SRV ja Metropolia virallistivat kumppanuutensa työelämäyhteistyösopimuksella

18.1.2022 - 14:00

Rakennusalan uudistaja SRV ja Metropolia ovat solmineet 13.1.2022 työelämäyhteistyösopimuksen.

SRV on vuonna 1987 perustettu kiinteistö- ja rakennusalalla toimiva yritys, joka toimii kasvukeskuksissa Suomessa ja Venäjällä. Yhtiössä työskentelee noin 1000 SRV:läistä ja se työllistää lisäksi noin 4 200 alihankkijan verkoston. SRV:n tavoitteena on luoda uusi elinkaariviisas todellisuus, jossa rakentamisen ratkaisut turvaavat yhtä aikaa hyvinvoinnin, taloudellisen arvon sekä tilojen käyttäjien, asukkaiden ja ympäristön edun – vuosiksi ja sukupolviksi eteenpäin.

Yhteistyön tavoitteena on tarjota Metropolian opiskelijoille mahdollisuuksia tutustua SRV:n toimintaan opinnäytetöiden, innovaatioprojektien ja hankeyhteistöiden keinoin. Päämääränä on tukea ja edistää molempien osapuolten strategisia tavoitteita, jakaa yhteistä asiantuntemusta ja tehdä tutkimus- ja kehitysyhteistyötä.

”Rakentamisen viisastuessa alan osaamistarpeet monipuolistuvat; Metropolia on tehnyt hienoa työtä aidosti työelämälähtöisten tutkintokokonaisuuksien luomisessa. Uskon, että syvenevä yhteistyö kantaa monta hienoa hedelmää: vuoropuhelussa opiskelijoiden kanssa voimme jakaa osaamistamme opiskelijoille, jotka puolestaan haastavat meitä uudistumaan. Samalla opiskelijoille avautuu harjoittelu- ja työpaikkoja, ja me löydämme tulevia huippuosaajia riveihimme”, summaa SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola.

”SRV:n asiantuntemukselle on paljon käyttöä osana tutkintokoulutuksiamme. Rakennusalan osaajapulan helpottaminen on yhteinen tavoitteemme. Haemme yhdessä ratkaisuja mm. henkilöstön osaamistason nostamisen ja korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien valmennuksen avulla”, sanoo Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat SRV:ltä HR Business Partner Maija Kauppinen ja Metropoliasta Kiinteistö- ja rakennusalan osaamisaluepäällikkö Jorma Säteri.

Kuvassa vasemmalta Jorma Säteri, Riitta Konkola, Saku Sipola ja Maija Kauppinen.

SRV:n ja Metropolian edustajat

Lisätietoja:

Jorma Säteri,
osaamisaluepäällikkö, Kiinteistö- ja rakennusala
Metropolia Ammattikorkeakoulu
jorma.sateri [at] metropolia.fi (jorma[dot]sateri[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 548 5429

Maija Kauppinen
HR Business Partner
SRV
maija.kauppinen [at] srv.fi (maija[dot]kauppinen[at]srv[dot]fi)
p. 040 683 7887