Metropolia ja Schneider Electric aloittavat yritysyhteistyön ja vahvistavat energianhallintaan liittyvää osaamista

10.4.2024 - 12:30

Metropolia Ammattikorkeakoulu ja kansainvälisesti toimiva energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric ovat aloittaneet työelämäkumppanuuden 10.4.2024 allekirjoitetun sopimuksen myötä. Yhteistyön avulla laajennetaan Metropolian tekniikan alan opiskelijoiden osaamista sekä vahvistetaan Schneider Electricin tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa.

Innovatiivisia ratkaisuja ja digitaalisia teknologioita kestävämpään energian käyttöön tarjoava Schneider Electric on Metropolialle mieluisa kumppani. Yritysyhteistyön tärkeimpinä tavoitteina ovat molemminpuolisen asiantuntemuksen jakamisen lisäksi opiskelijoihin liittyvä yhteistyö sekä Schneider Electricin toiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittäminen.

"Yhteistyö on erityisen arvokasta, sillä se mahdollistaa tiedon jakamisen ja tulevien osaajien tukemisen. Me olemme sitoutuneita edistämään oppilaitosyhteistyötä luomalla inspiroivia oppimisympäristöjä ja tarjoamalla opiskelijoille mahdollisuuksia kehittää osaamistaan energiatehokkuuden ja kestävän kehityksen alueilla. Yhdessä Metropolian kanssa voimme valmistaa seuraavan sukupolven ammattilaisia kohtaamaan tulevaisuuden haasteet”, kertoo toimitusjohtaja Jani Vahvanen Schneider Electriciltä.

Kuvassa vasemmalta Ossi Tuononen Metropoliasta, Anna Pietilä Schneider Electriciltä, Simo Mustila Metropoliasta, Jani Vahvanen Schneider Electriciltä, Jorma Säteri Metropoliasta, Marko Niemi Schneider Electriciltä ja Harri Hahkala Metropoliasta.

Yhteistyö avaa opiskelijoille mahdollisuuksia energia-alan haasteiden ratkaisemiseen

Tuore yhteistyösopimus on laajuudeltaan mittava ja tulee näkymään erityisesti korkeakouluopiskelijoiden tasolla. Osana yhteistyötä Metropolialle rakennetaan Schneider Electricin EcoStruxure Building Operation-oppimisympäristö, joka kattaa muun muassa kiinteistöhallinnan ohjausjärjestelmän integraatioalustan, järjestelmän testauksen kannalta oleelliset laitteet sekä ohjelmistot.

Näiden lisäksi Metropolian kiinteistö- ja rakennusalan sekä sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus hyödyntää järjestelmää opinnoissaan alkaen opinnäytetöistä, joissa tarkoituksena on suunnitella demoympäristön rakentaminen. Metropolian Älykäs ja luova kaupunki -innovaatiokeskittymän teknologiapäällikkö Harri Hahkala on iloinen Schneider Electricin kanssa syventyvästä yhteistyöstä.

”Aktiivinen yhteistyö alan johtavan yrityksen kanssa on Metropolian tutkimukselle, kehitykselle ja tekniikan alan opiskelijoillemme erittäin arvokasta. Yhteistyön tuloksena saamme sähköisen talotekniikan ja kiinteistöautomaation uusinta tekniikkaa ja osaamista molemmin puolin hyödynnettäväksi. Kumppanuus mahdollistaa yhteisiä avauksia esimerkiksi osaamisen kehittämisessä ja tutkimus- ja kehitystoiminnassa etenkin älykkäiden kiinteistöjen saralla”, arvoi Hahkala.

Lisätietoja

Schneider Electric
Jari Vuori
Liiketoimintajohtaja
jari.vuori [at] se.com (jari[dot]vuori[at]se[dot]com)
p. 040 527 0986

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Harri Hahkala
Teknologiapäällikkö, kiinteistöalan kestävä kehitys
harri.hahkala [at] metropolia.fi (harri[dot]hahkala[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 082 8636