Toivon että voin itse edistää uusien ammattien syntymistä kulttuurihyvinvoinnin alalle

4.4.2022 - 09:00

Gillan SuvisaariGillan Suvisaari opiskelee Creativity and Arts in Social and Health Fields (Luovuus ja taide sosiaali- ja terveysaloilla) - ylemmässä AMK-tutkinto-ohjelmassa. Hän on suorittanut sairaanhoitaja- ja terveydenhoitaja (AMK) tutkinnot vuonna 2018 ja työskennellyt sen jälkeen alalla terveyskeskuksissa ja opiskelijaterveydenhuollossa.

– Työni on hyvin käytännönläheistä, mutta olen aina pyrkinyt löytämään luovia ratkaisuja työhaasteisiin. Viime vuonna perustin sivutoimisen yrityksen, jossa olen voinut hyödyntää myös pitkäaikaista kiinnostustani taidealalle: suunnittelen ja valmistan koruja omaan nettikauppaani, Gillan kertoo ja jatkaa: – Taide- ja sotealoja yhdistävä CRASH-tutkinto on minulle täydellisesti sopiva YAMK-tutkinto. On suuri etu, että tutkinto suoritetaan englannin kielellä – pääsen parantamaan kielitaitoani opintojen aikana ja valmistumisen jälkeen myös työllistyminen ulkomaille on helpompaa.

Lopputyössään Gillan tulee keskittymään kysymyksiin nuorten miesten seksuaalisuudesta.

– Ideanani on suunnitella ja järjestää ryhmiä, joissa nuoret voisivat puhua avoimesti ja arkailematta tunteista, suhteista ja sukupuolielämästä taiteen ja erilaisten luovien metodien avustuksella, Gillan avaa.

Gillanilla ei ole vielä tarkkaa suunnitelmaa, mihin hän haluaisi työllistyä valmistumisen jälkeen.

– Olen avoin kaikelle uudelle ja toivon että voin myös itse edistää uusien ammattien syntymistä kulttuurihyvinvoinnin alalle, Gillan miettii.

Opiskelu on ollut minulle antoisaa jo uutta oppia on tullut paljon jo ensimmäisen puolen vuoden aikana.

– Opinnot ovat vaikuttaneet myös varsin positiivisesti omaan hyvinvointiini ja iso kiitos siitä kuuluu mahtaville opiskelukavereilleni! Gillan kiittelee.

Gillanin kuva: Sandra Broborn

Lisätietoja

Creativity and Arts in Social and Health Fields -ohjelmassa opiskelu