 5 miljoonaa päivää vuodessa. Uniikit koulutusalojemme yhdistelmät ja kokeilukulttuuri luovat edellytykset uuden luomiseen. Oppimisen tukena hyödynnämme uusinta teknologiaa, kuten lisättyä todellisuutta.
Metropolian neljällä modernilla kampuksella, Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, tehdään, koetaan ja opitaan. Esteettömät, viihtyisät ja innostavat kampuksemme sijaitsevat hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä.

Metropolia – osaamista ja oivallusta tulevaisuuden tekemiseen.