Metropolia ja Maanpuolustuskorkeakoulu tiivistävät tutkimus- ja koulutusyhteistyötään

15.12.2023 - 11:29

Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Maanpuolustuskorkeakoulu (MPKK) solmivat syksyllä 2023 yhteistyösopimuksen. Korkeakoulujen välinen yhteistyö pitää sisällään muun muassa tutkimustoimintaa, opetustoimintaa ja hankeyhteistyötä. Lisäksi yhteistyön tavoitteena on edistää Metropolian ja MPKK:n tutkimuksen ja opetuksen laatua ja vaikuttavuutta.

“Yhteistyö Maanpuolustuskorkeakoulun kanssa sopii hyvin yhteen Metropolialle olennaisten suuntaviivojen kanssa. Haluamme edistää yhteiskunnassamme henkistä jaksamista ja varautumista erilaisiin tilanteisiin koulutuksen ja tutkimuksen keinoin. Metropolian opiskelijat tulevat valmistuttuaan työskentelemään yhteiskunnallisten haasteiden parissa laajasti, ja on tärkeää, että he oppivat näitä valmiuksia opiskeluaikanaan”, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola kertoo.

Myös Maanpuolustuskorkeakoululle yhteistyö Metropolian kanssa on osa pitkäjänteistä strategista kehitystä. Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori, kenraalimajuri Mika Kalliomaa toteaa, että Maanpuolustuskorkeakoululle on tärkeää verkottua ja hakea yhteistyötä eri yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

“Yllättävän monet asiat ovat ilmiöinä ja teemoina yhteisiä riippumatta toimintaympäristöstä. Yhteistyö syvenee konkreettisen tekemisen kautta, kuten nyt Metropolian kanssa”, kenraalimajuri Kalliomaa sanoo.

Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori, kenraalimajuri Mika Kalliomaa sekä toiminnassa mukana olleet asiantuntijat tapasivat yhteistyön tiimoilta Metropolian Myllypuron kampuksella.

Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori, kenraalimajuri Mika Kalliomaa sekä toiminnassa mukana olleet asiantuntijat tapasivat yhteistyön tiimoilta Metropolian Myllypuron kampuksella 15. joulukuuta 2023.

Lisätietoja:

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori
Metropolia Ammattikorkeakoulu
riitta.konkola [at] metropolia.fi (riitta[dot]konkola[at]metropolia[dot]fi)

Tuomas Liukko
yhteiskuntasuhdejohtaja, everstiluutnantti
Maanpuolustuskorkeakoulu
tuomas.liukko [at] mil.fi (tuomas[dot]liukko[at]mil[dot]fi)