U!REKA valittu Eurooppalaiset yliopistot -verkostoon

3.7.2023 - 14:30

Metropolian keskeinen yhteistyöverkosto U!REKA jätti tammikuussa 2023 hakemuksen EU:n Eurooppalaiset yliopistot (EUI) -aloitteeseen, jonka kautta rahoitetaan huipputason eurooppalaista yhteistyötä ja kehitetään korkeatasoista koulutusta, tutkimusta ja innovaatioita sekä lisätään liikkuvuutta. U!REKA tavoitteli Erasmus+ -ohjelman kautta yhteistä Eurooppalainen yliopisto -statusta 24 korkeakoulukumppanin verkostolle U!REKA SHIFT (Sustainable Human Inclusive Future-proof Transition) -hakemuksella. Meillä on ilo ilmoittaa, että 3.7.2023 saimme kuulla hakemuksemme saaneen rahoituksen.

Metropolia on U!REKAn aktiivinen jäsen ja ottaa hoitaakseen konsortion puheenjohtajuuden seuraavaksi kahdeksi vuodeksi syyskuusta 2023 alkaen.

”Olen innoissani, että U!REKA loistaa nyt myös Brysselissä. Haluan kiittää Mona Romania ja koko hakemuksen valmistelussa mukana ollutta tiimiä heidän upeasta työstään”, sanoo U!REKAn ohjausryhmän nykyinen puheenjohtaja ja Amsterdamin ammattikorkeakoulun rehtori Geleyn Meijer.

”Olen kiitollinen erinomaisesta yhteistyöstä U!REKA-kumppaneidemme kanssa. Teimme yhdessä hyvän hakemuksen ja saimme siitä erinomaista palautetta. Tämän pohjalta on hyvä jatkaa yhteistyön syventämistä Eurooppalainen yliopisto -statusta kohti”, sanoo U!REKA SHIFT -hakemuksen pääkoordinaattori ja Metropolian innovaatiojohtaja Mona Roman.

U!REKA SHIFT

Kansainvälisenä soveltavaan tutkimukseen ja innovointiin sekä koulutukseen painottuvana verkostona U!REKAn tavoitteena on kouluttaa ja valmentaa tulevaisuuden eurooppalaisia osaajia rakentamaan älykkäämpää, kestävämpää ja inklusiivisempaa Eurooppaa. U!REKA SHIFT -hanke tähtää pitkäaikaisen strategisen ja rakenteellisen yhteistyöverkoston luomiseen erityisesti EU:n ilmastoneutraalit ja älykkäät kaupungit -tavoitteeseen vastaten.

Rahoitusta tavoitteli yhteensä 65 hakemusta, joista 20 valittiin. Haussa oli rahoitusta sekä nykyisten allianssien jatkorahoitukselle sekä aivan uusien allianssien haulle. U!REKA osallistui uusien allianssien hakuun, josta rahoitusta haki 39 allianssia ja josta 7 valittiin. U!REKA:n hakemus sai 88/100 pistettä.

Rahoitus hakemuksen työpakettien toteuttamiseen alkaa tammikuussa 2024, mutta syyskuusta 2023 eteenpäin alkaa valmistelu Eurooppalainen yliopisto -statusta varten. Lisätietoa U!REKA SHIFT- hankkeen sisällöstä löydät täältä (englanniksi).

Useat kollegat U!REKA-verkoston ammattikorkeakouluista olivat tiiviisti mukana EUI-hakemuksen valmistelussa kuluneen vuoden aikana. Kiitämme kaikkia U!REKA-työssä mukana olleita ja odotamme jo innolla tulevaa yhteistyötä kohti seuraavaa U!REKA-verkoston harppausta!

U!REKA-kumppanit

  • Amsterdam University of Applied Sciences (Alankomaat)
  • HOGENT University of Applied Sciences and Arts (Belgia)
  • Frankfurt University of Applied Sciences (Saksa)
  • Metropolia Ammattikorkeakoulu (Suomi)
  • VSB – Technical University of Ostrava (Tšekki)
  • Politécnico de Lisboa (Portugali)

Ureka

Lisätietoa

Mona Roman
Innovaatiojohtaja, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Mona.Roman [at] metropolia.fi (Mona[dot]Roman[at]metropolia[dot]fi)