Terveystalosta Metropolian uusi työelämäkumppani: tuloksellisia ratkaisuja oppilaitos- ja työelämäyhteistyöhön

20.5.2022 - 09:30

Suomen Terveystalo Oy ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat virallistaneet yhteistyönsä 18.5.2022. Sopimuksen tarkoituksena on vahvistaa kummankin osapuolen strategisia tavoitteita ja niihin liittyviä toimenpiteitä aina työharjoitteluista tutkimus- ja kehitysprojekteihin ja osaamisen kehittämiseen.

Suomen suurin yksityinen terveyspalveluyritys Suomen Terveystalo Oy on solminut työelämäyhteistyösopimuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa. Terveystalo on jo sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden silmissä alansa houkuttelevin työpaikka, ja kattava Metropolia-kumppanuus syventää entisestään tunnettuutta opiskelijoiden parissa. Aktiivisen yhteistyön keskeisenä kulmakivenä ovat muun muassa opiskelijoiden harjoittelujaksot ja opinnäytetyöt, joiden puitteissa tulevat terveysalan ammattilaiset pääsevät kehittymään aidossa ympäristössä ja samalla viemään tuoretta näkemystä työyhteisöön.

”Meille Terveystalossa on tärkeää olla mukana tulevien terveydenhuollon ammattilaisten elämässä jo opintojen aikana. Suomi tarvitsee osaavia, innostuneita ja jatkuvasta oppimisesta syttyviä hoitoalan ammattilaisia, sillä hoitotarpeet eivät vähene ja ala vaatii myös innovointia. Systemaattisen yhteistyön avulla pystymme tarjoamaan opiskelijoille entistä sujuvampia ja saumattomampia väyliä työelämään, ja samalla me saamme tuoreita näkemyksiä ja ajatuksia heiltä oman työmme kehittämiseksi”, sanoo Terveystalon rekrytointipäällikkö Jere Pekurinen.

Työelämäyhteistyöllä vauhditetaan myös henkilöstön osaamista

Yhteistyö tukee vahvasti Terveystalon oman henkilöstön osaamista ja taitojen ajan tasalla pitämistä. Esimerkkejä osaamisen kehittämisen ratkaisuista ovat ammatilliset täydennyskoulutukset tai pätevyyksiin tähtäävät opintojaksot. Terveystalolaisten on myös mahdollista saada tukea henkilökohtaiseen oppimissuunniteluun.

Osana yhteistyösopimusta Metropolia ja Terveystalo pyrkivät lisäksi luomaan uutta tutkimus- ja kehitystoiminnassa – vastavuoroisen kumppanuuden lopputuloksena voi syntyä esimerkiksi konseptoitu ja testattu asiakaslähtöinen terveys- ja hyvinvointialan palvelu.

"Vaikuttavuutta luodaan yhdessä yrityskumppaneidemme kanssa. Minua ilahduttaa suuresti, kun pääsemme tavoitteellisesti ja laaja-alaisesti kehittämään uusia malleja opiskelija- ja koulutusyhteistyöhön käsi kädessä Terveystalon kanssa. Tarkastelussa ovat myös terveystalolaisten tarpeet osaamista täydentäville koulutuspalveluille ja uskonkin, että löydämme Metropoliasta henkilöstön osaamista tukevia koulutusvaihtoehtoja. Asiakasvastaavan roolissa lähden innolla kehittämään terveystalolaisten kanssa tuloksellisia ratkaisuja, joita oppilaitos- ja työelämäyhteistyö on nyt avaamassa", iloitsee terveyspalveluiden lehtori ja projektipäällikkö Heidi Stenberg Metropoliasta.

Metropolia ja Terveystalo allekirjoittivat työelämäyhteistyösopimuksen

Kuvassa vasemmalta: Päivi Haarala, Anna-Maria Vilkuna, Heidi Stenberg ja Mikko Jäkälä Metropoliasta sekä Minttu Sinisalo, Jere Pekurinen sekä Heidi Puranen Terveystalosta.

Lisätietoja:

Heidi Stenberg
Projektipäällikkö ja lehtori, terveyden osaamisala
Metropolia Ammattikorkeakoulu
heidi.stenberg [at] metropolia.fi (heidi[dot]stenberg[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 535 3388

Jere Pekurinen
Rekrytointipäällikkö
Suomen Terveystalo Oy
jere.pekurinen [at] terveystalo.com (jere[dot]pekurinen[at]terveystalo[dot]com)
p. 050 505 4057