Metropolia sai kansainvälisen tunnustuksen Maailman talousfoorumilta

15.1.2024 - 09:42

Metropolia Ammattikorkeakoulun Monialainen innovaatioprojekti MINNO sai 15. tammikuuta 2024 merkittävän tunnustuksen Maailman talousfoorumilta (World Economic Forum, WEF). Reskilling Revolution -ohjelman tunnustus annettiin Sveitsissä, Davosissa.

Skills-First Lighthouse -tunnustus annetaan yhteiskuntaa ja yksilöä hyödyttävästä käytännönläheisestä ja innovatiivisesta toiminnasta, jossa osaamista tunnistetaan, vahvistetaan ja sanoitetaan työelämäperusteisesti.

“Tämä kansainvälinen tunnustus on erittäin merkittävä Metropolialle. Suomen suurimpana ammattikorkeakouluna meille on tärkeää mahdollistaa eri aloilta ja kulttuureista tulevien opiskelijoiden ja työelämäkumppaneidemme välinen yhteistyö monialaisten innovaatioprojektien eli MINNOjen avulla. Pyrimme rohkeasti vahvistamaan opiskelijoidemme kyvykkyyksiä muuttuvaa työelämää varten sekä kasvattamaan kansainvälisten osaajiemme verkostoa. MINNO toimii siltana Metropolian ja työelämän välillä. Siinä keskitytään työelämän todellisiin haasteisiin, joihin yhdessä haetaan uusia ratkaisuja. MINNO-projektit mahdollistavat kumppaneidemme toiminnan innovatiivisen kehittämisen“, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

Metropolia sai tunnustuksen pitkäjänteisestä, jo vuonna 2008 aloitetusta työstä, jossa monialaisuutta, työelämäyhteistyötä ja opiskelijan innovaatiokyvykkyyttä kehittävää konseptia on systemaattisesti kehitetty. Innovaatioprojektit kuuluvat jokaisen opiskelijan opintoihin. Niiden tavoitteena on, että opiskelijat oppivat tuottamaan innovatiivisia ratkaisuja erilaisiin, aitoihin työelämän haasteisiin jo opiskelujensa aikana. Samalla ne kehittävät opiskelijoiden yrittäjyystaitoja, yhteistyökykyä eri alojen toimijoiden kanssa ja tulevaisuusajattelua. Ne vahvistavat Metropolian työelämäyhteyttä sekä opiskelijoiden innovaatiokyvykkyyttä.

Metropolian MINNO-projekteilla voidaan yhdistää tutkimus- ja kehittämistyö sekä oppiminen. Yhteistä innovaatioprojekteilla on palvelujen, toimintatapojen, menetelmien tai tuotteiden uudistaminen ja kehittäminen yhteistyössä työelämäkumppaneiden kanssa.

Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) on kansainvälinen säätiö, jonka tarkoituksena on edistää globalisaatiota, vapaakauppaa sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyötä. Talouden ja politiikan henkilöt kokoontuvat vuosittain tammikuussa Maailman talousfoorumin kokoukseen Sveitsin Davosiin.

Lue lisää Metropolian saamasta tunnustuksesta Maailman talousfoorumin verkkosivuilta englanniksi.

IHME-innovaatiokilpailu Metropolian Arabian kampuksella.

IHME-innovaatiokilpailu Metropolian Arabian kampuksella. Kuva: Emma Duah.

Lisätietoja

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori
Metropolia Ammattikorkeakoulu
riitta.konkola [at] metropolia.fi (riitta[dot]konkola[at]metropolia[dot]fi)

Monialainen innovaatioprojekti (MINNO) -konsepti

Minttu Ripatti
Kehityspäällikkö, Oppimisen verkostot ja palvelut
Minttu.Ripatti [at] metropolia.fi (Minttu[dot]Ripatti[at]metropolia[dot]fi)