Metropolia ja Lola&Lykke sopimusyhteistyöhön äitien terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi

10.11.2021 - 14:01

Äideille terveys- ja hyvinvointituotteita valmistava Lola&Lykke ja Metropolia Ammattikorkeakoulu tiivistävät yhteistyötään työelämäyhteistyösopimuksella.

Vuonna 2018 perustetun Lola&Lykken missiona on tukea äitien kokonaisvaltaista hyvinvointia tarjoamalla räätälöityjä terveys-ja hyvinvointituotteita. Yritys kehittää äitiystuotteiden lisäksi digitaalisia neuvonta- ja ohjauspalveluja. Kaikki tuotteet suunnitellaan Suomessa ja tuotteita on myynnissä isoissa kotimaisissa sekä ulkomaisissa kanavissa.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Lola&Lykken tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa tarjoamalla erilaisia yhteistyömahdollisuuksia, sekä tukea yrityksen toiminnan kehittämistä opinnäytetöiden ja innovaatioprojektien keinoin. Lisäksi Lola&Lykke antaa Metropolian opetus-, täydennyskoulutus ja palvelukäyttöön äitien raskauden aikaisen ja synnytyksen jälkeisen keskivartalon tukemiseen tarkoitettuja tukivöitä. Sopimuksen myötä kumppanit jakavat asiantuntijuuttaan ja edistävät molempien osapuolten strategisia tavoitteita.

”Hienoa, että pääsemme tekemään yhteistyötä äitien terveyden edistämiseksi. Kumppanuussopimus luo puitteet monipuoliseen yhteistyöhön ja mahdollistaa loistavasti tutkimus-ja asiantuntijatyön kytkemisen opetukseen”, sanoo Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Yhteistyö laajenee tutkimukselliseen suuntaan vuonna 2022, kun Metropoliassa käynnistyy tutkimus äitiyden tukivöiden vaikutusten testaamiseksi.

”Meistä on hienoa päästä toteuttamaan laajamittaista tutkimusyhteistyötä Metropolian kanssa, joka kulminoituu raskaana olevien sekä synnyttäneiden äitien interventiotutkimukseen. Vastaavaa tutkimusta ei ole aiemmin äitiysbrändin toimesta toteutettu, ja uskommekin yhteistyömme tuovan esiin Lola&Lykken juuria laadukkaan tutkimuksen, innovoinnin sekä suomalaisen terveydenhuollon huippuosaamisen parissa. Nyt käynnistyvä yhteistyö on täydellinen esimerkki siitä, mitä voidaan saavuttaa kun kaikki ekosysteemin toimijat työskentelevät yhdessä”, kertoo Lola&Lykken toimitusjohtaja Laura McGrath.

”On erittäin mielenkiintoista ja innostavaa lähteä yhdessä toteuttamaan tällaista haasteellista interventiotutkimusta, jossa haetaan näyttöä äitiydenajan lantionvyön vaikutuksista raskaana olevien ja synnyttäneen hyvinvoinnille ja toimintakyvylle”, iloitsee Metropolian lehtori Sari Haapio.

Yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat Lola&Lykkestä toimitusjohtaja Laura McGrath ja Metropolian terveyden edistämisen tiimistä lehtori Sari Haapio.

Metropolian ja Lola&Lykken edustajia

Lisätietoja:

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Terveyden edistämisen tiimi, lehtori Sari Haapio
sari.haapio [at] metropolia.fi (sari[dot]haapio[at]metropolia[dot]fi)

Lola&Lykke
Toimitusjohtaja Laura McGrath
p. 0405696491
laura.mcgrath [at] lolalykke.com (laura[dot]mcgrath[at]lolalykke[dot]com)

Tutustu Lola&Lykken verkkosivustoon.