Sweco ja Metropolia työelämäkumppaneiksi: tulevaisuuden osaamista ja asiantuntijuuden kasvattamista

22.6.2022 - 10:00

Rakennetun ympäristön ja teollisuuden johtava asiantuntija Sweco ja Metropolia Ammattikorkeakoulu vahvistivat kumppanuutensa allekirjoittamalla työelämäyhteistyösopimuksen. Yhteistyön päämääränä on syventää osapuolten kumppanuutta ja strategisia tavoitteita. Tämä aukaisee Metropolian opiskelijoille laaja-alaiset mahdollisuudet perehtyä Swecon toimintaan esimerkiksi luentovierailujen, opinnäytteiden tai työharjoitteluiden muodossa. Muita kumppanuuden keskeisiä teemoja ovat yhteiset tutkimus- ja kehitysprojektit sekä osapuolten välinen asiantuntemuksen kehittäminen ja jakaminen.

Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka palveluksessa työskentelee Euroopan laajuisesti 18 000 asiantuntijaa, joista 3 000 Suomessa. Swecon suunnittelualoja ovat rakennukset ja kaupunkikehitys, teollisuus, energia ja ympäristö, infra ja liikenne sekä arkkitehtuuri. Sweco on listattu Tukholman pörssiin.

"Swecolle on tärkeää panostaa tulevaisuuden osaajiin ja odotammekin paljon Metropolian kanssa tehtävältä uudelta yhteistyöltä. Haluamme jakaa osaamistamme ja tarjota työskentelymahdollisuuksia Metropolian opiskelijoille. Samalla toivomme saavamme alan opiskelijoilta uusia ajatuksia ja kuulla, mitä tulevat osaajat yrityksiltä ja työelämältä odottavat", kertoo Swecon henkilöstöjohtaja Sari Metsänen.

Osaamisen kehittäminen jalostuu yhteistyössä

Yhteistyö myös lujittaa molempien osapuolten osaamista. Sweco on aktiivinen toimija Metropolian tekniikan alan opintojen työelämälähtöisyyden ja sisältöjen kehittämisessä. Työntekijöidensä osaamiseen panostava Sweco puolestaan saa Metropolialta räätälöityjä ratkaisuja henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen sekä pääsee kasvattamaan tunnettuuttaan niin korkeakouluopiskelijoiden kuin sidosryhmien parissa.

"Tämä kumppanuus Swecon kanssa mahdollistaa myös aivan uudenlaisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön tulevaisuudessa. Viisi ilmiölähtöistä innovaatiokeskittymäämme tarjoavat Swecolaisille uuden tavan oppia, tuottaa ratkaisuja ja tehdä monialaista yhteistyötä yhdessä opiskelijoiden ja Metropolian asiantuntijoiden kanssa", toteaa Metropolian innovaatiojohtaja Anna-Stina Tähkävuori.

Sweet ja Metropolia työelämäyhteistyöhön

Kuvassa vasemmalta Anna-Stina Tähkävuori Metropoliasta, Sari Metsänen Swecolta, Simo Mustila Metropoliasta, Jertta Eerola Swecolta sekä Jari Olli Metropoliasta.

Lisätietoja

Anna-Stina Tähkävuori
Innovaatiojohtaja, tieto-ohjattu rakentaminen
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Anna-stina.tahkavuori [at] metropolia.fi (Anna-stina[dot]tahkavuori[at]metropolia[dot]fi)

Sari Metsänen
Henkilöstöjohtaja
Sweco
sari.metsanen [at] sweco.fi (sari[dot]metsanen[at]sweco[dot]fi)